PONS Училищен речник Английски - Английско-български / Българско-английски

Продукти
КНИГИ
+
10,95 лв.
 • Издателство: PONS България
 • ISBN / UPC: 9789548278140
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Най-популярният учебен речник

 

Колектив  (автори)

 

Издателство:   PONS България
Език: български език  |  английски език
Раздел: Речници
Етикет:

двуезични речници

двупосочни речници

 

Твърда корица, среден формат  |  979 стр.  |  924 гр.

(неизползвана книга - детска рисунка с химикал върху заглавната страница, два слепнали листа 464/465 стр. - частично четими - виж двете изображения под корицата, леко захабен вид)

 

*

 

На задната корица:

 

 • Специално разработен като учебно помагало
 • Осигурява най-важните думи, изрази и значения
 • Разнообразява с илюстрации и цветни карти
 • Изчерпателен, с многобройни приложения

 

**

 

PONS училищен английско-български/българско-английски реч­ник е разработен специално за ученици и студенти от България и англоговорещите страни с начални и добри познания по езика. Под­ходящ е както за самостоятелна подготовка, така и за работа в клас.

 

Речникът включва над 120 000 думи, изрази и значения в двете посоки. Разработен е от най-добрите български и английски лекси-кографи в съответствие с изискванията на Общата европейска ези­кова рамка. Съдържа необходимата лексика за изпити като TOEFL. В състава му влизат нови думи от различни области, навлезли актив­но в езика през последните години, напр. e-mail, CD-RW, euro cent, лаптоп, еврозона, сайт, както и важни съкращения, географски име­на, езикови варианти от Шотландия, Ирландия, САЩ, Канада и Авс­тралия. Използвани са новите правописни норми на българския кни­жовен език. Посочено е разграничението между британския и аме­риканския английски език.

 

PONS Училищен английско-български/българско-английски реч­ник съдържа задължителната за всеки език граматична, семантична и стилистична информация. За първи път е отбелязано сричкопре-насянето на думите. Произношението на английските заглавни думи е представено чрез международната фонетична азбука (IPA). Отдел­ните значения са ясно обособени с арабски цифри и кратки дефини­ции, области на употреба, стилистични и реторични маркери, анто­ними и синоними, колокатори. Употребата на думите в контекст е представена чрез характерни словосъчетания, примерни изречения, граматически конструкции, фразеологизми и поговорки. Специално внимание е обърнато на адекватността на превода.

 

Приложенията на речника включват кратка английска и българ­ска граматика, подробен списък със спрежението на английските и българските глаголи, числа, мерни единици, фалшиви приятели, бъл­гарската и английската азбука, интернет кодове, полезни изрази и примерни писма и др. В речниковото тяло са включени над 200 ен­циклопедични карета с културна информация за съответната страна, 20 цветни илюстрации на различни теми, географски карти и таблич­но представено административно деление на Обединеното кралство, Ирландия, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и България.

 

Надяваме се този речник да Ви помогне да овладеете чуждия език с лекота и удоволствие!

 

ПОНС България ЕООД

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, английски
Автор
Колектив
Издателство
PONS България
Етикети
двуезични речници, двупосочни речници
Град
София
Година
2006
Страници
979
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
детска рисунка с химикал върху заглавната страница, два слепнали листа 464/465 стр. - частично четими, леко захабен вид
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
130
Височина (мм)
200
Дебелина (мм)
50
Тегло (гр.)
924
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

 • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
 • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
 • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
 • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
 •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!