PONS Училищен речник Английски - Английско-български / Българско-английски

Продукти
КНИГИ
+
10,95 лв.
  • Издателство: PONS България
  • ISBN / UPC: 9789548278140
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Най-популярният учебен речник

 

Колектив  (автори)

 

Издателство:   PONS България
Език: български език  |  английски език
Раздел: Речници
Етикет:

двуезични речници

двупосочни речници

 

Твърда корица, среден формат  |  979 стр.  |  924 гр.

(неизползвана книга - детска рисунка с химикал върху заглавната страница, два слепнали листа 464/465 стр. - частично четими - виж двете изображения под корицата, леко захабен вид)

 

*

 

На задната корица:

 

  • Специално разработен като учебно помагало
  • Осигурява най-важните думи, изрази и значения
  • Разнообразява с илюстрации и цветни карти
  • Изчерпателен, с многобройни приложения

 

**

 

PONS училищен английско-български/българско-английски реч­ник е разработен специално за ученици и студенти от България и англоговорещите страни с начални и добри познания по езика. Под­ходящ е както за самостоятелна подготовка, така и за работа в клас.

 

Речникът включва над 120 000 думи, изрази и значения в двете посоки. Разработен е от най-добрите български и английски лекси-кографи в съответствие с изискванията на Общата европейска ези­кова рамка. Съдържа необходимата лексика за изпити като TOEFL. В състава му влизат нови думи от различни области, навлезли актив­но в езика през последните години, напр. e-mail, CD-RW, euro cent, лаптоп, еврозона, сайт, както и важни съкращения, географски име­на, езикови варианти от Шотландия, Ирландия, САЩ, Канада и Авс­тралия. Използвани са новите правописни норми на българския кни­жовен език. Посочено е разграничението между британския и аме­риканския английски език.

 

PONS Училищен английско-български/българско-английски реч­ник съдържа задължителната за всеки език граматична, семантична и стилистична информация. За първи път е отбелязано сричкопре-насянето на думите. Произношението на английските заглавни думи е представено чрез международната фонетична азбука (IPA). Отдел­ните значения са ясно обособени с арабски цифри и кратки дефини­ции, области на употреба, стилистични и реторични маркери, анто­ними и синоними, колокатори. Употребата на думите в контекст е представена чрез характерни словосъчетания, примерни изречения, граматически конструкции, фразеологизми и поговорки. Специално внимание е обърнато на адекватността на превода.

 

Приложенията на речника включват кратка английска и българ­ска граматика, подробен списък със спрежението на английските и българските глаголи, числа, мерни единици, фалшиви приятели, бъл­гарската и английската азбука, интернет кодове, полезни изрази и примерни писма и др. В речниковото тяло са включени над 200 ен­циклопедични карета с културна информация за съответната страна, 20 цветни илюстрации на различни теми, географски карти и таблич­но представено административно деление на Обединеното кралство, Ирландия, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и България.

 

Надяваме се този речник да Ви помогне да овладеете чуждия език с лекота и удоволствие!

 

ПОНС България ЕООД

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, английски
Автор
Колектив
Издателство
PONS България
Етикети
двуезични речници, двупосочни речници
Град
София
Година
2006
Страници
979
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
детска рисунка с химикал върху заглавната страница, два слепнали листа 464/465 стр. - частично четими, леко захабен вид
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
130
Височина (мм)
200
Дебелина (мм)
50
Тегло (гр.)
924
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт *- 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • До 120 лв. - доставка до адрес с Еконт * - 6 лв., над 120 лв. - безплатна доставка

* стандартна цена за м. ноември, 2022 г.:

до офис (до 1 кг) - 6,00 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден /0,44 лв. голям), общо 6,50 лв

до адрес (до 1 кг) : 7,56 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден/0,44 лв. голям), общо 8,06 лв

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!