Всички Категории
Каталог
КНИГИ
Каталог
КНИГИ

Английска лексика и граматика - справочник по английски език (1994)

  • Издателство: Везни-4

Английска лексика и граматика - справочник по английски език (1994)

  • Издателство: Везни-4

Настоящият Справочник е опит да се помогне на българите, които се занимават с английски език. Предназначен е за широк кръг хора с различно ниво на познания; той може да бъде полезен на тези, които изучават английски, както и на други, които го преподават, превеждат от / на него или го използват при различни обстоятелства.

Автор:   Мария Филипова  |  Любомир Иванов
Издателство:   Везни-4
Език:   Български  |  Английски
Раздел:   Граматики
Година:   1994
Страници:   367
Корица:   Мека, среден формат
Размери (мм):   135 х 200 х 16
Тегло (грама):   314

 

Забележка: неизползвана, здрава и чиста книга с леко пожълтели листи и незначително захабен външен вид.

Описание
Характеристики
Условия за пазаруване
Описание +

Предговор
 
Като млад учител в Английската гимназия покойният доц. Д. Спасов запитал колежка англичанка, как трябва да се каже: at или in а village, след като по правило за малки населени места се използва at. Тя повторила на глас няколко пъти: at a village ... in a village ... и накрая - How should I know, I've never been in a village!
 
Всеки език е повече или по-малко различен от други езици и когато се учи като чужд, проблеми създават не само характерните му особености, но и различията между него и родния. Осланяйки се на вроденото си чувство, англичанинът може със сигурност да каже кое е правилното - at или in a village, докато българинът (който на всичко отгоре казва на село) трябва да се запознае с правилото или -както в случая - с отклонението от правилото.
 
Настоящият Справочник е опит да се помогне на българите, които се занимават с английски език. Предназначен е за широк кръг хора с различно ниво на познания; той може да бъде полезен на тези, които изучават английски, както и на други, които го преподават, превеждат от / на него или го използват при различни обстоятелства.
 
Проблемите, засегнати в Справочника, се отнасят най-вече до употребата на думи или граматични форми и конструкции. Кога използваме hurt, кога injure или wound! Каква е разликата между usually, normally и generally! Защо се получава безсмислица, ако преведем what's for tea? с какво е за чай? вместо какво има за вечеря? Кога политика се превежда politics и кога - policy? Защо се обърква зрителят, когато на екрана някой казва I'll wait for you in the conservatory, в субтитрите пише ще те чакам в консерваторията, а малко по-късно го вижда да чака в ... зимната градина? Защо няма да ни разберат правилно, ако кажем he stopped to talk to her вместо he stopped talking to her? Може да се каже I've seen her today, защо не може I've seen her yesterday? И т. н. и т. н.
 
Справочникът се състои от два раздела - Лексика и Граматика.
 
В раздела Лексика думите са подредени в гнезда, по азбучен ред на по-познатата или по-често използваната дума. Всяко гнездо включва думи, близки по значение, но не винаги по употреба, или думи, близки по форма, но различни по значение. Когато гнездото се състои само от една дума, последната или представлява проблем сама по себе си, или е подобна по форма на българска дума, но е различна от нея по значение. За всяка дума се дават един или повече български еквиваленти, като разликите в значението или употребата между нея и останалите думи в гнездото и разликите в употребата й в британския и американски английски или в разговорния и литературния стил (ако има такива разлики) се обясняват на български език и се илюстрират с примерни английски изречения. В Азбучния показател (Index) в края на Справочника всяка една от думите в гнездото е отбелязана поотделно, за да може бързо и лесно да се намери точното й място.
 
В раздела Граматика са разработени и подредени по азбучен ред в гнезда граматични теми и подтеми; дадени са подробности по тях, включени са и частни случаи или отклонения от правилата. Граматичната терминология и обясненията са на български език, а материалът е илюстриран с примерни английски изречения. Справочният характер на този раздел, дава възможност на всеки, ползващ Справочника, да намери точно и само това, което в момента го интересува.
 
В Азбучния показател в края на Справочника всяка тема е дадена поотделно, за да се намери възможно най-лесно. При ползването на Справочника да се има предвид следното:
1. Материалът, включен в Справочника, е на базата на съвременния английски език в неговия британски вариант.
2. В раздел Лексика не се дават (освен когато се налага) фонетична транскрипция, основните форми на глаголите, други значения на думите в гнездото (извън разглежданото) и не се посочва каква част на речта са последните, тъй като това личи от превода им. Ако читателят има нужда от справка, може да я направи във всеки речник. Същото се отнася и до значенията на непознати за него думи в примерните изречения и в двата раздела.
3. В карета, означени съв Забележка или Обърнете внимание, в двата раздела се дава допълнителна информация по разглеждания проблем.
4. В Приложение след двата раздела са дадени допълнителни теми, които могат да се намерят и по азбучен ред в Азбучния показател към раздела Граматика.
5. Знакът * пред дума или израз означава неправилно.
 
Знакът / между думи или изрази означава или.
 
Авторите

Характеристики +
В наличност
Да
Език
Български, Английски
Автор (А-Я)
Мария Филипова, Любомир Иванов
Издателство (А-Я)
Везни-4
Град
София
Година
1994
Страници
367
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга с леко пожълтели листи и незначително захабен външен вид
Националност
българска
Корица
мека
Формат
среден
Размери (мм)
135 х 200 х 16
Тегло (грама)
314
Условия за пазаруване +

Моля, след направена поръчка, очаквайте обаждане по телефона за потвърждение!

 

  • 5.00 лв. - минимална стойност на покупка в сайта (не важи за покупка с лично предаване)
  • 5.00 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди, над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6.50 лв. - доставка до адрес с Еконт или Спиди, независимо от теглото и стойността на пратката.
  • 0 лв. - лично предаване за клиенти от София (виж по-долу)
  • 10% - отстъпка при покупка на стойност над 20 лв. , видима в процеса на пазаруване.

 

За клиенти с поне три покупки (закупили продуктите си с регистрация), може да се определи постоянна персонална отстъпка с код за отстъпка за бъдещо пазаруване, независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка.

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако доставеното не отговаря на описаното състояние при поръчката, то клиента се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че доставеното не му е необходимо, то той следва да го върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

За чужбина (for abroad) 

Foreign orders will be accepted after 01.07.2024.

Български пощи

 

Bulgarian Post / Български пощи /Neighboring countries - Greece, Republic of North Macedonia, Roumanie, Serbie, Turquie)

Bulgarian Post / Български пощи - All other European countries

Bulgarian Post / Български пощи - Outside European countries

 

ЦЕНИ ЗА ТЕГЛО НА ПРАТКИ С ПРЕДИМСТВО И ПРЕПОРЪКА - ЦЕНА (лева) 

PRICES FOR WEIGHT OF SHIPMENTS WITH ADVANTAGE AND RECOMMENDATION - PRICE (BGN)

EUR/BGN - 0.51 (1 EUR = 1.95583 BGN)

 

 

Тегло (грама)

Weight (gram)

Съседни държави

Neighboring countries

Европа

All other European countries

Извън Европа

Outside European countries
 

151 - 250

11.40

13.10

15.10

251 - 350

12.60

14.60

16.90

351 - 500

14.60

17.60

20.60

501 - 1000

14.50

24.60

29.60

1001 - 2000

20.10

37.60

41.60

2001 - 3000

36.60

46.60

51.60

3001 - 4000

43.60

55.60

63.60

4001 - 5000

51.60

61.60

74.60

 

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!