Курс по латински език

Продукти
КНИГИ
+
7,95 лв.
  • Издателство: Наука и изкуство
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Учебник за студенти по класическа, френска, италианска, немска, английска, руска, българска и сла­вянска филология, по история и биология.

 

Руска Гандева  |  Йордан Братков  |  Александър Милев  (автори)

 

Издателство:   Наука и изкуство
Език: латински език
Раздел: Езикови учебници
Етикет:

класически езици

За студенти филолози

 

Мека корица, среден формат  |  191 стр.  |  184 гр.

(неизползвана книга с незначителни забележки в почти отлично състояние)

 

*

 

Анотация

 

Учебникът съдържа достъпен четивен материал, взет от различни римски автори. По него се изучава морфологията и са­мо най-важното и най-необходимото от синтаксиса.

Оригиналните латински текстове са групирани според съ­държанието на четивата и отделните специалности на студенти­те. Дадени са и по-големи откъси от Цезар, Цицерон, Лукреций, стихотворения от Катул, Хораций и Овидий.

Учебникът е предназначен за студенти по класическа, френска, италианска, немска, английска, руска, българска и сла­вянска филология, по история и биология.

 

**

 

Съдържание (виж изображението под корицата)

 

***

 

Из увода към учебника

 

Учебникът е предназначен да задоволи нуждите на преподаването по латински език във Филологическия и Философско-историческия фа­култет на университета. Съставителите са се движили от желанието да разпределят материала така, че да бъде пригоден за обучение и с по-грЛямо, и с по-малко количество часове.

 

Текстовият материал се състои изключително от оригинални изре­чения, сентенции и откъси от латински автори. Четива с изкуствено съдържание, съчинени за упражняване на отделни граматически кате­гории, не са допуснати в учебника, тъй като те създават изопачени представи за същността и строежа на латинския език. Сентенциите, отражение на една обществена действителност, със своята стегната форма и завършена мисъл улесняват усвояването на езика.

 

Вмъкнати са също някои изречения и стихове от средновековието и хуманизма, през което време латинският език е продължавал, макар и в нов облик, да живее като литературна реч.

 

Съдържанието на текстовия материал има образователно и позна­вателно значение: разкази с културно-исторически характер (Плиний Стари, Авъл Гелий), възгледи на поети и философи-материалисти (Лу-креций), критика на нравите (Федър, Хораций, Марциал), отражение на класовите борби на римското робовладелско общество, прояви на недоволство и протести от страна на плебеите, въстание на робите, бунт срещу самовластието на императорите (Салустий, Ливий, Тацит, Флор). Изключение от тази обща линия правят само един малък брой изречения, намерили място в учебника за граматични цели и като исто­рическа илюстрация. На студентите-историци учебникът предлага раз­лични по размер откъси от латински текстове, които ще ги приучат към работа над изворите, а на студентите-филолози той дава възмож­ност да се запознаят в оригинал, макар и отчасти, със стиховете на някои от тези поети, които те ще разглеждат в курса по история на античната литература. Спазването на методическата последователност— преход от по-лесното към по-трудното — беше твърде важна задача за съставителите: първите няколко урока съдържат само кратки изре­чения и сентенции, но веднага след това се минава към малки откъси и стихове, за да се добие още в началото по-пълна представа за ла­тинската реч — прозаична и поетична. Стиховете' са избирани и за граматическите им форми, и според съдържанието....

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, латински
Автор
Александър Милев, Руска Гандева, Йордан Братков
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
За студенти филолози , класически езици
Град
София
Година
1971
Страници
191
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга с незначителни забележки в почти отлично състояние
Националност
българска
Издание
четвърто издание
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
155
Височина (мм)
220
Дебелина (мм)
10
Тегло (гр.)
184
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за постоянна отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код постоянна за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!