Фундиране

Продукти
КНИГИ
+
6,95 лв.
  • Издателство: Техника
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Теодор Етимов  |  Ангел Д. Алексиев  |  Веселин С. Венков  |  Георги А. Дингозов  |  Георги С. Стефанов  (автори) 

 

Издателство:   Техника
Език: български език
Раздел: Архитектура и строителство
Етикети:

строително инженерство

За студенти от УАСГ (ИСИ, ВИАС)

 

Твърда корица, среден формат  |  496 стр.  |  635 гр.

(неизползвана книга - отлично книжно тяло, леко захабен външен вид)

 

*

 

АНОТАЦИЯ 

 

В учебника са разгледана проектирането и начините на изграждане на плитко и дълбоко заложени фундаменти как­то при обикновени, така и при особени инженерногеоложки и хидрогеоложки условия.

 

Той е предназначен за студентите от строителните и хидротехническите специалности на Висшия институт по ар­хитектура и строителство (УАСГ) — София,  като е съобразен с учебните програми. Може да се използува и от инженери-проектанти и строители от практиката.

 

**

 

ПРЕДГОВОР

 

Последното издание на книгата „Фундиране" от проф. инж. Валериан Минков излезе от печат през 1965 г. След това при изграждането на фундаментите в строителството у нас са внедрени нови технологии. През този период са изяснени и ня­кои теоретична въпроси, които засягат изграждането на фун­даментите на сградите и съоръженията.

 

Авторският колектив се надява, че новият учебник по фун-лиране отразява съвременното състояние на тази дисциплина. Отделните теми и тяхното съдържание са в съгласие с учеб­ните програми за студентите от строителните и хидротех­ническите специалности на Висшия институт по архитекту­ра и строителство — София.

 

Науката за полагане на фундаментите представлява най-прякото приложение на земната механика. Поради това с тази книга се попълва замислената от колектива на катед­ра „Земна механика, фундиране и инженерна геология" поре­дица от три учебника: Инженерна геология, Земна механика, Фундиране.

 

Заедно със съответните ръководства учебниците са взаим­но обвързани и представляват части от дисциплините, пре­подавани от катедрата.

 

Поради това за разлика от всички известни книги по фун­диране се пристъпва направо към обяснението на начините на изграждане на фундаментите, без да се извърши, макар и кра­тък преговор на важни въпроси, които се изучават по земна механика. Това е така, защото студентите във ВИАС изу­чават двете дисциплини като един учебен предмет с общ из­пит, което трябва да се има пред вид от читателя, когато използува направо тази книга; необходимите и изучавани в земната механика дефиниции, теории, формули и техните изводи се смятат за известни и тук се възприемат наготово.

 

Непосредствено свързано с учебника е Ръководството за упражнения по земна механика и фундиране.

 

Проф. Г. Стефанов е написал въведението и глави 7 и 8 проф. Г. Дингозов — глави 3 и 4 доц. В. Венков —глави 2 и 9; доц. А. Алексиев — глави 5 и 6; доц. к. т. н. Т. Етимов — гла­ва 1.

 

Авторският колектив изказва благодарност на проф. Ва­лериан Минков, заслужил деятел на науката, и доц. к. т. н. инж. Божидар Божинов за техните задълбочени рецензии и ценни препоръки.

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Теодор Етимов, Ангел Д. Алексиев, Веселин С. Венков, Георги А. Дингозов, Георги С. Стефанов
Издателство
Техника
Етикети
За студенти от УАСГ, строително инженерство
Град
София
Година
1978
Страници
496
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
отлично книжно тяло, леко захабен външен вид
Националност
българска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
145
Височина (мм)
215
Дебелина (мм)
28
Тегло (гр.)
635
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за постоянна отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код постоянна за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!