Немска граматика

Продукти
КНИГИ
+
6,95 лв.
  • Издателство: Наука и изкуство
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Немска граматика: Немско произношение, словообра­зуване, морфология и синтаксис (второ издание)

 

Текла Сугарева  |  Вера Атанасова  (автори)

 

Издателство:   Наука и изкуство
Език: немски език  |  български език
Раздел: Граматики

 

Мека корица, среден формат  |  396 стр. |  341 гр.

(използвана книга в отлично състояние)

 

*

 

Анотация

 

Настоящата граматика разглежда с оглед на практи­ческото изучаване на езика въпросите на немското произно­шение, словообразуване, морфология и синтаксис: Онагледена е богато с примери от говоримия език, които са преведени на български с цел изучаващите езика да бъдат улеснени в усвояването му. За по-пълно и задълбочено вникване в стро­ежа на немския език са направени паралели със съответните форми в български език, като са посочени съществени раз­лики и прилики.

 

Граматиката е предназначена за всички, които се ин­тересуват от немски език.

 

**

 

ПРЕДГОВОР

 

Настоящата граматика си поставя задачата да подпомогне чи­тателя в работата му над практическото овладяване на немски език. С оглед на това авторите са се стремили да изложат системно в ясна и прегледна форма граматическите явления в съвременния немски език, като са обърнали особено внимание на функцията на граматическите форми в езика. С оглед на практическата цел на граматиката синтаксисът е разработен в сравнение с морфологията по-кратко. За да се запознае читателят с принципите, на които почива образува­нето на думите в немски език, е включен и раздел за слово­образуване. За начинаещите са дадени кратки указания за произношението на звуците в немски език и за ударението на думите. На мелодиката на Изреченията е отделено място в синтаксиса. Пак с оглед на практическата цел в морфологията някои въпроси са разгледани по-подробно; някои граматически термини са избягнати съзнателно.

 

Граматическите правила са онагледени обилно с примери от съвременния немски език, подбрани из областта на всекиднев­ния живот. Всички думи и изречения, с които се илюстрират граматическите правила, са преведени на български език. Не-преведени са само чуждите думи, които се покриват по зву­чене и значение с тези в български език. За да навлезе чита­телят в същността на немския език, да вникне в неговия ха­рактер и особеностите му, на много места са направени и па­ралели с български език. В рубриката „Практически указания" се дават конкретни насоки за употребата и превода на форми, които по структура са различни в двата езика. Тази рубрика стои както след отделни граматически правила, така и в края на отделни параграфи.

 

В края на граматиката са поместени списък на трите основни форми на силните и неправилни глаголи и съпоставителни таблици за образуването на времената, наклоненията й зало­зите в немски език.

 

Настоящата граматика ще бъде в помощ на всички, които искат да овладеят практически немски език.

 

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, немски
Автор
Текла Сугарева, Вера Атанасова
Издателство
Наука и изкуство
Град
София
Година
1971
Страници
396
Състояние
използвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в отлично състояние
Националност
българска
Издание
второ
Корица
мека
Формат
среден
Ширина (мм)
140
Височина (мм)
195
Дебелина (мм)
20
Тегло (гр.)
341
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 5 лв.над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!