Всички Категории
Каталог
КНИГИ
BACK
КНИГИ

Българско-английски речник (1992)

  • Издателство: Везни-4

Българско-английски речник (1992)

  • Издателство: Везни-4

Bulgarian-English Dictionary

 

Руси Русев  |  Мария Ранкова  |  Димитър Спасов  |  Владимир Филипов  |  Теодора Атанасова  (автори)

джобни речници   |   двуезични речници  (етикети)

 

Издателство:   Везни-4
Език: български език  |  английски език 
Раздел: Речници

 

Твърда корица, джобен формат   |   623 стр.   |   452 гр.

(внимателно използвана книга с незначителни следи от употреба)                      

Описание
Характеристики
Условия за пазаруване
Описание +

ПРЕДГОВОР

 

В настоящето издание на речника ще намерите неща които няма в неговия по-голям събрат поради простата пркнина че е по-нов. Макар и малък по обем, речникът е голям по съдържание. Благодарение на възприетата си­стема на въвеждане на думите в гнезда в него са представени не само осно­вният словесен и фразеопогичен фонд на българския език но така също и редица редки думи и специални термини.

 

Речникът е предназначен за българи, които изучават английски език или го използуват професионално като учители, греводачи и ти. Поради това не са дадени ударенията на българските думи и граматически сведения за тях

 

Знакът тилда ~ замества цяла дума от тездото или част от нея Указа­нията за различните значения на българските думи са поставени в скоби Често за една дума или за някое от нейните значения ще намерите редица ан­глийски синоними, което ви дава възможност да изберете най-подходящата дума или израз. На първо място са поставени онези еквиваленти, които са най-близко до смисъла и репктъра на българската дума Синонимите, близки по значение, са отделени със запетая, а по-далечните - с точка и запетая. Това крие сериозна опасност, ако човек не съзнава, че е необходимо и три най-малкото съмнение да направи справка в английско-българските или англи­йските тълкувателни речници, които има на разположение.

 

Специално внимание е обърнато на гредпозите - едно от най-трудните неща в овладяването на чужд език Когато в скоби е даден българският пре­длог и следва тире, това означава че съответната английска дума взима пряко допълнение.например: казвам tell (на -), т.е. (tell someone).

 

За да се спести място и се включи в речника повече материал, възмож­ните варианти са поставени в скоби. Така например за мъка ми е на душата ще намерите: I am (feel) sick (heavy) at heart, което означава че са възможни следните комбинации: I am sick at heart I feel sick at heart I am heavy at heart I feel heavy at heart. В много случаи трябва да проявите съобразителност и да по­мислите добре преди да решите коя дума или израз да използвате. И още един съвет - ако не намерите в речника някоя дума потърсете нейните български синоними, вероятността да намерите онова което ви е необходимо е много голяма

 

Накрая, няколко лични мисли При съществуващите досега условия човек се захващаше с речници само от мисионерското чувство за дълг. Речниците не носят нито пари, нито гризнание, но на нас, петимата изработването на този речник донесе не само задоволството от изпълнен дълг, но също приятелство, близост, взаимно уважение и много приятни дни на задружна работа

 

ст. преподавател Теодора Атанасова, проф. Владимир Филипов

София, 1992 г. 

Характеристики +
В наличност:
Да
Език
български, английски
Автор
Мария Ранкова, Руси Русев, Димитър Спасов, Владимир Филипов, Теодора Атанасова
Издателство
Везни-4
Етикети
джобни речници, двуезични речници
Град
София
Година
1992
Страници
623
Състояние
използвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга с незначителни следи от употреба
Националност
българска
Издание
първо
Корица
твърда
Формат
джобен
Ширина (мм)
125
Височина (мм)
170
Дебелина (мм)
35
Тегло (гр.)
452
Условия за пазаруване +

Поръчките се обработват след потвърждение от клиента по телефона!

(при неуспешен опит за връзка с клента по телефона в рамките на три работни дни се анулира)

 

  • 5 лв. - минимална стойност на покупка в сайта (не важи за покупка с лично предаване)
  • 10% - отстъпка при покупка на стойност над 20 лв. , видима в процеса на пазаруване.
  • 5 лв. - доставка до офис на Еконт, над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6 лв. - доставка до адрес с Еконт, независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • 5 лв. - при поръчка от 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди, поръчки под 20 лв. се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6 лв. - поръчки над 20 лв. - доставка до адрес със Спиди, независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв. се доставят само с Еконт.

 

За клиенти с поне три покупки, закупили книгите си с регистрация, може да се определи персонална отстъпка с код за отстъпка, за бъдещо пазаруване, независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

Bulgarian Post / Български пощи /Neighboring countries - Greece, Republic of North Macedonia, Roumanie, Serbie, Turquie)

Bulgarian Post / Български пощи - All other European countries

Bulgarian Post / Български пощи - Outside European countries

 

ЦЕНИ ЗА ТЕГЛО НА ПРАТКИ С ПРЕДИМСТВО И ПРЕПОРЪКА - ЦЕНА (лева) 

PRICES FOR WEIGHT OF SHIPMENTS WITH ADVANTAGE AND RECOMMENDATION - PRICE (BGN)

EUR/BGN - 0.51 (1 EUR = 1.95583 BGN)

 

 

Тегло (грама)

Weight (gram)

Съседни държави

Neighboring countries

Европа

All other European countries

Извън Европа

Outside European countries
 

151 - 250

11.40

13.10

15.10

251 - 350

12.60

14.60

16.90

351 - 500

14.60

17.60

20.60

501 - 1000

14.50

24.60

29.60

1001 - 2000

20.10

37.60

41.60

2001 - 3000

36.60

46.60

51.60

3001 - 4000

43.60

55.60

63.60

4001 - 5000

51.60

61.60

74.60

 

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!