Погнусата

Продукти
КНИГИ
+
3,95 лв.
  • Издателство: Труд
  • ISBN / UPC: 9788498191202
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Жан-Пол Сартр  (автор)

 

Издателство:   Труд
Език: български език
Раздел: Модерна класика
Поредица: Златна колекция XX век  (книга 27)
Преводач: Мария Коева
Етикети:

френска литература

преводна литература

Нобелова награда за литература  (1964 г.)

 

Твърда корица с обложка, среден формат  |  286 стр.  |  369 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга с леко захабен външен вид) 

 

*

 

На задната корица:

 

„Лоша е работата, от лоша по-лоша — пак ме налегна онази напаст —Погнусата. И то поновому — прихвана ме в едно кафене. Досе­га кафенетата бяха едничкото ми убежище, понеже са пълни с народ и ярко осветени; вече дори на тях не мога да разчитам; когато тя ме спипа в стаята, занапред не ще има къде да се дяна.

Отивах там, за да се любя с Франсоаз, но още щом бутнах вратата, Мадлен, сервитьорка­та, ми викна:

— Госпожата я няма, излезе на покупки. Почувствах в слабините болезнена отмала, продължителен и неприятен гъдел. Едновре­менно с това усещах как ризата жули гръдта ми; обгърна ме, понесе ме някакъв бавен, раз­ноцветен вихър, вихър от мъглявина, от свет­лини сред дима, в огледалата, вдън които се мержелееха тапицираните скамейки; недо­умявах защо той е тук и защо става така. "

 

**

 

От вътрешната страна на обложката:

 

Ключова творба на „гуруто“ на френския екзистенциализъм и един от най-ангажираните писатели на модерното време. Романът, дефинирал възловото понятие в рамките на новото отношение към света - погнусата. Организирана под формата на записки в дневник, тази книга открива нова глава в модерната европейска литература. Концепцията за антигероя, постмодернистичното прикриване зад „намерения" дневник и прочутото изречение „Необичайното е, че в никакъв случай не съм склонен да се смятам за луд, за мен дори е очевидно, че не съм такъв: всички тези промени се отнасят до предметите“ правят този роман и днес привлекателен и изпълнен със смислово богатство.
Жан-Пол Сартър (1905 - 1980), френски писател, драматург, философ - екзистенциалист и неуморен критик на политическите елити. Ключово явление в лявата европейска мисъл от петдесетте и шестдесетте години на миналия век.

Най-значимите му прозаични творби освен романа „ Погнусата “ са автобиографичната му книга „Думите“, трилогията „Пътищата на свободата "(„Зряла възраст ", „Отлагане“, „ Чернилка в душата “) и романът „ Стената ". Сред философските му съчинения са „Битие и небитие", „Критика на диалектичния ум“, „Екзистенциализмът е хуманизъм ". Автор е на множество драматични творби („Дяволът и Господ Бог“, „Мръсни ръце“). Той и неговата спътница в живота Симон дьо Бовоар в продължение на няколко десетилетия са били най-значимите ангажирани интелектуалци във Франция.

Характеристики
В наличност:
Да
Оригинално заглавие
La Nausée (1938)
Език
български
Автор
Жан-Пол Сартр
Издателство
Труд
Поредица
Златна колекция XX век
Етикети
Нобелова награда за литература, преводна литература, френска литература
Преводач
Мария Коева
Град
София
Година
2005
Страници
286
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга с леко захабен външен вид
Националност
френска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
125
Височина (мм)
210
Дебелина (мм)
23
Тегло (гр.)
369
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!