Всички Категории
Каталог
КНИГИ
Каталог
КНИГИ

Математика и математическо образование (1982)

  • Издателство: Българска академия на науките

Математика и математическо образование (1982)

  • Издателство: Българска академия на науките

Доклади на Единадесетата пролетна конференция на Съюза на математиците в България Слънчев бряг, 6-9 април 1982

Сборник  (автори)

висша математика   | приложна математика   |   елементарна математика  (етикети)

Издателство:   Българска академия на науките
Език: Български
Раздел Математика

 

Твърда корица, 180 х 245 х 35 мм  |  596 стр.  |  1078 гр.

(неизползвана книга в отлично състояние)

Описание
Характеристики
Условия за пазаруване
Описание +

ПРЕДГОВОР
 
В този том са включени материалите на Единадесетата пролетна конференция на Съюза на математиците в България (СМБ). Конференцията се провежда едновременно с Втория конгрес на СМБ. Това дава повод да се отбележи многогодишната и ползотворна дейност на Съюза, наследник на Българското физико-математическо дружество, основано по инициатива на проф. Емануил Иванов през 1898 година. Покъсно, през 1971 година се създаде самостоятелно Българско математическо дружество с председател проф. Алипи Матеев. Многостранната дейност на Българското математическо дружество получи висока оценка и доведе до прерастване на дружеството в Съюз на математиците в България.
 
Учредителният конгрес на Съюза се проведе на 6 април 1977 година в гр.Барна под патронажа на др. Тодор Живков.
На Учредителния конгрес за председател на ОБ беше избран акад. Любомир Илиев.
 
Съюзът на математиците в България обединява в 56 секции, изградени на териториален принцип, повече от 6000 математици, работещи за развитието и приложението на математиката и за образованието по математика.
Като най-широка обществена организация на математиците в страната, в сътрудничество и взаимодействие с държавните институции, СМБ активно подпомага комплексното развитие на математическия фронт у нас.
 
За неговата многостранна дейност във всички области на математиката, нейното преподаване и приложение и по случай 80 години от основаването му, Държавния съвет на НРБ награди СМБ с високото отличие орден "Народна република България" - I степен.
 
Традиционна дейност на СМБ е ежегодното провеждане на национални пролетни конференции при домакинство на различни окръзи.
 
Конференциите се организират от бюрото на ЦР на СМБ с председател и главен секретар
проф. Алипи Матеев и доц. Райко Петров - за първата конференция, проф. Алипи Матеев и доц. Геро Геров - за втора, трета и четвърта конференции акад, Любомир Илиев и доц. Геро Геров - за останалите конференции.
 
Първата пролетна конференция се проведе в гр.Сливен на 4 април 1972 година. Председател на Организационния комитет беше проф. д-р Спас Манолов -зам. председател на ЩД.
 
Втората пролетна конференция се проведе в гр.Видин от 6 до 8 април
1973 година. Председател на Организационния комитет беше др. Васил Минков -секретар на ОК на БКП - Видин, а председател на Програмния комитет -
акад. Благовест Сендов - член на ПГ на БВД.
 
Третата пролетна конференция се проведе в гр. Бургас от 2 до 4 април
1974 година. Председател на Организационния комитет беше др. Маргарит Спиров - председател на ИК на ОНС - Бургас, а председател на Програмния комитет -доц. Боян Пенков - зам. председател на ЩД.
 
Четвъртата пролетна конференция се проведе в гр.Перник от 2 до 4 април
1975 година. Председател на Организационния комитет беше др. Борис Манов - първи секретар на ОК на БКП - Перник, а председател на Програмния комитет - ст.н.с. Петър Бърнев - зам.председател на БМД.
 
Петата пролетна конференция се проведе в гр.Габрово от 7 до 9 април
1976 година. Председател на Организационния комитет беше др. Трифон Пашов -първи секретар на ОК на БКП - Габрово, а председател на Програмния комитет - проф. Алипи Матеев - председател на ЩЦ. Бързо нарастващия брой на участниците (над хиляда) наложи превеждането на пролетните конференции да става в големите курортни комплекси на Черноморието, като се запази домакинството на определен окръг.
 
Шестата пролетна конференция се проведе в гр.Варна от 6 до 9 април
1977 година. Председател на Организационния комитет беше др. Геновева Михова
- секретар на ОК на БКП - Варна, а председател на Програмния комитет -проф. Спас Манолов - зам.председател на СМБ.
 
Седмата пролетна конференция се проведе в комплекса "Слънчев бряг" при домакинството на гр.Плевен от 5 до 8 април 1978 година. Цредседател на Организационния комитет беше др. Иван Бешев - кандидат-член на ЦК на БКП, председател на ИК на ОНС - Плевен, а председател на Програмния комитет - акад. Благовест Сендов.
 
Осмата пролетна конференция се проведе в комплекса "Слънчев бряг" при домакинството на гр. Ст.Загора от 3 до 6 април 1979 година. Председател на Организационния комитет беше др. Иван Христов - председател на ИК на ОНС -Ст.Загора, а председател на Програмния комитет - доц. Геро Геров - главен секретар на СМБ.
 
Деветата пролетна конференция се проведе в комплекса "Слънчев бряг" при домакинството на гр.Пловдив от 3 до 6 април 1980 година. Председател на Организационния комитет беше др. Иван Панев - първи секретар на ОК на БКП -Пловдив, а председател на Програмния комитет - проф. Васил Попов.
 
