Избрани произведения. В четири тома. Том 1 (Мао Цзе-дун)

Продукти
КНИГИ
+
9,95 лв.
  • Издателство: БКП
КУПИ с регистрация или с Бърза поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Мао Цзе-дун  (автор)

 

Издателство:   БКП
Език: български език
Раздел: Социология и политология
Етикети:

Китай  | антикварни книги

китайска революция

 

Твърда корица, среден формат  |  426 стр.  |  460 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга с леко захабен вид)

 

*

 

Превод от руски език

Пенчо Данчев

 

**

 

ПРЕДГОВОР КЪМ ИЗДАНИЕТО

 

В настоящото събрание на избрани произведения на дру­гаря Мао Цзе-дун са включени, най-важните негови тру­дове, отнасящи се към различните периоди на китайската революция. Излезлите преди няколко години в редица места различни издания на „Избрани произведения на Мао Цзе-дун" не бяха прегледани от самия автор. В подреждането на материала не беше спазена, необходимата последова­телност, в текста се срещаха грешки от редакционен ха­рактер. Някои важни работи не бяха включени в тези из­дания. 

 

Работите, влезли в това събрание, са разположени в хронологически ред, в съответствие с петте периода от историята на Китайската комунистическа партия. Тук са включени, доколкото това се, оказа възможно, и онези важни трудове, които не са влезли в предишните издания.

 

Всички трудове,включени в настоящото събрание на съ­чиненията, бяха прегледани от автора, който внесе в тях известни поправки от стилов характер, а в отделни трудо­ве — допълнения и поправки в съдържанието. По-долу се дават някои сведения за настоящото издание.

 

  1. Даденото събрание не е съвсем пълно. Реакционната гоминдановска клика унищожаваше документите на ки­тайската революция; много документи от революцията през дългите години на война са загубени и досега още не всички произведения на другаря Мао Цзе-дун са издирени; това се отнася особено до множеството написани от него писма и телеграми (те съставляват значителна част от тру­довете на другаря Мао Цзе-дун).
  2. Някои от разпространените в миналото трудове, напр. „Обследване на селото", в съгласие с желанието на автора, не са включени в даденото събрание, а от труда „Икономиче­ски и финансови въпроси", също в съгласие с желанието на автора в събранието се включва само първа глава („За ос­новните изводи от извършената работа")
  3. Трудовете, влезли в събранието, са (снабдени със забе­лежки. Едни от тях представляват справки, отнасящи се към темата на труда, и се дават като бележки към загла­вията на трудовете, други, от политически и редакционен характер, са поместени в края на всеки от трудовете*.
  4. Даденото събрание излиза в две издания — еднотомно и четиритомно. В еднотомното издание са събрани тру­дове, отнасящи се към всичките пет периода. В четиритомното издание тези трудове се разпределят така: в първия том са събрани произведения, отнасящи ое към периода на първата и втората граждански революционни войни; във втория и третия томове са поместени трудове, написани в периода на антияпонската война, а в четвъртия том — тру­дове, отнасящи се към периода на третата гражданска ре­волюционна война, и произведения, написани след образува­нето на Китайската Народна Република.

Комисия на Централния Комитет на Китайската Комунистическа Партия по издаване избраните произведения на Мао Цзе-дун.

25 август 1951 г. 

 

* Посоченият ред на разположение на бележките е запазен и в руското издание. Освен това настоящият том е снабден с бележки на редакцията на руското издание, поясняващи някои неизвестни на съ­ветския читател думи и изрази; тези забележки се дават под линия към текста. Настоящото издание е снабдено също така с таблица на китай­ските парични единици и мерки, която е поместена в края на първия том. (Бел. на ред. на руското издание.)

 

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Мао Цзе-дун
Издателство
БКП
Етикети
антикварни книги, Китай, китайска революция
Град
София
Година
1953
Страници
426
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга с леко захабен вид
Националност
китайска
Антикварна книга
Да
Корица
твърда
Формат
среден
Тираж (бр.)
5000
Ширина (мм)
150
Височина (мм)
210
Дебелина (мм)
27
Тегло (гр.)
460
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт *- 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • До 120 лв. - доставка до адрес с Еконт * - 6 лв., над 120 лв. - безплатна доставка

* стандартна цена за м. ноември, 2022 г.:

до офис (до 1 кг) - 6,00 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден /0,44 лв. голям), общо 6,50 лв

до адрес (до 1 кг) : 7,56 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден/0,44 лв. голям), общо 8,06 лв

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!