Всички Категории
Каталог
КНИГИ
Каталог
КНИГИ

Многоезичен автомобилен речник (2400 термина, 1969 г.)

  • Издателство: Техника

Многоезичен автомобилен речник (2400 термина, 1969 г.)

  • Издателство: Техника

Българско-руско-френско-немско-английско-италиански илюстрован автомобилен речник 

Автор:   Н. Ницов  |  В. Вълев
Издателство:   Техника
Език:   Руски   |  Немски   |  Френски   |  Английски   |   Български   |  Италиански   |   многоезична
Раздел:   Речници
Поредица:   Технически речници (Техника)
Година:   1969
Страници:   683
Корица:   Твърда
Размери (мм):   150 х 205 х 37
Тегло (грама):   835

 

Забележка: неизползвана, здрава и чиста книга, без обложка, леко захабен външен вид.

Етикети:  технически речници   |   многоезични речници   |   илюстровани речници   |   специализирани речници

Описание
Характеристики
Условия за пазаруване
Описание +

Начин за ползване на речника

Речникът се състои от три свързани помежду си раздела: 1) тер­минологичен, 2) илюстративен и 3) азбучници на чуждите тер­мини.

Първият раздел съдържа 2400 основни термина, под­редени по азбучен ред и номерирани последователно. Съставните български термини са подредени азбучно по първата дума. Тер­мините без номер са синоними на основните термини, посочени след знака II.

След всеки основен термин е даден кратък обяснителен текст. Когато даден термин както в български език, така и в чуждите езици има няколко значения, същите се отделят едно от друго с точка и запетая и получерна цифра (вж. 1873 СВЕЩ) .

Когато терминът е обяснен не само текстово, но и с фигура от втория раздел на речника, номерът на тази фигура и цифрата, по която може да се намери търсеният детайл, са дадени в скоба непосредствено след термина. В случай че търсеният детайл се среща в повече фигури, посочва се само тази, на която детай­лът личи най-ясно. Ако терминът има повече значения, а фигу­рата илюстрира само едно от тях, номерът й се вписва непо­средствено след получерната цифра, отделяща значението, за което се отнася фигурата ~(вж. № 1754 РАЗПРЪСКВАН).

В края на обяснителния текст, отделени със знака II, следват съществуващите в български език по-малко употребявани или остарели синоними на термина, подредени също по азбучен ред. След всеки основен термин на нов ред са посочени равностойните му значения на руски, английски, немски, френски и италиански. Различните езици са отделени с точка и запетая и са означени с получерна главна буква: R — за руски Е — за английски, D — за немски, F — за френски и I — за италиански език. Синоними­те във  всеки  език са отделени един от  друг  чрез запетая.

Химическите знаци и формули, както и приетите често упо­требявани съкращения на някои термини са посочени в скоби непосредствено след термиуа — напр. МЕД (Си), ЕЛЕКТРО-ДВИЖЕЩА СИЛА (е. д. с). За мерните единици е посочено само българското съкращение, а съкращенията в чуждите езици са дадени към всеки език съответно (вж. № 1353 ОБОРОТИ В МИ­НУТА,).

Вторият раздел на речника се състои от 74 последова­телно номерирани фигури, в които са показани по-важните де­тайли, възли и агрегати нa автомобила. Фигурите са обяснени чрез номерирани позиции, като наименованието на сочения от тях детайл е дадено на български език в текста под фигурата. Отбелязаният в скоби номер към текста съответствува на но­мера на същия термин от първия раздел на речника. Малък брой наименования на детайли, които поради ограничения обем на речника не са влезли като отделни съставни термини в пър­вия раздел, са отбелязани с по две цифри, отговарящи на номе­рата на основните термини, от които е съставено наименова­нието на детайла, сочен в позицията (вж. фиг. 44, 5).

Третият раздел на речника представлява азбучници на петте чужди езика. Термините в тях са подредени азбучно по първата дума и носят номера (или номерата) на съответстващия им български термин от първия раздел. След всеки термин, с изключение на английския азбучник, курсивно е означен родът на съществителното. В термините, съставени от по­вече съществителни, е посочен само родът на основното съществи­телно (напр. от руския азбучник — автоматическая коробка ж передач; сердечник м радиатора). За немски, френски и италиан­ски език родовото означение е: m — за мъжки род, f — за женски род, n — за среден род и pl — за множ. число, а за руски език — съответно м, ж, с и мн.

Първият раздел в същност представлява 5 двуезични българско-чужди речника, а третият раздел (петте азбучника) изпъл­нява функцията на още 25 двуезични речника — по 5 на указа­тел. Или, с други думи, настоящият речник съдържа 30 двуе­зични речника, обединени в едно удобно за ползуване помагало.

Характеристики +
В наличност
Да
Език
многоезична
Етикети
технически речници, специализирани речници, многоезични речници, илюстровани речници
Език
Български, Руски, Английски, Френски, Немски, Италиански
Автор (А-Я)
Н. Ницов, В. Вълев
Издателство (А-Я)
Техника
Поредица/Серия
Технически речници (Техника)
Етикет
многоезични речници, илюстровани речници, специализирани речници, технически речници
Град
София
Година
1969
Страници
683
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга, без обложка, леко захабен външен вид.
Националност
българска
Корица
твърда
Формат
среден
Размери (мм)
150 х 205 х 37
Тегло (грама)
835
Условия за пазаруване +

Моля, след направена поръчка, очаквайте обаждане по телефона за потвърждение!

 

  • 5.00 лв. - минимална стойност на покупка в сайта (не важи за покупка с лично предаване)
  • 5.00 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди, над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6.50 лв. - доставка до адрес с Еконт или Спиди, независимо от теглото и стойността на пратката.
  • 0 лв. - лично предаване за клиенти от София (виж по-долу)
  • 10% - отстъпка при покупка на стойност над 20 лв. , видима в процеса на пазаруване.

 

За клиенти с поне три покупки (закупили продуктите си с регистрация), може да се определи постоянна персонална отстъпка с код за отстъпка за бъдещо пазаруване, независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка.

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако доставеното не отговаря на описаното състояние при поръчката, то клиента се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че доставеното не му е необходимо, то той следва да го върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

За чужбина (for abroad) 

Foreign orders will be accepted after 01.07.2024.

Български пощи

 

Bulgarian Post / Български пощи /Neighboring countries - Greece, Republic of North Macedonia, Roumanie, Serbie, Turquie)

Bulgarian Post / Български пощи - All other European countries

Bulgarian Post / Български пощи - Outside European countries

 

ЦЕНИ ЗА ТЕГЛО НА ПРАТКИ С ПРЕДИМСТВО И ПРЕПОРЪКА - ЦЕНА (лева) 

PRICES FOR WEIGHT OF SHIPMENTS WITH ADVANTAGE AND RECOMMENDATION - PRICE (BGN)

EUR/BGN - 0.51 (1 EUR = 1.95583 BGN)

 

 

Тегло (грама)

Weight (gram)

Съседни държави

Neighboring countries

Европа

All other European countries

Извън Европа

Outside European countries
 

151 - 250

11.40

13.10

15.10

251 - 350

12.60

14.60

16.90

351 - 500

14.60

17.60

20.60

501 - 1000

14.50

24.60

29.60

1001 - 2000

20.10

37.60

41.60

2001 - 3000

36.60

46.60

51.60

3001 - 4000

43.60

55.60

63.60

4001 - 5000

51.60

61.60

74.60

 

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!