Десетата пролетна конференция се проведе в комплекса "Слънчев бряг" при домакинството на гр.Щумен от 6 до 9 април 1981 година. Председател на Организационния комитет беше доц. Георги Начев - първи секретар на ОК на БКП -ДУмен, а председател на Програмния комитет - проф. Спас Манолов.
 
Единадесетата пролетна конференция на СМБ се провежда от 6 до 9 април 1982 година при домакинството на гр.В.Търново. Председател на Организационния комитет е др. Николай Цонев - първи секретар на ОК на БКП - Б.Търново, а председател на Програмния комитет - ст.н.с. Петър Бърнев - зам.председател на СМБ. В програмата на конференцията са включени доклади по покана, научни съобщения, дискусии и разговори около кръглата маса в три основни направления: математически структури (секция А), математически основи на изчислителната техника и математическо моделиране (секция Б) и математическо образование (секция В).
 
По препоръка на Бюрото на Централното ръководство на СМБ, Програмният комитет определи централни теми в секциите, както следва: за секшя В въпросите за начините на преподаване на математиката в ЕСБУ, за секция Б - въпросите на математическото осигуряване к изчислителните машини и системи, а за секция А - научните съобщения на млади (до 30 години) специалисти. Освен това в програмата са включени интердисциплинарната дискусия на тема: "Обща теория на моделирането" и демонстрации на микропроцесорна изчислителна техника.
 
В настоящия сборник, осЕен докладите по покана и научните съобщения, оа включени представените материали към дискусиите, разговора на кръглата маса, както и кратки съобщения из опита на учителите. Научните съобщения на конференцията постъпиха до м.октомври 1981 г.
 
Научната програма на Единадесетата пролетна конференция и настоящия сборник са плод на труда на много лица. Изразявам благодарността си към всички представили научни съобщения, материали за дискусиите, за разговорите около кръглата маоа, за демонстрациите и материали из учителския си опит. Приятно ми е да благодаря на членовете на Програмния комитет за отговорността, която проявиха при изпълнение на сложните си задължения. От името на Програмния комитет благодаря на рецензентите и на Редколегията на сборника за извършената от тях квалифицирана работа, на машинописките Снежка Станева и Радка Машалова и на калиграфите Георги Марковичев и Лиляна Стефанова за подготовката на ръкописа за офсетов печат.
 
Навременното издаване на този сборник се дължи в голяма степен на отзивчивостта и квалифицираната помощ на Редакционно-издателския съвет на БАН и СУ" и особено на Издателството на БАН, за което им дължим голяма благодарност. ,
 
Програмният комитет благодари на Бюрото на ПГ на СМБ за ценните напътствия и съдействието при съставяне на научната програма и подготовката на сборника.

Характеристики +
В наличност
Да
Етикети
висша математика, приложна математика, елементарна математика
Език
Български
Автор (А-Я)
Сборник
Издателство (А-Я)
Българска академия на науките
Етикет
елементарна математика, висша математика, приложна математика
Град
София
Година
1982
Страници
596
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в отлично състояние
Националност
българска
Корица
твърда
Формат
голям
Размери (мм)
180 х 245 х 35
Тегло (грама)
1078
Условия за пазаруване +

Моля, след направена поръчка, очаквайте обаждане по телефона за потвърждение!

 

  • 5.00 лв. - минимална стойност на покупка в сайта (не важи за покупка с лично предаване)
  • 5.00 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди, над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6.50 лв. - доставка до адрес с Еконт или Спиди, независимо от теглото и стойността на пратката.
  • 0 лв. - лично предаване за клиенти от София (виж по-долу)
  • 10% - отстъпка при покупка на стойност над 20 лв. , видима в процеса на пазаруване.

 

За клиенти с поне три покупки (закупили продуктите си с регистрация), може да се определи постоянна персонална отстъпка с код за отстъпка за бъдещо пазаруване, независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка.

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако доставеното не отговаря на описаното състояние при поръчката, то клиента се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че доставеното не му е необходимо, то той следва да го върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

За чужбина (for abroad) 

Foreign orders will be accepted after 01.07.2024.

Български пощи

 

Bulgarian Post / Български пощи /Neighboring countries - Greece, Republic of North Macedonia, Roumanie, Serbie, Turquie)

Bulgarian Post / Български пощи - All other European countries

Bulgarian Post / Български пощи - Outside European countries

 

ЦЕНИ ЗА ТЕГЛО НА ПРАТКИ С ПРЕДИМСТВО И ПРЕПОРЪКА - ЦЕНА (лева) 

PRICES FOR WEIGHT OF SHIPMENTS WITH ADVANTAGE AND RECOMMENDATION - PRICE (BGN)

EUR/BGN - 0.51 (1 EUR = 1.95583 BGN)

 

 

Тегло (грама)

Weight (gram)

Съседни държави

Neighboring countries

Европа

All other European countries

Извън Европа

Outside European countries
 

151 - 250

11.40

13.10

15.10

251 - 350

12.60

14.60

16.90

351 - 500

14.60

17.60

20.60

501 - 1000

14.50

24.60

29.60

1001 - 2000

20.10

37.60

41.60

2001 - 3000

36.60

46.60

51.60

3001 - 4000

43.60

55.60

63.60

4001 - 5000

51.60

61.60

74.60

 

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!