Граматика на българския език

Продукти
КНИГИ
+
9,95 лв.
  • Издателство: Наука и изкуство
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Любомир Андрейчин  |  Константин П. Попов  |  Стоян Иванов Стоянов  (автори)

 

Издателство:   Наука и изкуство
Език: български език
Раздел: Граматики

 

Твърда корица, среден формат  |  457 стр.  |  623 гр.

(неизползвана книга с отлично книжно тяло и леко деформирана и позахабена предна корица)

 

*

 

Анотация

 

Книгата представя систематично описание на граматичния строй на съвременния български литературен език. Съдържа увод, фонетика, мор­фология и синтаксис. Дадени са основните правила на българския право­пис и на българската пунктуация.

 

Методът на изложението е описателен (дескриптивен). Където е необ­ходимо, се правят съпоставки с други езици — славянски и неславянски. Илюстративният материал е от различни източници, но преди всичко от българската художествена литература.

 

Граматиката е предназначена предимно за чужденци.

 

**

 

ПРЕДГОВОР

 

Граматиката на новобългарския език като наука има вече своя 150-годишна история. Досега са напечатани голям брой граматики на българския език. Те бележат пътищата, по които е вървяла и се е развивала тази наука, а така също етапите на нейните завоевания.

 

Повечето от напечатаните преди и след Освобождението наши граматики са били предназначени да служат като учебници в различните видове и степени училища. Оттук произлиза и обстоятелството, че написването на много от тях е било обус­ловено от съответни програми. Сравнително малко са онези, които са писани по-свободно, имали са по-широки задачи и не са били предназначени да служат като учебници.

 

Целта на тази «Граматика на българския език» е да даде системно, научно и пълно описание на граматическия строй на новобългарския литературен език. Тя съдържа всички дялове — фонетика, морфология и синтаксис.

 

Стремежът на авторите е бил да дадат един труд на равни­щето на съвременното езикознание, но същевременно достъпен и за по-широк кръг читатели. Методът на изложение е описа­телен (дескриптивен), като само на някои места, където е било особено наложително за по-пълното изясняване на дадени факти и явления, са правени съпоставки с по-стари състояния от раз­воя на българския език.

 

При разработването и представянето на граматическия ма­териал авторите не са си поставяли специални методически и дидактически задачи.

 

Надяваме се, че нашата граматика ще бъде особено полезна със системното си изложение и със задоволителната си пълнота на преподавателите по български език в чуждестранните лек­торати, а така също и на изучаващите български език в тези лекторати.

 

Тя ще може да служи също за повишаване езиковата кул­тура на широки слоеве от народа и като необходим справочник за работещите в областта на културата, образованието, науката, литературата и изкуството.

 

Материята в книгата е написана от тримата автори, както следва: Л. Андрейчин — Фонетика и Глагол; К. Попов — Наречие, Съюз, Предлог, Частица, Междуметие и Синтаксис; Ст. Стоянов — Увод, Обща характеристика на морфологич­ната система на съвременния български език; Граматическа класификация на думите; Съществително име, Прилагателно име, Числително име и Местоимение.

 

Авторите

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Любомир Андрейчин, Константин П. Попов, Стоян Иванов Стоянов
Издателство
Наука и изкуство
Град
София
Година
1977
Страници
467
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга с отлично книжно тяло и леко деформирана и позахабена предна корица
Националност
българска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
150
Височина (мм)
220
Дебелина (мм)
25
Тегло (гр.)
623
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за постоянна отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код постоянна за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!