Приложна капилярна газова хроматография (1986 г.)

Продукти
КНИГИ
+
5,95 лв.
  • Издателство: Наука и изкуство
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Г. Стоев  |  О. Георгиев  |  В. Берьозкин  (автори)

 

Издателство:   Наука и изкуство 
Език: български език
Раздел: Химия и химични технологии
Етикет: химия - общ раздел

 

Мека корица, среден формат  |  251 стр.  |  368 гр.

(неизползвана, отчислена от библиотека книга в почти отлично състояние - без заглавната страница)

 

*

 

СЪДЪРЖАНИЕ (виж изображенията под корицата)

 

**

 

ПРЕДГОВОР

 

Капилярната газова хроматография е качест­вено нов етап в развитието на газовата хроматография. Тя не за меня станалата вече класическа газова хроматография с колони с пълнеж, а значително разширява възможностите на този анали­тичен метод при разделяне на сложни многокомпонентни смеси. Използуването на високата разделителна способност на капиляр­ните колони в съчетание с ефективни методи за идентифициране на разделените компоненти придобива все по-голямо значение в съвременната органична химия. Капилярната газова хроматогра­фия намира все по-широко приложение и в биологията, медицина­та и промишлеността.

 

Масовото използуване на този метод обаче е неоправдано ог­раничено. Това се обуславя от факта, че големите успехи на ка­пилярната газова хроматография само незначително са свързани с развитието на теорията на хроматографския процес в капилярни­те колони, а и все още не е създадена обобщена теория, която да обосновава практическото възпроизводимо получаване на ви сокоефективни капилярни колони. Една от причините за ограни­ченото използуване на този метод в нашата страна е и липсата на необходимата литература на български език, отразяваща спе­цифичните изисквания при работа с капилярни колони.

 

Рационалното използуване предимствата на капилярната хро­матография предполага наличието на високоефективна капилярна колона, притежаваща максимална инертност по отношение на ком­понентите от анализираната проба, наличие на газов хроматограф, приспособен за работа с капилярни колони, и определена опит­ност на оператора. Независимо че високоефективните капилярни колони и капилярната техника са зече търговски достъпи, екс­периментаторът трябва да отчита и стриктно да спазва редица специфични изисквания, за да реализира възможностите на мето­да. Не са редки случаите, когато начинаещи хроматографисти до­пускат елементарни грешки, поради които капилярните колони не работят в оптимален режим и проявяват ниска ефективност. Но какво означава добра или лоша колона? Как да се оцени дали капилярната колона е подходяща за даден конкретен анализ ? Как оптимално да се използуват свойствата на различните видове ка­пилярни колони? Това са въпроси, които възникват пред всеки„ решил да използува предимствата на капилярната хроматография за решаване на определени аналитични проблеми. В много случаи на експериментатора се налага да си приготви сам капилярна ко­лона за научноизследователска дейност. Но как?

 

В тази връзка книгата има подчертана практическа насоче­ност. В нея са разгледани методите за получаване на капилярни колони, изискванията за работа с тях, методите за оценка на ка­чествата им, особеностите на капилярната хроматографска апара­тура и други специфични практически проблеми. Обърнато е осо­бено внимание на адсорбцията в капилярните колони — явление, често пренебрегвано от специалистите, но водещо до груби греш­ки в количествения анализ. В книгата са описани и капилярните колони с пълнеж, които изгодно съчетават предимствата на от­критите капилярни колони и колоните с пълнеж. Много практи­чески примери показват възможностите на капилярните колони за решаване на сложни аналитични задачи.

 

Авторите изказват благодарност на: ст.н.с. д.х. н. Е. А. Мистрюков за неоценимата помощ при подготовката на книгата; на рецензентите ст. н. с. Н. Димов и ст. н. с. Н. Коцев, а също така на ст. н. с. Н. Пецев, ст. н. с. Р. Николов и ст.н. с. К. Ле-кова за ценните съвети и препоръки; на колектива на лаборато­рията по хроматография към Института по нефтохимически син­тез на АН на СССР и на Д. Георгиева и И. Николов за помощ­та при подбора на материала и подготовката на ръкописа.

 

Отделните части на книгата са написани, както следва: от проф. д.х.н. В. Г. Берьозкин — глави 2, 8 и 9; от к.х.н Г. Стоев —глави 10, 11, 12 и 13; от к.х.н О. Георгиев — гла­ви 1, 3, 4, 5, 6 и 7.

 

София, декември 1985 г.

От авторите

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Г. Стоев, О. Георгиев, В. Берьозкин
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
химия - общ раздел
Град
София
Година
1986
Страници
251
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
отчислена от библиотека книга в почти отлично състояние - без заглавната страница
Националност
българска
Издание
първо
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
150
Височина (мм)
220
Дебелина (мм)
18
Тегло (гр.)
368, 365
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!