Мопра / Орас

Продукти
КНИГИ
+
3,95 лв.
  • Издателство: Народна култура
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Жорж Санд  (автор)

 

Издателство:   Народна култура
Език: български език
Раздел: Класика
Поредица: Световна класика  (книга 156)
Преводач: Пенка Пройкова
Етикети:

френска литература

преводна литература

 

Твърда корица с обложка, среден формат  / 620 стр.

(неизползвана книга - отлично книжно тяло и корица, позахабена обложка)

 

*

 

БЕЛЕЖКА

 

 

Когато писах романа «Мопра» в Ноан — през 1846 година, мисля, — бракоразводното ми дело току-що беше приключено. Може би и тогава, както и днес, борейки се срещу заблу­дите в брака, не съм изяснила напълно мисълта си и съм оставила да се създаде убеждението, че го отричам по същество и не виждам колко нравствена красота има в него по принцип.

 

Всяко зло за добро за онзи, който умее да размишлява: колкото по-добре осъзнах как мъчително се късат съпружеските връзки, толкова по-ясно почувствувах, че на брака му липсват елементите, създаващи основа за ща­стие и равенство в твърде възвишен смисъл на думата, за да бъде възприето това от съвре­менното общество. То дори се стреми да при­низи тази свята институция, като я прирав­нява с узаконяването на някакви си материални интереси; подронва устоите й всячески и с нравите си, и с предразсъдъците си, и с лице­мерната си недоверчивост.

 

Залавяйки се да пиша роман, за да се зани­мавам и да се разсея, изведнъж ми се прииска да обрисувам една изключителна, вечна любов преди брака, по време на брака и след брака. Създадох героя на книгата си, провъзгласявай­ки, на двадесет и четири години, верността му към една-единствена жена, обичана от него.

 

Безспорно идеалната любов е равна на веч­ната вярност. Нравствените и религиозни за­кони са направили свещен този идеал; мате­риалните интереси са го изопачили, граждан­ските закони са такива, че много често го пра­вят невъзможен или лъжовен; но тук не му е мястото да доказвам това. Не съм си поста­вила толкова трудна задача в романа «Мопра»; чувството, което изпълваше сърцето ми по времето, когато го писах, се съдържа в думите на Мопра в края на моята творба: «Тя беше единствената жена, която съм обичал през целия си живот; никога друга не привлече погледа ми, не усети моята топла прегръдка.»

 

Жорж Санд

5 юни 1851 г

 

 

 

 

Характеристики
В наличност:
Да
Оригинално заглавие
Mauprat (1837), Horace (1842)
Език
български
Автор
Жорж Санд
Издателство
Народна култура
Поредица
Световна класика
Етикети
преводна литература, френска литература
Преводач
Пенка Пройкова
Град
София
Година
1984
Страници
620
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
отлично книжно тяло и корица, позахабена обложка
Националност
френска
Издание
трето
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
140
Височина (мм)
205
Дебелина (мм)
36
Тегло (гр.)
638
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт *- 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • До 120 лв. - доставка до адрес с Еконт * - 6 лв., над 120 лв. - безплатна доставка

* стандартна цена за м. ноември, 2022 г.:

до офис (до 1 кг) - 6,00 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден /0,44 лв. голям), общо 6,50 лв

до адрес (до 1 кг) : 7,56 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден/0,44 лв. голям), общо 8,06 лв

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!