Английско-български речник по животновъдство | English-Bulgarian Dictionary of Animal Husbandry

Продукти
КНИГИ
+
11,95 лв.
  • Издателство: Земиздат
  • ISBN / UPC: 9540501970
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Речник с над 3000 английски думи и словосъчетания (с фонетична транскрипция), които се употребяват в животновъдната наука и практика.

 

Цанко Яблански  |  Мария Цочева  |  Стефана Андонова  (автори)

 

Издателство:   Земиздат
Език: български език  |  английски език
Раздел: Речници
Етикети:

животновъдство

двуезични речници

специализирани речници

селскостопански речници

 

Твърда корица, среден формат  |  180 стр.  |  241 гр.

(неизползвана книга в отлично състояние, наличност повече от 1 екземпляр)

 

*

 

ПРЕДГОВОР

 

Настоящият специализиран речник е първото по рода си из­дание у нас, предназначено за четене и превеждане на литерату­ра, свързана с животновъдството и отчасти с ветеринарната ме­дицина. Речникът съдържа над 3000 английски думи и словосъ­четания, които се употребяват в животновъдната наука и прак­тика. Наред с тях са включени и някои думи и изрази, назовава­щи конкретни, специфични за отрасъла мероприятия, и общоу-потребими глаголи, които са необходими за ползуването на ли­тература на английски език.Тъй като предназначението на реч­ника е да служи предимно като учебно помагало на студентите, на някои термини са дадени по-широки определения на българс­ки език. В речника има и много термини, които са английски заемки в българския език и все още нямат уеднаквен превод. Това ще спомогне за тяхното стандартизиране и унифициране, като се има предвид, че при съставянето на речника авторите са се съобразили със стандартизирания терминологичен речник на Европейската федерация по животновъдство /ЕААРД985/. Вклю­чени са и най-нови термини, използувани във връзка с механиза­цията, промишлените технологии и биотехнологиите в животно­въдството.

 

Всички думи в речника са посочени с фонетична транскрип­ция, като от производните са транскрибирани само тези, които се произнасят различно от основната дума. При подреждането на българските значения на по-предна позиция са животновъдните термини. Включени са значителен брой словосъчетания, които в животновъдството са специфични и променят значението си, ако са дадени разделно. Например Гте-шооюб зЬеер - тънкорунни овце, 1Кгее-\уау сгозз - трипородно кръстосване, и др. Специално внимание е отделено и на думи, които в животновъдството имат различно значение от значението им в обикновения език. Речни­кът е полезен предимно за изучаващите английски език в селс­костопанските висши учебни учебни заведения, както и в курсо­вете за изучаване и усъвършенствуване на английски език и пре­веждане на английска литература с животновъдна и селскосто­панска тематика. Наред с това речникът може да бъде използу-ван от специалистите в областта на животновъдството, ветери­нарната медицина, растениевъдството, механизацията на селско­то стопанство и др. Немалко е неговото значение за практиката и аграрния бизнес в лицето на фермерите и занимаващите се с модерно селско стопанство.

 

Авторите

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, английски
Автор
Цанко Яблански, Мария Цочева, Стефана Андонова
Издателство
Земиздат
Етикети
животновъдство, двуезични речници, специализирани речници, селскостопански речници
Град
София
Година
1993
Страници
180
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в отлично състояние
Националност
българска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
135
Височина (мм)
205
Дебелина (мм)
13
Тегло (гр.)
241
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!