Алилуя

Продукти
КНИГИ
+
5,95 лв.
  • Издателство: Труд
  • ISBN / UPC: 9788498191127
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Виктор Пасков  (автор)

 

Издателство:   Труд
Език: български език
Раздел: Българска проза
Поредица: Златна колекция XX век  (книга 19)
Етикети:

българска литература

литература в оригинал 

 

Твърда корица, среден формат  |  571 стр.  |  653 гр.

(неизползвана книга в почти отлично състояние - леко захабена обложка) 

 

*

 

На задната корица:

 

„Моля читателя да ми прости, че се налага да се върна назад във времето, но на пръсти се броят тези, които знаят историята на майстор Георг, как и защо е попаднал той в България.

 

В началото на този век, когато по жълтите софийски павета са пътували каляски, а в каляските - дами в кринолини и господа във фракове, когато в софийските градини духо­ви музики са свирили потпури от „ Травиата ", когато Иван Вазов е разхождал кучето си пред Народното събрание и когато Оперна­та дружба е давала първи спектакли, в Со­фия са пристигнали чешки и италиански му­зиканти да създадат българска музикална култура.

 

Бог знае какви мъки, несгоди и лишения са срещали в мисията си. Не ми се разказва за това. Изпитвам срам и мъка. Повечето от тях са се върнали огорчени по домовете си. Имената на тези, които са останали, не се знаят. Те са консервирани в институти и ен­циклопедии и добре поне, че и тази чест сме им оказали ние, които, стъпили на техните гърбове, крачим победоносно към обления в светлина световен подиум."

 

**

 

От вътрешната страна на обложката:

 

Вечният дисвдент Виктор Пасков е сред малцина­та 50-летниии в литературата ни, сдобили се с том „Събрано" - „Алилуя ". Между кориците на книгата са дебютната му повест „ Невръстни убийства " (преведена в Англия и Чехия), новелите „Мартина ", „Ций Кук ", „Биг бизнес ", „Лот в ексиа ", въплътили емигрантските му приключени!, романът „Германия - мръсна приказка " (обявен за бестселър във Франция) и неговият шедьовър „Балада за ГеоргХених", преведен на всички европейски езици, а у дома отличен с националната награда за литература. С „Балада"-та, своята втора книга, през 1987 г. Пасков едновременно е приет в Съюза на българ­ските писатели и получава голямата му награда. Преди него подобен триумф е преживял един­ствено Георги Марков. Литературната съдба и на двамата след това е белязана от емигранството. Или както пише Любомир Левчев: общото между тях са „восъчните им крила за бягство извън границите, крилата, които ти дават опасната свобода, но лък те отнасят далеч от родината, от езиковата люлка".

 

Възхвали от световни критици, в световни издания, от които би се изчервил дори жив класик, са изписани за повечето творби между кориците на „Алилуя ". Във френската тежка артилерия на критиката - „Нувел обсерватьор" -видният наш естет Цветан Тодоров е сравнил Виктор Пасков с „Уди Алън в най-добрите му години". „Пасков е едновременно реалист и магьосник", пише Ален Сал в авторитетния „Льо Монд". „Бих заменил почти всички бест­селъри на годината срещу тази книга" („Балада за Георг Хених "), категоричен е Пиер-Паскал Росси, Женевска телевизия.

 

Един от малцината „граждани на света" в българската литература, Виктор Пасков, е роден в София през 1949 г. На 19 години заминава за Германия. Следва Висшата акаде­мия за музика „Ф. Менделсон-Бартолди". До 1980-та работи като оперен певец и композитор на театрална музика в Лайпциг, Цайтц, Фрай-берг, Рощок. И днес е най-добрият бас сред писателите ни.

 

През 1986 г. излиза дебютната му книга „Невръстни убийства ", а година по-късно, романът „ Балада за Георг Хених ", който го изстрелва на върха на най-новата родна проза. Почти дебютант Пасков печели Националната награда за литература. През 1989 г. филмът по него , „Ти, който си на небето", заснет от Дочо Боджаков, получава наградата на София и е в селекцията за европейския приз „Феникс" в Париж. По това време самият Пасков живее вече във Франция. За „Балада"-та той е отличен с Голямата награда за чуждестранна литература на Салона на книгата в Бордо през 1991 г., романът е обявен и за бестселър на годината от Женевската телевизия. Година по-късно вторият роман на Пасков, „Германия, мръсна приказка ", става бестселър във Франция, а по телевизия „Антей 2" тече сериал на българина. Зад гърба си артистичният писател има и богата биография на администратор - бил е главен художествен ръководител на Канал 1 на БНТ, директор на Бургаския театър, два пъти е поемал ръководството на културния ни инсти­тут в Берлин. Водил е рубрика по „Дойче веле", автор е на пиеси, мюзикъли, киносцена-рии. В момента завършва нов роман, „ Тайните градини на Хелена".

 

***

 

Съдържание

 
Невръстни убийства 5
Мартина 55
ЦийКук 113
Германия — мръсна приказка 169
Балада за Георг Хених 403
Биг бизнес 531
Лот в ексил 551
 
Бележки 569

 

 

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Виктор Пасков
Издателство
Труд
Поредица
Златна колекция XX век
Етикети
литература в оригинал, българска литература
Град
София
Година
2005
Страници
571
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в почти отлично състояние - леко захабена обложка
Националност
българска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
125
Височина (мм)
210
Дебелина (мм)
40
Тегло (гр.)
653
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!