Повелителят на мухите

Продукти
КНИГИ
+
3,95 лв.
  • Издателство: Труд
  • ISBN / UPC: 9788498191134
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Уилям Голдинг  (автор)

 

Издателство:   Труд
Език: български език
Раздел: Модерна класика
Поредица: Златна колекция XX век  (книга 20)
Преводач: Димитри Иванов
Етикети:

преводна литература

английска литература

Нобелова награда за литература  (1983 г.)

 

Твърда корица с обложка, среден формат  |  253 стр.  |  335 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга с леко захабен външен вид) 

 

*

 

На задната корица:

 

„Наобиколиха гъсталака, но свинята пак им се изплъзна, след като усети пробождащата болка от още едно копие в хълбока си. Копия­та, които се влачеха след нея, затрудняваха движенията й, а върховете с остри зъбци я измъчваха. Тя се блъсна в едно дърво и копие­то се заби още по-дълбоко; оттук нататък всеки от ловците лесно можеше да я просле­ди по капките прясна кръв. Следобедът бав­но преваляше, непоносимо тежък от мара­нята и влажната горещина; свинята, кървя­ща и обезумяла, си пробиваше път пред тях, ловците я преследваха, възбудени от дълга­та кървава гонитба.

 

Вече я виждаха, почти я настигнаха, но тя напрегна последни сили и пак не им позволи да скъсят разстоянието. Бяха точно след нея, когато тя се измъкна на една открита по­лянка, където растяха пъстри цветя, пепе­руди танцуваха една около друга, а въздухът беше горещ и неподвижен. Тук, като поразена от топлинен удар, свиня­та падна и ловците се втурнаха към нея. Страшното нашествие, идващо от един не­познат свят, я накара да обезумее; тя квиче­ше, риташе и въздухът се изпълни с пот и шум, и кръв, и ужас. Роджър търчеше около скуп­чените тела и мушкаше с копието, колчем се мернеше свинска плът. "

 

**

 

От вътрешната страна на обложката:

 

„Повелителят на мухите " (Lord of the Flies) е публикувана през 1954 г. Книгата постига изключителен успех в Обединеното кралство и става бестселър в Щатите. Това е най-популярна­та творба на Голдинг - преведена е на много езици и е филмирана през 1963 г. и през 1990 г. Авторът ни разказва за група деца, евакуирани от Британия заради атомна война. Самолетът катастрофира на необитаем остров и всички възрастни загиват. В началото децата си сътруд­ничат, опитвайки се да съберат храна, да си направят подслон и да поддържат сигнален огън. Ръководителят им, Ралф, прави всичко възможно, за да наложи ред и отговорности. Той е дванай-сетгодишно русокосо момче и е най-харизматич-ният от групата. Момчетата го избират за водач, защото притежава много положителни качества. Негов помощник е Прасчо - пълно очилато момче, което е най-интелигентното измежду всички. С помощта на очилата момчетата успяват да запалят първия огън. Прасчо и Ралф се опит­ват да поддържат демократичния ред и мира в групата.

 

На двамата се противопоставя кльощавият, червенокос и агресивен Джек - носител на разрушителните стихии и лидер на ловците на прасета. Той успява да примами много от момче­тата, защото те искат само да плуват, да играят и да преследват диви прасета. Тези момчета стават част от бандата му. Така една демократична и морална управленска структура постепенно деградира в тирания.

 

Гледната точка на писателя е песимистична -човешката природа е порочна и злонамерена. Идеалите за прогрес и образование са основани на грешни предпоставки и при подходящи условия цивилизацията може да се сгромоляса.

 

 

Уилям Джерълд Голдинг (William Gerald Golding) е роден на 19 септември 1911 г. в Корнуед. Следва 5 години в Оксфорд. Баща му искал да учи естествени науки, но Уилям се интересувал от литература и затова се посветил на английската филология и философия. Става учител, а по време на Втората световна война служи 6 години в кралския флот. Участва в битката, в която англичаните потопяват гордостта на немския военен флот - кораба „Бисмарк". След войната се връща в училище, където продължава да работи до шейсетте години.

 

През 1954 г. отпечатват книгата му „Повели­телят на мухите " (Lord of the Flies). През следващата година излиза романът „Наследни­ците " (The Inheritors). В него писателят ни разказва за последните дни на неандерталците, победени от расово по-висшите кроманьонци. Основни теми в творчеството му са насилието и тъмната страна на човешката природа. В романите му хората са изолирани в малки групи и са поставени в екстремни ситуации. Използва много алюзии с класическата литера­тура, митологията и християнството. Освен това публикува пиеса, книга със стихот­ворения и есета. През 1983 г. му присъждат Нобеловата награда за литература. Изборът е донякъде неочакван, защото Греъм Грийн бил смятан за най-силната кандидатура от английс­ките писатели. През 1988 г. Голдинг е посветен в рицарско звание от кралица Елизабет II. Писателят умира през 1993 г. от сърдечен удар.

 

Характеристики
В наличност:
Да
Оригинално заглавие
Lord of the Flies (1954)
Език
български
Автор
Уилям Голдинг
Издателство
Труд
Поредица
Златна колекция XX век
Етикети
английска литература, Нобелова награда за литература, преводна литература
Преводач
Димитри Иванов
Град
София
Година
2005
Страници
253
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга с леко захабен външен вид
Националност
английска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
125
Височина (мм)
210
Дебелина (мм)
18
Тегло (гр.)
335
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!