Английско-български речник по строителство и архитектура (26000 термина, 1990 г.)

Продукти
КНИГИ
+
8,95 лв.
  • Издателство: Техника
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

English-Bulgarian Dictionary of Civil Engineering and Architecture

 

Колектив  (автори) 

 

Издателство:   Техника
Език: български език  |  английски език 
Раздел: Речници
Поредица: Технически речници (Техника)
Етикети:

архитектура

двуезични речници

технически речници

 

Твърда корица, среден формат  |  536 стр.  |  701 гр.

 (неизползвана, здрава и чиста книга с незначителни забележки по външния вид)

 

*

 

АВТОРСКИ КОЛЕКТИВ

 

Мария Василева Филипова, Любомир Цанков Иванов, арх. Младен Стоянов Мирянов, ст.н.с. I ст. д-р.т.н. Христо Борисов Абаджиев, инж. Димитър Христов Димитров, Тодор Пейчев Спиридонов, Таня Маринова Грашнова, инж. Боряна Иванова Михаилова-Гечева

 

**

 

ПРЕДГОВОР

 

През последните десетилетия в строителството, като отрасъл на материалното производство, нас­тъпиха качествени изменения, кои­то се отразиха и в строителната терминология. Разширението на международното сътрудничество в тази област и големият обмен на информация налагат създаването на специализирани двуезикови речници за отрасъла.

 

В предлагания речник са включени около 26 000 термина и словосъче­тания от различни области на стро­ителството, архитектурата, както и термини от общотехнически и свързани със строителството нау­ки. Авторите са се стремили да от­разят по възможност най-пълно съвременното състояние на терми­нологията в отрасъла. Английската част на речника (словникът) е със­тавена въз основа на съвременни тълковни и двуезикови общи и спе­циализирани речници, енциклопедии по строителство и архитектура, специализирана литература, перио­дични издания, нормативна и про­ектна документация.

 

В речника са застъпени в ограничен обем търговски и фирмени названия на материали, изделия и технологич­но обзавеждане, както и названия на химични съединения. Поради разли­чия на понятията в двата езика, как­то и поради различни реалии, в от­делни случаи са дадени описателни български еквиваленти на английски­те термини. При подбора на еквива­лентите на многозначните терми­ни са взети предвид значения, кои­то се отнасят за строителството. Авторите се надяват, че речникът ще улесни българските специалисти в теоретичната и практическата им работа 

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, английски
Автор
Колектив
Издателство
Техника
Поредица
Технически речници (Техника)
Етикети
технически речници, двуезични речници, архитектура
Град
София
Година
1990
Страници
536
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга с незначителни забележки по външния вид
Националност
българска
Издание
първо
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
150
Височина (мм)
205
Дебелина (мм)
30
Тегло (гр.)
701
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!