На изток от Рая

Продукти
КНИГИ
+
5,95 лв.
  • Издателство: Народна култура
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Джон Стайнбек  (автор)

 

Издателство:   Народна култура
Език: български език
Раздел: Модерна класика
Преводач: Кръстан Дянков
Етикети:

филмирани книги

философски романи

преводна литература

американска литература

Нобелова награда за литература (1962 г.)

 

Мека корица, среден формат  |  679 стр.  |  671 гр.

(неизползвана книга - здраво и чисто книжно тяло, позахабен външен вид)

 

*

 

«Ще разкажа една от най-великите све­товни приказки, може би най-великата — приказката за злото и доброто, за силата и слабостта, за любовта и омразата, за красивото и грозното.»

 

През годините на творческа криза, последвала небивалия ус­пех на «Гроздовете на гнева» в 1939 г., за Джон Стайнбек настъпва мъчителният период, така добре познат на всеки голям и човечен творец — болезненото взиране в миналото, където витаят и сенки, но и хора от плът и кръв, оставили всеки по една нищожна диря в коловозите на време­то. Там, в своите поднебесни пасбища на дългата Салинаска долина, населявана от толкова много обикнати негови герои с техните човешки страсти, стремления и пороци, писателят ще подири отново себе си, ще се помъчи да изцеди от своя споме-нен свят ония вечни, неопровержими стой­ности, от които се съзиждат пътеуказателните пирамиди на всяко творчество.

 

В библейската притча за Каин и Авел, събрала сякаш отломъците на първород­ния грях, той ще се опита да разкаже на­истина една велика приказка — за неукро­тимия човешки дух, за мъждеещата във всяка гръд изначална добрина, орисана дори на изток от Рая да създава, а не да руши, да утвърждава, не да отхвърля, да разказва за безбройните крушения на чо­вешката душа, но и за нейните триум­фални победи. Такъв е този Стайнбек, отново намерил своя път, за да ни води по него до другия си шедьовър: «На изток от Рая» (1952). И за да ни увери сякаш, че ще трябва да дочакаме «Зимата на на­шето недоволство», за да видим пред себе , си неговия завършен портрет на писател.

 

Характеристики
В наличност:
Да
Оригинално заглавие
East of Eden (1952)
Език
български
Автор
Джон Стайнбек
Издателство
Народна култура
Етикети
американска литература, Нобелова награда за литература, преводна литература, филмирани книги, философски романи
Преводач
Кръстан Дянков
Година
1990
Страници
679
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здраво и чисто книжно тяло, позахабен външен вид
Националност
американска
Издание
второ
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
135
Височина (мм)
205
Дебелина (мм)
42
Тегло (гр.)
671
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!