Всички Категории
PRODUCTS
КНИГИ
BACK
КНИГИ

Кратка немска граматика (1990 г.)

  • Издателство: Наука и изкуство

Кратка немска граматика (1990 г.)

  • Издателство: Наука и изкуство

Текла Сугарева  |  Вера Атанасова  (автори)

 

Издателство:   Наука и изкуство
Език: немски език  |  български език
Раздел: Граматики
Поредица: Малка граматична библиотека

 

Мека корица, среден формат   |  239 стр.  |  218 гр.

(използвана книга - подчертавано с черен химикал върху 7 стр. в началото, едва забележими следи от навлажняване, леко захабен външен вид)

 

*

 

Анотация

 

В книгата, предназначена е за широк читателски кръг, достъпно са представени основните особености на морфологичната и синтактичната система на съвременния немски литературен език. Цялостното изложение е изградено с оглед на традицията на науката за немския език и в съответствие с нейното съвременно състояние. Написана е на български език в съпоставителен план.


**

 

Предговор

 

Настоящата граматика си поставя задачата да подпомогне най-ши­рок кръг читатели в работата им при овладяване на немския език. С оглед на това авторите са се стремили да изложат системно, в прегледна и достъпна форма граматическите явления на съвременния ,немски език, като са обърнали особено внимание на значението и функциите на граматическите форми в езика.

 

В граматиката са включени два раздела — морфология и синтак­сис. С оглед на целта на граматиката първо се разглежда морфоло­гията, но много от въпросителна морфологията са разработени на синтактична основа. Връзката на морфологията и синтаксиса се осъществява и с множество препратки от морфологията към син­таксиса и обратно. Някои въпроси, които са от съществено значение за практическото овладяване на езика, са разработени по-подробно в сравнение с други. Граматическите правила са онагледени с при­мери от съвременния немски език, подбрани из областта на всеки­дневния живот. За по-голяма прегледност са употребени кратки изречения, които илюстрират дадена форма или синтактична функ­ция. На места съзнателно се използува един и същ пример, за да се изтъкнат по-ясно особеностите на някое граматическо явление. За да се улесни читателят при използуване на граматиката, илюстратив­ният материал (думи, словосъчетания и изречения) е преведен на български език.

 

Някои подробности и тънкости на немската граматика са дадени в рубриката „Забележка" или пък са разграничени от останалия текст с друг шрифт — петит. Те ще ползуват особено онези читатели, кои­то искат? да задълбочат знанията си по немски език. В разработката на граматическите въпроси авторите са използували българска терминология. Там, където българските термини не са покриват с немските или в българския език няма граматическо явление, което да съответствува на немското, се използува немска терминология (напр. при глаголните времена, Konjunktiv, würde-Form, Zustandspassiv, prädikatives Attribut и др.)« За да вникне читателят по-добре в характера и особеностите на нем­ския език и да си изработи езиково чувство за чуждия език, много от граматическите явления са конфронтирани с българския език в специална рубрика „Сравни с български език!" С оглед на практическите задачи на граматиката се обръща особено внимание на начина, по който съответните граматически форми се превеждат на български език.

 

Настоящата граматика ще бъде в помощ на всички, които се интере­суват от немския език.

Характеристики
Отстъпки, доставка, плащане
Характеристики +
В наличност:
Да
Език
български, немски
Автор
Текла Сугарева, Вера Атанасова
Издателство
Наука и изкуство
Поредица
Малка граматична библиотека
Град
София
Година
1990
Страници
239
Състояние
използвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
подчертавано с черен химикал върху 7 стр. в началото, едва забележими следи от навлажняване, леко захабен външен вид
Националност
българска
Издание
второ фототипно издание
Корица
мека
Формат
среден
Ширина (мм)
145
Височина (мм)
200
Дебелина (мм)
13
Тегло (гр.)
218
Отстъпки, доставка, плащане +

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!