Основни процеси и апарати в химичната технология (1956 г.)

Продукти
КНИГИ
+
21,95 лв.
  • Издателство: Наука и изкуство
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Учебник за студенти от химико-технологичните вузове и факултети, но представлява интерес и за инженерно-техническите работници от химичната промишленост.

 

А. Г. Касаткин  (автор)

 

Издателство:   Наука и изкуство 
Език: български език
Раздел: Химия и химични технологии
Етикет:

антикварни книги

За студенти от ХТМУ (ВХТИ)

химични процеси, апарати и технологии

 

Твърда корица, голям формат  |  935 стр.  |  1323 гр.

(внимателно използвана книга в почти отлично състояние - няколко подчертани думи и леко захабен външен вид)

 

*

 

Анотация 

 

В книгата са изложени основите на курса. Процеси и апарати в химичната технология“, който се чете в химико-технологичните вузове.

Книгата съдържа следните раздели: хидравлика и хидродинамични процеси (движение на течностите, разделяне на газообразни и течни нееднородни системи и смесване), топлопренасяне и топшнни процеси (нагряване, охлаждане, кондензация, изпаряване и кристализация), дифузионни процгси (основни закони на фазовото равновесие и дифузията, дестилация на течности, сорбционни методи за разделяне на газове, екстрахиране и сушене), термодинамични процеси (свиване на газове и охлаждане до ниски температури) и механични процеси (смилане, пресяване и дозиране на твърди материали).

Във всеки раздел са изложени теоретичните основи и методи за изчисляване на технологичните процеси и е описана типовата химична апаратура.

***

 

ПРЕДГОВОР КЪМ ПЕТОТО ИЗДАНИЕВ развитието на учението за процесите и апаратите на химичната технология през последните години са постигнати значителни успехи. Благодарение на многобройните трудове на съветските учени редица процеси добиха теоретична обосновка, направиха се обобщения на механизма на много наглед разнородни процеси и се разработиха методи за изчисление на високопроизводителна химична апаратура.

 

При подготвяне на петото издание на книгата авторът се е стремил да отрази съвременното състояние на теорията на процесите и апаратурното им оформяване, както и да запознае учащите се с успехите на съветската наука и техника в тази област.

Съдържанието на книгата е преработено и обновено съгласно новата програма на курса, одобрена от Министерството на висшето образование; променена е последователността на разположението на материала в книгата. Главите „Разделяне на газови нееднородни системи“, „Разделяне на течни нееднородни системи“ и „Смесване на материалите“ са преработени и са поместени в първата част на курса — „Хидравлични процеси“.

Втората част на книгата — „Топлинни процеси", е преработена въз основа на последните постижения на съветската наука в областта па топлопренасянето. В новото издание е прегледана и допълнена третата част на книгата „Дифузионни процеси“, в която е преместена главата „Сушене“. Главите „Дестилация на течности“ и „Сорбционни методи за разделяне на газови смеси“ са допълнени с нови материали от теоретичен и изчислителен характер, описани са специалните видове дестилации, дадени са оразмерявания на ректификационните колони с помощта на топлинни диаграми, схеми на абсорбционни процеси, изчисления за сушене и овлажняване на газове и др.

Главата „Кристализация“ е поставена непосредствено след главата „Изпаряване“. Главите „Пренасяне и свиване на газовете“ и „Хладилни процеси“ са събрани в четвъртата част на книгата.

От последната част на курса „Механични процеси“ е махнат разделът „Пренасяне на твърди тела“, който не е включен в новата програма на курса. Отделено е голямо внимание на разпространеното в химичната технология ситно смилане, на схемите за смилане и на въздушната сепарация.

Конструкциите на химичните апарати и машини са разгледани в светлината на постиженията на съветското химично машиностроене.

В заключение смятам за приятен дълг да изкажа благодарност на кандидата по технически науки С. 3. Кахан за оказаната помощ при преработката на книгата.

А. Г. Касаткин

 

***


Материалът е онагледен с 26 таблици и 410 фигури.

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
А. Г. Касаткин
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
антикварни книги, За студенти от ХТМУ (ВХТИ), химични процеси, апарати и технологии
Град
София
Година
1956
Страници
935
Състояние
използвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в почти отлично състояние - няколко подчертани думи и леко захабен външен вид
Националност
руска
Антикварна книга
Да
Корица
твърда
Формат
голям
Ширина (мм)
185
Височина (мм)
245
Дебелина (мм)
50
Тегло (гр.)
1323
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!