История на Съединените щати (1829-1940)

Продукти
КНИГИ
+
8,95 лв.
КУПИ с регистрация или с Бърза поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Андре Мороа  (автор)

 

Издателство:   Славчо Атанасов
Език: български език
Раздел: История, археология, краезнание
Поредица: Библиотека "Златни зърна"
Преводач: Иван Дуйчев
Етикети:

световна история

антикварни книги

американска история и политика

 

Твърда корица, джобен формат  |  616 стр.  |  444 гр.

(неизползвана, здрава и чиста отвътре антикварна книга - безобидно повърхностно мастилено петно в края на книгата - виж 5-тото изображение)

 

*

 

ПРЕДИСЛОВ
 
Тази „История на Съединените щати" представя книга, подобна на „История на Англия", коя­то обнародвах през 1937 година. Във всяко от те­зи творения аз съм търсил да дам на френския че­тец очерк върху развоя на една цивилизация и на една политическа система. Смятам, че трудовете от този род са полезни не с това, че дават нови еле­менти на учените, но защото подреждат, във вид на свързано и относително просто изложение, много­бройни документи, които никога до това време не са бивали превеждани на френски. Америка е има­ла — а днес има повече от всякога — забележи­телни историци. Аз съм прочел мнозина от тях. Опитах да извлека от техните книги същественото и да представя фактите колкото е възможно по-ясно. Четецът ще намери в края на втория том списък на главните използвани от мене извори.
 
Що се отнася до началните времена, историята на Съединените щати може наистина да бъде изло­жена най-трудно измежду всички истории на от­делни народности. Повествувателят е длъжен, преди да стигне до създаването на народността, да опише основаването и развоя на многобройни различни поселения. Цялата тази начална част изисква от че­теца голямо търпение и внимание. Поради това не един историк на американското минало е начевал своята книга с изложението на събитията в навечерието на Войната за независимостта. Аз се отка­зах да прибягна до това улеснение.
 
Благодаря горещо на Крисчън Gauss, декан на университета Принстън, който благоволи да проче­те коректурите. Неговите съвети ми бяха ценни.
 
Андре Мороа

 

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Андре Мороа
Издателство
Славчо Атанасов
Поредица
Библиотека "Златни зърна"
Етикети
антикварни книги, американска история и политика, световна история
Преводач
Иван Дуйчев
Град
София
Година
1945
Страници
616
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста отвътре антикварна книга - безобидно повърхностно мастилено петно в края на книгата - виж 5-тото изображение
Националност
френска
Антикварна книга
Да
Корица
твърда
Формат
джобен
Ширина (мм)
135
Височина (мм)
180
Дебелина (мм)
42
Тегло (гр.)
444
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт *- 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • До 120 лв. - доставка до адрес с Еконт * - 6 лв., над 120 лв. - безплатна доставка

* стандартна цена за м. ноември, 2022 г.:

до офис (до 1 кг) - 6,00 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден /0,44 лв. голям), общо 6,50 лв

до адрес (до 1 кг) : 7,56 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден/0,44 лв. голям), общо 8,06 лв

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!