КНИГИ

150 въпроса за критическата възраст и остеопорозата

  • Издателство: Слънце
  • ISBN / UPC:9548023172

Рут С. Якобовиц  (автор)

 

Издателство:   Слънце
Език: български език
Раздел: Здраве и начин на живот
Преводач Бойка Коцева  |  Юлиан Ахчийски
Серия: Книги за жената
Етикети: женско здраве

 

Мека корица, среден формат  |  368 стр.  |  239 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга с леко захабен вид)

 

*

 

На задната корица:

 

На 20 години не ни е грижа какво светът мисли за нас; на 30 се съобразяваме с него; на 40 разбираме, че светът изобщо не мисли за нас. На 50 и повече трябва да променим гледната си точка. Да видим какво самите ние мислим за света и после да преследваме целите и дейностите, който възможно най-пълноценно избираме. Това е нашето време! Да му се наслаждаваме - призовава Рут С. Якобовиц, авторка на две от най-нашумелите в Америка книги за жените в критическата възраст. Тя предлага на читателките от всички възрасти набор от безценни съвети, които подготвят жената за безпроблемно преминаване през най-критичния, най опасния за здравето и психиката й етап - менопаузата. Съвети за смислен, щастлив, достоен живот.

 

**

 

КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ

 

Искрено поздравявам издателство „Слънце"за тази книга, събрала в едно бързо изчерпалите се книги на Рут Якобовиц „ 150 въпроса за критическата възраст" (1994) и „ 150 въпроса за остеопорозата" (1995).

 

Библиотеката на издателство „ Слънце ", чийто адресат са българските жени, вече е не само внушителна по обем, но и позната на хиляди читатели.

 

„Жените от 40 до 60" е предназначена за дамите в най-онеправданата възраст - критическата. А те у нас са много -над милион - на всички е известно, че нацията ни застарява.

 

Но защо онеправдани?

 

Защото мълчаливо и примирено носят бремето на своите професионални, съпружески и семейни задължения на фона на физически и душевен дискомфорт, причинен от тягостните симптоми на менопаузата - горещи вълни, сърцебиене, безсъ­ние, депресия, болки в ставите и пр. И то при положение, че съвременната медицинска наука вече повече от две десетиле­тия е в състояние да предотврати тези неприятни състоя­ния.

 

У нас до преди четири-пет години почти нямаше необходи­мите лекарства. Жените бяха принудени да изстрадват те­жестите на този особен период от своя живот. Хормонална­та заместителна терапия се смяташе дори от нас, гинеколо­зите, за лукс, който могат да си позволят разглезените бога­ташки от „капиталистическия свят".

 

Днес хормоналните заместители се намират по нашите, аптеки. Те са скъпи, но от социална гледна точка не е така, защото предотвратяват заболявания, чиетолечение бистру-вало многократно по-скъпо на обществото и държавата.

 

Смятам, че тази книга не само идва навреме, но тя ще достигне до онези жени, които са пропуснали първото издание, а междувременно страдат от проблемите на средната въз­раст.

 

Талантът и компетентността на американската авторка Рут С. Якобовиц - ентусиазирана популяризаторка на здравни знания сред жените в по-късна възраст, са вън от съмнение. Последователно, методично и увлекателно тя разказва за собствените си изживявания в критическата възраст, споде­ля желанието си да помогне на всички, които, ако са добре информирани, могат да изживеят нормално този по-особен период.

 

Във втората си книга Рут Якобовиц описва настъплението на най-опасния, най-жестокия враг на женското здраве - загу­бата на костна маса, която разгражда костите, прави ги уязвими и лесно чупливи. Този процес, естествено съпровож­дащ стареенето, е известен отдавна. Но едва през последни­те десетина години страданието, което остеопорозата при­чинява, се превърна в приоритетен социално-здравен проблем. Оказа се, че тя и свързаните с нея счупвания на големите кости се нареждат на трето място (след злокачествените образу­вания и сърдечносъдовите заболявания) сред причините за смърт при възрастните жени. Данните на статистиката наистина показват - годишно само в САЩ 1,5 милиона счупва­ния се дължат на остеопорозата.

 

Всяка втора жена в менопаузата е застрашена от сериозно загуба на костна маса. Вече съществуват достатъчно сигурни средства жените да се предпазят от т.нар. „тих крадец" на костно вещество. Именно за тези средства читателките от зрялата и от третата възраст, а и младите, ще научат от новото издание на „Слънце" - една изключително полезна и мъдра книга.

 

Проф. д-р Илко Карагьозов ръководител на Катедра по акушерство и гинекология - Медицински факултет, София

Характеристики +
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Рут С. Якобовиц
Издателство
Слънце
Серия
Книги за жената
Етикети
женско здраве
Преводач
Бойка Коцева, Юлиан Ахчийски
Град
София
Година
1999
Страници
368
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга с леко захабен вид
Националност
руска
Корица
мека
Формат
среден
Ширина (мм)
125
Височина (мм)
200
Дебелина (мм)
15
Тегло (гр.)
239
Доставка +

За София - лично предаване (безплатна доставка)

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

 

 

За София и страната

 

Еконт Експрес 

 

Поръчвате днес, получавате утре (заплащане на наложен платеж след преглед на пратката).

 1. Пощенска пратка до избран от Вас удобен офис, при поръчка на книги на стойност:

  • До 60 лв. - цена 4 лв.
  • Над 60 лв. - безплатна

2. Куриерска пратка до адрес (доставка до врата), при поръчка на книги на стойност:

  • До 100 лв. - цена 6 лв.
  • Над 100 лв. - безплатна

 

 

За чужбина

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Купи с отстъпка до 30% +

Промоционални отстъпки и условия за доставка до 01.07.2022 г.

 

*

 

За всяка поръчана книга или книги на стойност:

 

над 20 лв - 10%

над 60 лв - 15% + безплатна доставка до офис на Еконт

над 100 лв - 20% + безплатна доставка до офис на Еконт или до адрес (до врата)

над 300 лв - 30% + безплатна доставка до офис на Еконт или до адрес (до врата)

                                                    

**

 

Отстъпки и доставка в табличен вид

 

Сума на поръчката лв. Отстъпка %

Доставка с Еконт до:

офис  |  врата

20 - 60  10 4 лв. 6 лв.
60 - 100  15 0 лв. 6 лв.
100 - 300   20 0 лв. 0 лв.
Над 300  30 0 лв. 0 лв.

 

Отстъпките са видими за клиента в процеса на поръчката.

 

Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!