Всички Категории
Каталог
КНИГИ
BACK
КНИГИ

Многоезичен автомобилен речник (2400 термина, 1969 г.)

  • Издателство: Техника

Многоезичен автомобилен речник (2400 термина, 1969 г.)

  • Издателство: Техника

Българско-руско-френско-немско-английско-италиански илюстрован автомобилен речник 

 

Н. Ницов  |  В. Вълев  (автори)

технически речници   |   италиански речници   |   многоезични речници   |   илюстровани речници   |   специализирани речници  (етикети)

 

Издателство:   Техника 
Език: руски   |   немски   |   френски   |   английски   |   български   |   италиански   |   многоезична 
Раздел: Речници

 

Твърда корица, среден формат   |   683 стр.   |   835 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга, без обложка, леко захабен външен вид)

Описание
Характеристики
Условия за пазаруване
Описание +

Начин за ползване на речника

 

Речникът се състои от три свързани помежду си раздела: 1) тер­минологичен, 2) илюстративен и 3) азбучници на чуждите тер­мини.

 

Първият раздел съдържа 2400 основни термина, под­редени по азбучен ред и номерирани последователно. Съставните български термини са подредени азбучно по първата дума. Тер­мините без номер са синоними на основните термини, посочени след знака II.

 

След всеки основен термин е даден кратък обяснителен текст. Когато даден термин както в български език, така и в чуждите езици има няколко значения, същите се отделят едно от друго с точка и запетая и получерна цифра (вж. 1873 СВЕЩ) .

 

Когато терминът е обяснен не само текстово, но и с фигура от втория раздел на речника, номерът на тази фигура и цифрата, по която може да се намери търсеният детайл, са дадени в скоба непосредствено след термина. В случай че търсеният детайл се среща в повече фигури, посочва се само тази, на която детай­лът личи най-ясно. Ако терминът има повече значения, а фигу­рата илюстрира само едно от тях, номерът й се вписва непо­средствено след получерната цифра, отделяща значението, за което се отнася фигурата ~(вж. № 1754 РАЗПРЪСКВАН).

 

В края на обяснителния текст, отделени със знака II, следват съществуващите в български език по-малко употребявани или остарели синоними на термина, подредени също по азбучен ред. След всеки основен термин на нов ред са посочени равностойните му значения на руски, английски, немски, френски и италиански. Различните езици са отделени с точка и запетая и са означени с получерна главна буква: R — за руски Е — за английски, D — за немски, F — за френски и I — за италиански език. Синоними­те във  всеки  език са отделени един от  друг  чрез запетая.

 

Химическите знаци и формули, както и приетите често упо­требявани съкращения на някои термини са посочени в скоби непосредствено след термиуа — напр. МЕД (Си), ЕЛЕКТРО-ДВИЖЕЩА СИЛА (е. д. с). За мерните единици е посочено само българското съкращение, а съкращенията в чуждите езици са дадени към всеки език съответно (вж. № 1353 ОБОРОТИ В МИ­НУТА,).

 

Вторият раздел на речника се състои от 74 последова­телно номерирани фигури, в които са показани по-важните де­тайли, възли и агрегати нa автомобила. Фигурите са обяснени чрез номерирани позиции, като наименованието на сочения от тях детайл е дадено на български език в текста под фигурата. Отбелязаният в скоби номер към текста съответствува на но­мера на същия термин от първия раздел на речника. Малък брой наименования на детайли, които поради ограничения обем на речника не са влезли като отделни съставни термини в пър­вия раздел, са отбелязани с по две цифри, отговарящи на номе­рата на основните термини, от които е съставено наименова­нието на детайла, сочен в позицията (вж. фиг. 44, 5).

 

Третият раздел на речника представлява азбучници на петте чужди езика. Термините в тях са подредени азбучно по първата дума и носят номера (или номерата) на съответстващия им български термин от първия раздел. След всеки термин, с изключение на английския азбучник, курсивно е означен родът на съществителното. В термините, съставени от по­вече съществителни, е посочен само родът на основното съществи­телно (напр. от руския азбучник — автоматическая коробка ж передач; сердечник м радиатора). За немски, френски и италиан­ски език родовото означение е: m — за мъжки род, f — за женски род, n — за среден род и pl — за множ. число, а за руски език — съответно м, ж, с и мн.

 

Първият раздел в същност представлява 5 двуезични българско-чужди речника, а третият раздел (петте азбучника) изпъл­нява функцията на още 25 двуезични речника — по 5 на указа­тел. Или, с други думи, настоящият речник съдържа 30 двуе­зични речника, обединени в едно удобно за ползуване помагало.

Характеристики +
В наличност:
Да
Език
български, руски, немски, английски, френски, многоезична, италиански
Автор
Н. Ницов, В. Вълев
Издателство
Техника
Етикети
технически речници, специализирани речници, многоезични речници, илюстровани речници, италиански речници
Град
София
Година
1969
Страници
683
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга, без обложка, леко захабен външен вид.
Националност
българска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
150
Височина (мм)
205
Дебелина (мм)
37
Тегло (гр.)
835
Условия за пазаруване +

Поръчките се обработват след потвърждение от клиента по телефона!

(при неуспешен опит за връзка с клента по телефона в рамките на три работни дни се анулира)

 

  • 5 лв. - минимална стойност на покупка в сайта (не важи за покупка с лично предаване)
  • 10% - отстъпка при покупка на стойност над 20 лв. , видима в процеса на пазаруване.
  • 5 лв. - доставка до офис на Еконт, над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6 лв. - доставка до адрес с Еконт, независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • 5 лв. - при поръчка от 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди, поръчки под 20 лв. се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6 лв. - поръчки над 20 лв. - доставка до адрес със Спиди, независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв. се доставят само с Еконт.

 

За клиенти с поне три покупки, закупили книгите си с регистрация, може да се определи персонална отстъпка с код за отстъпка, за бъдещо пазаруване, независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

Bulgarian Post / Български пощи /Neighboring countries - Greece, Republic of North Macedonia, Roumanie, Serbie, Turquie)

Bulgarian Post / Български пощи - All other European countries

Bulgarian Post / Български пощи - Outside European countries

 

ЦЕНИ ЗА ТЕГЛО НА ПРАТКИ С ПРЕДИМСТВО И ПРЕПОРЪКА - ЦЕНА (лева) 

PRICES FOR WEIGHT OF SHIPMENTS WITH ADVANTAGE AND RECOMMENDATION - PRICE (BGN)

EUR/BGN - 0.51 (1 EUR = 1.95583 BGN)

 

 

Тегло (грама)

Weight (gram)

Съседни държави

Neighboring countries

Европа

All other European countries

Извън Европа

Outside European countries
 

151 - 250

11.40

13.10

15.10

251 - 350

12.60

14.60

16.90

351 - 500

14.60

17.60

20.60

501 - 1000

14.50

24.60

29.60

1001 - 2000

20.10

37.60

41.60

2001 - 3000

36.60

46.60

51.60

3001 - 4000

43.60

55.60

63.60

4001 - 5000

51.60

61.60

74.60

 

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!