Интерпретация и социална критика

Продукти
КНИГИ
+
12,95 лв.
  • ISBN / UPC: 9545870516
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Танерови лекции върху човешките ценности, 1985

 

Майкъл Уолзър  (автор)

 

Издателство:   Критика и хуманизъм
Език: български език
Раздел: Социология и политология
Серия: Етоси
Преводач: Елица Станоева
Етикет: съвременна философия

 

Мека корица, среден формат  |  95 стр.  |  84 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга в почти отлично състояние - леко захабен външен вид)

 

*

 

ПРЕДГОВОР

 

Целта ми в тази книга е да предложа философска рамка за разбирането на социалната критика като социална прак­тика. Какво всъщност правят социалните критици? Как за­почват да го правят? Какъв е произходът на техните прин­ципи? Как критиците се дистанцират от хората и от инсти­туциите, които критикуват? Поддържаната в цялата книга теза, че социалната критика трябва най-вече да се разбира като критична интерпретация, се доближава до тезите на европейски философи от последните години. Но аз се опит­вам да намеря собствен път, с моя собствен език, без пряко да се позовавам на техните трудове. Надявам се в близко бъдеще да публикувам по-обширна книга, разглеждаща кри­тическата практика през XX век - една по-определено по­литическа книга, към която настоящата книга да представ­лява теоретично въведение. В нея ще имам възможност да се занимая с въпроса, дали социалната критика е възможна без "критическа теория" - въпрос, колкото политически, тол­кова и философски.

 

Първите две глави бяха представени като Танерови лек­ции върху човешките ценности в Харвардския университет на 13 и 14 ноември 1985 г. и се публикуват с разрешението на попечителите на Танерови лекции върху човешките цен­ности. Третата глава беше прочетена пред НагуагВ НШе1 на 15 ноември. И трите са написани приблизително по едно и също време, използват еднаква лексика и отстояват едни и същи тези; те са взаимно свързани, като последната предос­тавя това, което липсва на първите две: известна степен на историческа конкретност и специфичност.

 

Благодарен съм на множеството членове на харвардс-ката общност - всички те критици, - които посетиха лек­циите и ми обясниха къде съм сбъркал. Моите преработки със сигурност отразяват тяхната критика - особено крити­ките на Марта Майноу, Майкъл Сандъл, Томас Сканлън,

 

Джудит Шклар и Лойд Уейнреб, - въпреки че отражението в повечето случаи вероятно е неясно и непълно. Един по-ранен вариант на "Пророкът като социален критик" беше обсъждан на симпозиум върху пророчеството в Университе­та Дру и публикуван в Ару Гейтуей заедно с полезния от­зив на Хенри Френч. Много хора от Института за съвремен­ни изследвания прочетоха лекциите по моя молба и напра­виха детайлни коментари върху тях: Клифърд Гиърц, Дон Хързог, Майкъл Ръстин и Длан Уъртхаймър. Те имат ог­ромна заслуга за окончателната им форма, макар да не са отговорни за нея.

Характеристики
В наличност:
Да
Оригинално заглавие
Interpretation and Social Criticism (1987)
Език
български
Автор
Майкъл Уолзър
Издателство
Критика и хуманизъм
Серия
Етоси
Етикети
съвременна философия
Преводач
Елица Станоева
Град
София
Година
1999
Страници
95
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга в почти отлично състояние - леко захабен външен вид
Корица
мека
Формат
среден
Ширина (мм)
145
Височина (мм)
210
Дебелина (мм)
6
Тегло (гр.)
84
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за постоянна отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код постоянна за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!