Гръцки език - самоучител в диалози

Продукти
КНИГИ
+
8,95 лв.
  • Издателство: Грамма
КУПИ с регистрация или с Бърза поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Панайот Първанов  (автор)

 

Издателство:   Грамма
Език: гръцки език  |  български език
Раздел: Езикови учебници
Поредица: Самоучител в диалози
Етикет: езикови самоучители

 

Мека корица, среден формат   |  304 стр.  |  276 гр.

(неизползвана книга в отлично състояние)

 

*

 

На задната корица:

 

Тези, които го имат, вече знаят гръцки!

 

Там, където отивате, на гости, на екскурзия, на почивка, или на работа, всички говорят гръцки език.

Но Вие не го знаете. Вашият шанс е този самоучител.

Той Ви предлага:

■ динамичен метод

■ достъпен подход

■ разнообразни диалози

■ богати приложения

и най-важното:

■ възможност да работите сами.

 

**

 

Анотация:

 

"Гръцки език-самоучител в диалози" съдържа основното от грамати­ката и лексиката на съвременния гръцки език.

 

Граматичният материал е разработен в съпоставителен план с бъл­гарския, а диалозите, третиращи теми от ежедневното общуване са пре­ведени. Предлаганият метод на обучение е олекотен и изчистен от изли­шна теоретическа обремененост и академични шаблони. Написан достъ­пно и непринудено, учебникът е адресиран към широк кръг читатели, желаещи да изучават езика самостоятелно.

 

***

 

Как да работим със самоучителя

 

Учебният материал е разделен в 15 урока. Всеки урок се състои от диалози и коментар към тях. Диалозите обхващат различни аспекти от ежедневното общуване, а коментарът разглежда граматичните теми, ко­ито основно са застъпени в тях. Методът, който излагаме пред вас не е догма, а база за един индивидуален творчески процес, пряко зависим от вашето въображение и предварителна подготовка.

 

Самообучението започва от диалозите и завършва с тях, като задъл­жително преминава през коментара към урока. Четете гръцките тексто­ве на глас, внимателно, бавно, един по един, като се съобразявате с фонетичните правила и интонация в прослушания звукозапис. Стремете се да схванете смисъла на диалога без да поглеждате превода. Новите думи усвоявайте в контекста на фразата, но ги сравнявайте с речника, където глаголите са в първо лице, единствено число, съществителните имена - в съответния им род в именителен падеж, а прилагателните - в мъжки род, като са посочени и окончанията за женски и среден род. Когато приключите с диалозите, прочетете задълбочено коментара, като се опитате да вникнете в граматичните теми и ги осмислите с помощта на примерите. След това се върнете отново на диалозите, като отчитате но­вите си знания по граматика.

 

Една свободна импровизация върху диало­га с промяна на глаголните времена, лицето и числото на глагола, с опит за обогатяване и разнообразяване на текста с нови думи и изразни сре­дства би била много полезна. Едва когато усвоите диалозите граматиче­ски и лексикално, се опитайте да ги преведете от български на гръцки. Диалозите са преведени буквално, за да ви улеснят при обратния пре­вод. Помнете, че приучаването към свободен превод от български на гръцки език ще формира и гарантира бъдещата ви способност да се из­разявате. Преводът на гръцки е финалът на вашата подготовка. Темпото, с което напредвате, ще зависи от езиковата ви култура, лична мотивация, емоционално състояние и времето, с което разполагате. Бъдете търпе­ливи и последователни, като се опитате да превърнете процеса на обу­чение в приятно и интересно занимание.

 

Авторът

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, гръцки
Автор
Панайот Първанов
Издателство
Грамма
Поредица
Самоучител в диалози
Етикети
езикови самоучители
Град
София
Година
2002
Страници
304
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в отлично състояние
Националност
българска
Издание
трето преработено издание
Корица
мека
Формат
среден
Ширина (мм)
140
Височина (мм)
200
Дебелина (мм)
10
Тегло (гр.)
203
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт *- 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • До 120 лв. - доставка до адрес с Еконт * - 6 лв., над 120 лв. - безплатна доставка

* стандартна цена за м. ноември, 2022 г.:

до офис (до 1 кг) - 6,00 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден /0,44 лв. голям), общо 6,50 лв

до адрес (до 1 кг) : 7,56 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден/0,44 лв. голям), общо 8,06 лв

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!