Йосиф в Египет

Продукти
КНИГИ
+
2,95 лв.
  • Издателство: Труд
  • ISBN / UPC: 9788498191059
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Томас Ман  (автор)

 

Издателство:   Труд
Език: български език
Раздел: Исторически романи
Поредица: Златна колекция XX век  (книга 12)
Преводач: Страшимир Джамджиев
Етикети:

немска литература

преводна литература

Нобелова награда за литература (1929 г.)

 

Твърда корица с обложка, среден формат  |  575 стр.  |  660 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга с незначително захабен външен вид) 

 

*

 

На задната корица:

 

„Като гледаше разхубавилия се Йосиф, Ени за голяма своя радост смяташе, че се е разхубавила също и тя, и се надяваше, че и нейният вид е прекрасен, макар при по-отрезвяваща отвесна светлина тя не изглеждаше вече така, както беше изглеждала в първата си младост. Но нима тя не знаеше, че дългото, отворено отпред наметало от бяла вълна (вече наближаваше зима), закопчано над широката огърлица с аграфа, което обгръщаше раменете й, я правеше да изглежда величествена на ръст, нима не знаеше, че гърдите й, младежки твърди, напираха под батистената й дълга до глезените дреха, извезана долу с червени мъниста? Гледай, Осарсиф! Дрехата й се диплеше от раменете надолу и Мут много добре знаеше, че тя позволява да се виждат не само целите й грижливо гледани и сякаш изваяни ръце, но и напълно да се долавят прекрасно удължените й чудесни крака! Не беше ли в любовта това вече достатъчно, за да се държи високо главата? И Мут така правеше. От гордост тя си придаваше вид, че й е трудно да повдига клепки и затова трябва да отмята назад главата си, за да гледа пред себе си изпод тях.

 

**

 

От вътрешната страна на обложката:

 

В книгата „Йосиф в Египет" се разказва за живота на младия Йосиф. Продаден като роб от братята си, той попада в Египет. Препродаден на знатния египтянин Потифар, израилтянинът благодарение на интелигентността, трудолюбието и почтеността си успява да постигне завидно социално положение. За зла участ красивата жена на египтянина пожелава Йосиф, но той предпочита да бъде наказан, дори и убит, но не и да предаде господаря си.
Този роман е част от тетралогията (поредица от 4 книги) „Йосиф и неговите братя". Томас Ман го пише от 1933 г. до 1943 г. Книгата е повлияна основно от глави 12 - 50 от „Битие" на Библията. Писателят описва как се е родила идеята за творбата. Една вечер в Мюнхен той чете книгата „Битие" от фамилната Библия. Писателят бил възхитен и поискал да разкаже наново и по свой начин тази увлекателна история. Основното в тетралогията е борбата между личната свобода и тиранията. В творбата се разказва за Яков, а след това за сина му Йосиф, за неговите страдания и победи, докато се превръща в спасител на народа си. Първата, втората и третата част на „Йосиф и неговите братя " са публикувани в Германия през 1933, 1934 и 1936 г., тъй като писателят не е критикувал открито нацисткия режим. Четвъртата обаче е публикувана в чужбина през 1943 г. „Йосиф в Египет " е отпечатана през 1936 г. Писането на тази книга е драматично. Писателят напуска Германия и не може да се върне в родината си. Една от дъщерите му се осмелила да отиде в Мюнхен след преврата на нацистите. Тя проникнала във вече конфискувания дом на баща си и взела ръкописа на книгата. Започната в Германия, книгата е завършена на брега на Цюрихското езеро.Томас Ман (1875 - 1955) е прочут немски писател, лауреат на Нобелова награда за литература. Ражда се в Любек в богато семейство - баща му е един от най-уважаваните хора в града. Средното си образование получава в същия град, а след това следва в Мюнхенския университет. През 1905 г. се жени за момиче от известна университетска фамилия. От брака им се раждат 3 момичета и 3 момчета. През 1897 г. започва да пише романа си „Бу-денброкови ". Това е сага за упадъка на богата фамилия, в която е проследен животът на четири нейни генерации. За тази книга през 1929 г. му присъждат Нобелова награда. През 1913 г. излиза романът му „ Смърт във Венеция ". В книгата се разказва как писател се влюбва в тийнейджър, остава във Венеция по време на холера и умира. През 1924 г., след 10 години писане, Томас Ман публикува „Вълшебната планина " -втората си значителна книга. В нея разказва за борбата между либералните и консервативните идеи.


Следващият му голям труд е „Йосиф и неговите братя" (1933-1943). През това време в Германия нацистите идват на власт. Томас Ман се мести в Швейцария, а след това и в САЩ. Приема американско гражданство и живее там 10 години, но е разочарован от гоненията срещу левите след войната. Последната му голяма творба е „Доктор Фаустус" (1947 г.). В нея разказва как унищожават германската култура през двете световни войни. В основата на романа е музиката на Арнолд Шьонберг.

 

През 1947 г. Томас Ман се връща в Европа. Той демонстративно отбягва Германия и живее в Швейцария, където умира на 12 август 1955 г.

Характеристики
В наличност:
Да
Оригинално заглавие
Joseph und seine Brüder – Tetralogie (1933 – 1943), Joseph in Ägypten (1936)
Език
български
Автор
Томас Ман
Издателство
Труд
Поредица
Златна колекция XX век
Етикети
немска литература, Нобелова награда за литература, преводна литература
Преводач
Страшимир Джамджиев
Град
София
Година
2005
Страници
575
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга с незначително захабен външен вид
Националност
немска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
125
Височина (мм)
210
Дебелина (мм)
40
Тегло (гр.)
660
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!