Малкият Мук (приказки)

Продукти
КНИГИ
+
4,95 лв.
  • Издателство: Отечество
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Вилхелм Хауф  (автор)

 

Издателство:   Отечество
Език: български език
Раздел: Приказки и легенди
Поредица: Библиотека "Вълшебници"
Преводач: Димитър Стоевски
Художник: Ралица Николова
Етикети:

немска литература

преводна литература

 

Мека корица, голям формат  |  308 стр.  |  500 гр.

(неизползвана книга в почти отлично състояние - леко захабен външен вид)

 

*

 

ЗА АВТОРА НА ТАЗИ КНИГА

 

Не могъл младият поет да измине по-дълъг път от пър­вата до последната си творба, та един ден да обгърне вече с мъдър старчески взор по-крупно художествено дело. Роден на, 29 ноември 1802 година в Щутгарт, Германия, Вилхелм Хауф умира в родния си град на 18 ноември 1827 година — едва двадесет и пет годишен. И все пак колко много е написал за толкова кратко време!

 

Приказките на Вилхелм Хауф са излезли от печат го­дина преди смъртта му. През същата и следващата година излизат едно след друго нови произведения: два тома „Вести из мемоарите на сатаната" и сатирата „Човекът на Луната", които осмиват религиозното лицемерие. След това излиза в три тома историческият роман „Лихтен­щайн", в който авторът дава картина на Селската война в Германия през 16-ти век, като идеализира Среднове­ковието. Излизат най-сетне три тома „Новели", най-хубава от които е „Фантазии в Бременската общинска пивница". А две от стихотворенията му — „Утринна песен на конника" и „В тъмна полунощ" — се пеят и до днес като истински народни песни.

 

Най-хубавият дял от наследството на Вилхелм Хауф са приказките, които той е написал още като млад учител за питомците си. Те се преиздават непрекъснато и са любимо четиво на децата, които ги търсят не по-малко от при­казките на Братя Грим.

 

Хубавата приказка е благодатно училище за добро­детели — тя води по широките лъчезарни пътища на правдата, доблестта и мирния градивен труд, но сочи също по­тайностите, мрачни пътеки на порока, човеко-ненавистничеството и разрушението.

 

Такива са повечето от приказките на Вилхелм Хауф, по­черпили от мъдростта на немското народно творчество и източните приказки. Та вижте тоя глупав, суетен шивашки калфа Лабакан, който започва да се големее, става високомерен и си въобразява, че е достатъчно само да облече гиздави и скъпи дрехи, за да бъде смятан от хората за принц! Този клетник сигурно не е знаел поговорката, ко­ято казва, че човек бива посрещан по дрехите, но изпращан по ума.

 

Или прочетете приказката за „Младия англичанин", къ­дето толкова остро се осмива склонността на ограни­чените хора да подражават на необичайни, чудновати, в смешни, направо маймунски навици и обноски!

 

Ами трогателната история на бедния въглищар Петер Мунк, който ламти толкова силно за богатство и почести, че превръща сърцето си в камък или — както обикновено казват у нас — „продава душата си на дявола!"

 

Такива приказки не се губят от вечната съкровищница на книгите за деца.

 

Преводачът

 

**

 

СЪДЪРЖАНИЕ

 

Халифът щърк 7

Малкият Мук 28

Мнимият принц 65

Джуджето Дългоноско 99

Младият англичанин 154

Еленовият гулден 189

Студеното сърце 225

 

 

Характеристики
В наличност:
Да
Оригинално заглавие
Märchen (1939)
Език
български
Автор
Вилхелм Хауф
Издателство
Отечество
Поредица
Библиотека "Вълшебници"
Етикети
немска литература, преводна литература
Преводач
Димитър Стоевски
Художник
Ралица Николова
Град
София
Година
1979
Страници
308
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в почти отлично състояние - леко захабен външен вид
Националност
немска
Издание
трето
Корица
мека
Формат
голям
Ширина (мм)
165
Височина (мм)
235
Дебелина (мм)
18
Тегло (гр.)
504
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за постоянна отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код постоянна за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!