Всички Категории
PRODUCTS
КНИГИ
BACK
КНИГИ

Наръчник по разговорен италиански език. Част 1 / Parliamo italiano. Parte 1

  • Издателство: Д-р Петър Берон

Наръчник по разговорен италиански език. Част 1 / Parliamo italiano. Parte 1

  • Издателство: Д-р Петър Берон

Продукта е спрян от продажба

Бианка Бавиери  (автор)

 

Издателство:   Д-р Петър Берон
Език: български език  |  италиански език
Раздел: Езикови учебници
Етикети:

езикови самоучители

учебници по италиански език

 

Мека корица, среден формат  | 357 стр. |  375 гр.

(неизползвана книга с леко захабен външен вид в почти отлично състояние)

 

*

 

На задната корица

Наръчникът може да се използва като самоучител.
Езикът се научава чрез разговори с жива италианска реч. Граматичните обяснения и упражненията са с разговорна насоченост и подготвят читателя за двустранна комуникация.
Избягната е всякаква академичност.

 

**

 

Предговор

ДРАГИ ЧИТАТЕЛИ,

Предлагам ви първата част на Наръчника по разговорен италиански език. Веднага трябва да ви кажа, че независимо дали имате някакви познания по езика, естеството на наръчника изисква да започнете работата с него съвсем от началото — от фонетичния раздел, защото и там има примери с лексикални единици, които ще ви бъдат нужни за разбиране на по-нататъшните текстове на разговорите. Наръчникът не е учебник и не претендира за академичност. Съставен е от разговори и изрази от всекидневния живот, които включват най-употребяваните думи и изрази, използувани в днешната разговорна италианска реч.

Граматиката не е дадена по методологичния ред на училищните и университетските пособия. Тя е изложена във вид на обобщение на граматичните категории, включени според нуждата в различните разговорни ситуации. Ето защо можем да се спрем няколко пъти на един и същ граматичен момент, но на различни нива и от различна гледна точка.

Започвам с ограничени и по-лесни за овладяване изрази, които се усложняват все повече и повече в лексикално или граматично отношение.

В тези разговори основата не е отделната дума, а отделният израз — начинът, по който италианците използуват думите в конкретната говорна ситуация. Ето защо читателят ще има успех, ако заучава не само отделни думи, а и употребата им в изрази и словосъчетания. Трябва да се обърне внимание и на начина, по който се употребяват определителният и неопределителният член, предлозите, времената, наклоненията и пр., защото се срещат и различия в сравнение с българската говорна практика.

След всеки разговор има превод на лексикалните единици и на някои изрази, съдържащи дадена граматична категория. Тя е обобщена понататък в текста, когато се предполага, че читателят е донякъде свикнал с употребата й. Това важи най-вече за онези граматични и синтактични моменти, които не съществуват в българския език. Съществителните са дадени винаги със съответния определителен член в скоби. Ако те образуват неправилно множествено число, то е посочено.

Всеки разговор съдържа също най-употребяваните идиоматични изрази, изложени след речника със съответния български еквивалент.
Следват обясненията по текста с граматиката и упражненията, които имат винаги разговорна насоченост. Обръщаме внимание на употребата на предлозите и на глаголите, изискващи употребата на даден предлог. Разговорите могат да бъдат изучавани на няколко етапа. Ключ към някои от по-трудните упражнения е поместен в края на учебника.
Имената на участвуващите в разговорите са дадени с инициалите или съкращенията, а пълните имена са посочени след предговора.


Пожелавам ви успех!

Авторката

Характеристики
Отстъпки, доставка, плащане
Характеристики +
В наличност:
Не
Език
български, италиански
Автор
Бианка Бавиери
Издателство
Д-р Петър Берон
Етикети
езикови самоучители, учебници по италиански език
Град
София
Година
1989
Страници
357
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга с леко захабен външен вид в почти отлично състояние
Националност
българска
Издание
първо
Корица
мека
Формат
среден
Ширина (мм)
140
Височина (мм)
215
Дебелина (мм)
20
Тегло (гр.)
375
Отстъпки, доставка, плащане +

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Продукти от същата категория