Кратък немско-български политехнически речник (25000 термина, 1977 г.)

Продукти
КНИГИ
+
6,95 лв.
  • Издателство: Техника
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Kleines deutsch-bulgarisches polytechnisches wörterbuch

 

Г. Т. Попов  |  П. Г. Иванов  (автори на българския словник)

Н. П. Гусев  |  А. В. Панкин  |  Ю. В. Федирко  |  П. Ф. Чекрижов  (автори на немския словник)

 

Издателство:   Техника
Език: немски език  |  български език 
Раздел: Речници
Етикет:

двуезични речници

технически речници

политехнически речници

 

Твърда корица, среден формат  |  676 стр.  |  574 гр.

(неизползвана книга в отлично състояние)

 

*

 

АНОТАЦИЯ

 

„Кратък немско-български политехнически речник" е подготвен за печат по издадения от издателство „Съветска енциклопедия", Москва, „Кратък немско-руски политехнически речник".

Съставители на немския словник са: Н. П. Гусев, А. В. Панкин.Ю. В. Федирко, П. Ф. Чекрижов, а на българската част — инж. П. Г. Иванов и инж. Г. Т. Попов.

 

Речникът е предназначен за най-широк кръг читатели — студенти, инженери, преводачи, ученици. Той може да се ползва както за тех­нически преводи, така и при четене на вестници, списания и всяка друга специална литература, съдържаща техническа терминология.

 *

ПРЕДГОВОР
(към руското издание)

Краткият немско-руски политехнически речник, включваш около 25 хиляди термина, е предназначен за най-широки читателски кръгове. При все по-силно проникващата научно-техническа терминология в литературния език техническите термини вече се срешат твърде често във вестниците, списанията и научно-популярните издания. Поради това обстоятелство желанието на съставителите и на издателството е било да се създаде речник, който не само би бил полезен при превеждане на технически текстове със средна трудност, но и би могъл да бъде в помощ на читателите на вестници, списания и друга неспециална литература на немски език.

Включената в речника терминология е подбрана в съответствие със специално разработена система за понятията, отразяващи в основни черти съвременното състояние на науката и техниката. Благодарение на тази система въпреки малкия си обем речникът съдържа голям брой термини, които липсват в други речници.

Речникът съдържа твърде пълно разработена терминология от основните области на техниката: машиностроене, металургия, електротехника, строителство, хидротехника, минно дело, подемно-транспортни съоръжения, химическа технология, железопътен, автомобилен и воден транспорт, авиация, текстилна промишленост, селскостопанска техника, полиграфия.
В същото време съставителите са се стремили възможно по-пълно да представят съвременната терминология по радиотехника, изчислителна техника, автоматично управление и средства за автоматизация, космонавтика и ракетна техника, т. е. в най-важните и най-интересните за читателя области.

Най-съществените съкращения са дадени освен в превод и в съкратената им форма на немски език.

При съставянето на речника са използвани най-новите технически речникови материали, справочници и учебници, а също и съвременна техническа и популярна периодична литература.

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, немски
Автор
Г. Т. Попов, П. Г. Иванов, Н. П. Гусев, А. В. Панкин, Ю. В. Федирко, П. Ф. Чекрижов
Издателство
Техника
Етикети
технически речници, двуезични речници, политехнически речници
Град
София
Година
1977
Страници
676
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в отлично състояние
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
130
Височина (мм)
170
Дебелина (мм)
41
Тегло (гр.)
574
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!