Наръчник по разговорен немски език. Част 1 / Gesprochenes Deutsch. Teil 1

Продукти
КНИГИ
+
13,95 лв.
  • Издателство: Д-р Петър Берон
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Барбара Мюлер  |  Анастасия Гицова  (автори)

 

Издателство:   Д-р Петър Берон
Език: български език  |  немски език
Раздел: Езикови учебници
Поредица: Наръчник към радиокурса по разговорен...
Етикети:

езикови самоучители

учебници по немски език

 

Мека корица, среден формат  | 416 стр. |  475 гр.

(неизползвана книга - почти отлично книжно тяло, леко захабен външен вид)

 

*

 

На задната корица

Предлаганият наръчник е създаден на основата на триго­дишния курс по немски език, който се излъчва по програма „Знание" на Българското радио. Предназначен е за най-широк читателски кръг — за начинаещи ученици, за самостоятелно изучаващи езика граждани, за студенти, т. е. за всички, желаещи да се подготвят за разговор по немски език по въпроси от всекидневието.

 

Наръчникът дава основни познания за правилно произно­шение и конструиране на фрази, а възможността материалът да бъде и слушан по радиото допринася за придобиване на умения и трайни навици за практическо ползуване на езика.

 

Лексиката и граматиката са подбрани с оглед на съответ­ната ежедневна говорна ситуация, с което изданието се доближа­ва до типа на разговорника. Голямото предимство на наръчника обаче е, че се съдържат и евентуалните отговори на въпросите, т. е. подготвя читателя за двустранна комуникация. Граматика­та е поднесена изключително достъпно, така че да бъде разбрана от всеки читател.

 

**

 

ДРАГИ ЧИТАТЕЛИ

 

С наръчника по разговорен немски език се обръщаме към всички, които искат да се научат да разговарят на този език. Ако някой от вас е учил някога някъде немски, може би по липса на контакти е позабравил наученото. Ще се опитаме да опресним и допълним знанията му. Ако някой за първи път посяга към пособие по немски език, няма от какво да се бои. Започваме, така да се каже, от А и Б. Това не се отнася само до азбуката и правилата за произношение, а и за лексиката и особено за граматиката.

 

Нека се разберем веднага — това още не е учебник, който ще застане редом с многото помагала, издадени у нас. Това е наръчник към тригодишния радиокурс на програма „Знание". Курсът е специализиран — по разговорен немски език. В тази на вид безкрайна, но надяваме се, увле­кателна радиопиеса се предлагат най-различни ситуации от ежедневието, в които всеки може да попадне. Спецификата на радиопредаванията — всеки урок трае точно 15 минути — е обусловила някои характерни особе­ности.

 

Нашата цел е да поднасяме лексиката и граматиката главно чрез модели, които се затвърждават чрез упражненията. Опитали сме се да обясним граматическите явления просто, лесно и разбираемо, обикновено съпоставяйки ги с българския език. Изложението в никакъв случай не пре­тендира за академичност. Искаме да ви въведем в немския език преди всичко с оглед на съответната говорна ситуация. Граматическите едини­ци и обяснения не са дадени по методологията на училищните и универси­тетски учебници, а са съобразени с конкретната комуникативна ситуа­ция. За това се налага да се връщаме по няколко пъти, на известни про­междутъци, към едно и също граматическо явление, но на по-високо ниво.

 

Няколко думи за структурата на уроците и упражненията. Всеки урок започва с диалог, следва речник на новите думи, в който понякога са включени отделни думи, употребени само в граматическите упражнения. Силните глаголи са дадени в речника с трите им основни форми. При гла­голите с делима представка е маркирана представката. Глаголите, които изискват определен падеж или предлог, са дадени със своята рекция (съкра­щенията са обяснени в края на наръчника). Съществителните са дадени с определителния член и окончанието за множествено число. Двете точки върху чертичката пред окончанието означават, че коренната гласна в мно­жествено число получава преглас (умлаут). В края на всеки речник можете да намерите фразеологизмите, употребени в диалога. Последното упраж­нение от лексиката ви дава възможност да употребите новите думи и фразеологизми в други житейски ситуации. Това не са преводи, а задачи.

 

Новите граматически единици се въвеждат обикновено с при­мерно изречение от диалога, следват обяснение, други примери и упражне­ния за затвърдяване. В края на наръчника има ключ, в който по най-песте­лив начин се дават правилните отговори на упражненията, за да можете сами да оцените успехите и да откриете грешките си. На определени ин­тервали има уроци за преговор. Те съдържат само упражнения, без обясне­ния.

 

Настоящият наръчник предлага уроците, излъчени през първата и началото на втората учебна година. От там и думата „ваканция" след 80 урок. Остатъкът от втората и цялата трета учебна година ще излязат във втората част на този наръчник.
На всички приятели на немския език, на всички, които искат да общуват на този език, и на всички, които просто така ще прочетат нашата история за Петра, Щефан, Хелга и другите, желаем приятни часове с тази книга.

 

От авторите

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, немски
Автор
Барбара Мюлер, Анастасия Гицова
Издателство
Д-р Петър Берон
Поредица
Наръчник към радиокурса по разговорен...
Етикети
езикови самоучители, учебници по немски език
Град
София
Година
1987
Страници
416
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
почти отлично книжно тяло, леко захабен външен вид.
Националност
българска
Издание
първо
Корица
мека
Формат
среден
Ширина (мм)
140
Височина (мм)
210
Дебелина (мм)
24
Тегло (гр.)
475
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за постоянна отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код постоянна за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!