Всички Категории
PRODUCTS
КНИГИ
BACK
КНИГИ

Испанско-български речник (около 45000 думи, 1992)

  • Издателство: Наука и изкуство
  • ISBN / UPC: 9540202405

Испанско-български речник (около 45000 думи, 1992)

  • Издателство: Наука и изкуство
  • ISBN / UPC: 9540202405

Diccionario Español-Búlgaro

 

Юдит Кучер  |  Тодор НЕЙКОВ  |  Емилия ЦенковаЦветан Георгиев  (автори)

 

Издателство:   Наука и изкуство
Език: испански език  |  български език
Раздел: Речници
Етикети:

испански речници

двуезични речници

 

Твърда корица, голям формат  |  572 стр.  |  828 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга с незначителни забележки)

 

*

 

АНОТАЦИЯ

 

ПРЕДЛАГАНИЯТ ИСПАНСКО - БЪЛГАРСКИ РЕЧНИК СЪДЪРЖА ОКОЛО 45 000 ДУМИ, ВЗЕТИ ОТ АКТИВНИЯ РЕЧНИКОВ ФОНД НА СЪВРЕМЕННИЯ ИСПАНСКИ ЕЗИК.

 

ОСВЕН БОГАТА РАЗГОВОРНА И БИТОВА ЛЕКСИКА РЕЧНИКЪТ ПРЕДЛАГА ГОЛЯМ БРОЙ АМЕРИКАНИЗМИ (ДУМИ ОТ ИНДИАНСКИ ПРОИЗХОД ИЛИ ИСПАНСКИ ДУМИ С ПРОМЕНЕНО ЗНАЧЕНИЕ, УПОТРЕБЯВАНИ В ЛАТИНОАМЕРИКАНСКИТЕ СТРАНИ, В КОИТО СЕ ГОВОРИ ИСПАНСКИ), НАЙ-ОБЩИ ТЕРМИНИ ОТ ОБЛАСТТА НА НАУКАТА И ТЕХНИКАТА, ХАРАКТЕРНИ ЗА ИСПАНСКИЯ ЕЗИК ИДИОМАТИЧНИ ИЗРАЗИ, ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ С НАПЪЛНО ПОКРИВАЩИ ГИ ИЛИ СХОДНИ БЪЛГАРСКИ ЕКВИВАЛЕНТИ. НЕПРАВИЛНИТЕ ГЛАГОЛИ (ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ ТРУДНОСТИ ПРИ ИЗУЧАВАНЕ НА ИСПАНСКИ ЕЗИК) СА СПЕЦИАЛНО ОЗНАЧЕНИ В ОТДЕЛНИТЕ СТАТИИ И СА РАЗРАБОТЕНИ В ПРЕДЛОЖЕНАТА В КРАЯ НА РЕЧНИКА ТАБЛИЦА. РЕЧНИКЪТ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА БЪЛГАРИ (ПРЕВОДАЧИ, ПРЕПОДАВАТЕЛИ, НАУЧНИ РАБОТНИЦИ, СТУДЕНТИ), ЗА ИСПАНЦИ И ЛАТИНОАМЕРИКАНЦИ, КОИТО ИЗУЧАВАТ БЪЛГАРСКИ.

 

ТОЙ Е ПОЛЕЗНО ПОМАГАЛО ЗА НАШИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В ЛАТИНСКА АМЕРИКА И ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ, КОНСУЛСКИ И ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА В СТРАНИТЕ, В КОИТО СЕ ГОВОРИ ИСПАНСКИ ЕЗИК.

 

**

 

ПРЕДГОВОР

 

Предлаганият испанско-български речник съдържа около 45 000 думи, взети преди всичко от съвременния испански език, от активния речников фонд. Авторите са се стремили да задоволят изискванията на преводачи, преподаватели, студенти и всички, които Изучават испански език.

 

В речника са включени думи и от разговорната и битовата лексика, някои по-често срещащи се научни, технически и други специални названия и термини. Взети са предвид и голям брой редки думи, употребявани в миналото или срещащи се в произведенията на класическата испанска литература. Поради растящия интерес към литературата и културата на страните в Латинска Америка особено ценен материал представлява включването на значителен брой думи, употребявани само в тези страни.

 

При разработването на речниковите статии голямо внимание е отделено на диференциацията на значението на думата. За всяка испанска дума се дават най-точните български еквиваленти, като се запазват стилът и експресивният й характер. Само в редки случаи се прибягва до описателно изразяване.

 

Авторите са се стараели да обогатят речника с фразеология. Въпреки че превеждането на фразеологизмите представлява обикновено особено голяма трудност, в повечето случаи в речника са дадени подходящи по значение и стил български съответствия. Структурата и техническото оформяне на речника» са съобразени с днешните изисквания на лексикографията.

Характеристики
Отстъпки, доставка, плащане
Характеристики +
В наличност:
Да
Език
български, испански
Автор
Тодор НЕЙКОВ, Емилия Ценкова, Цветан Георгиев, Юдит Кучер
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
двуезични речници, испански речници
Град
София
Година
1992
Страници
572
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга с незначителни забележки
Националност
българска
Издание
трето издание
Корица
твърда
Формат
голям
Ширина (мм)
170
Височина (мм)
245
Дебелина (мм)
32
Тегло (гр.)
828
Отстъпки, доставка, плащане +

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!