Всички Категории
Каталог
КНИГИ
Каталог
КНИГИ

Приложна капилярна газова хроматография (1986 г.)

  • Издателство: Наука и изкуство

Приложна капилярна газова хроматография (1986 г.)

  • Издателство: Наука и изкуство

Г. Стоев  |  О. Георгиев  |  В. Берьозкин  (автори)

Издателство:   Наука и изкуство
Език: Български
Раздел: Химия и химични технологии
Етикет: химия - общ раздел

 

Мека корица, 150 х 220 х 18 мм  |  251 стр.  |  368 гр.

(неизползвана, отчислена от библиотека книга в почти отлично състояние - без заглавната страница)

Описание
Характеристики
Условия за пазаруване
Описание +

СЪДЪРЖАНИЕ (виж изображенията под корицата)

*

ПРЕДГОВОР

Капилярната газова хроматография е качест­вено нов етап в развитието на газовата хроматография. Тя не за меня станалата вече класическа газова хроматография с колони с пълнеж, а значително разширява възможностите на този анали­тичен метод при разделяне на сложни многокомпонентни смеси. Използуването на високата разделителна способност на капиляр­ните колони в съчетание с ефективни методи за идентифициране на разделените компоненти придобива все по-голямо значение в съвременната органична химия. Капилярната газова хроматогра­фия намира все по-широко приложение и в биологията, медицина­та и промишлеността.

Масовото използуване на този метод обаче е неоправдано ог­раничено. Това се обуславя от факта, че големите успехи на ка­пилярната газова хроматография само незначително са свързани с развитието на теорията на хроматографския процес в капилярни­те колони, а и все още не е създадена обобщена теория, която да обосновава практическото възпроизводимо получаване на ви сокоефективни капилярни колони. Една от причините за ограни­ченото използуване на този метод в нашата страна е и липсата на необходимата литература на български език, отразяваща спе­цифичните изисквания при работа с капилярни колони.

Рационалното използуване предимствата на капилярната хро­матография предполага наличието на високоефективна капилярна колона, притежаваща максимална инертност по отношение на ком­понентите от анализираната проба, наличие на газов хроматограф, приспособен за работа с капилярни колони, и определена опит­ност на оператора. Независимо че високоефективните капилярни колони и капилярната техника са зече търговски достъпи, екс­периментаторът трябва да отчита и стриктно да спазва редица специфични изисквания, за да реализира възможностите на мето­да. Не са редки случаите, когато начинаещи хроматографисти до­пускат елементарни грешки, поради които капилярните колони не работят в оптимален режим и проявяват ниска ефективност. Но какво означава добра или лоша колона? Как да се оцени дали капилярната колона е подходяща за даден конкретен анализ ? Как оптимално да се използуват свойствата на различните видове ка­пилярни колони? Това са въпроси, които възникват пред всеки„ решил да използува предимствата на капилярната хроматография за решаване на определени аналитични проблеми. В много случаи на експериментатора се налага да си приготви сам капилярна ко­лона за научноизследователска дейност. Но как?

В тази връзка книгата има подчертана практическа насоче­ност. В нея са разгледани методите за получаване на капилярни колони, изискванията за работа с тях, методите за оценка на ка­чествата им, особеностите на капилярната хроматографска апара­тура и други специфични практически проблеми. Обърнато е осо­бено внимание на адсорбцията в капилярните колони — явление, често пренебрегвано от специалистите, но водещо до груби греш­ки в количествения анализ. В книгата са описани и капилярните колони с пълнеж, които изгодно съчетават предимствата на от­критите капилярни колони и колоните с пълнеж. Много практи­чески примери показват възможностите на капилярните колони за решаване на сложни аналитични задачи.

Авторите изказват благодарност на: ст.н.с. д.х. н. Е. А. Мистрюков за неоценимата помощ при подготовката на книгата; на рецензентите ст. н. с. Н. Димов и ст. н. с. Н. Коцев, а също така на ст. н. с. Н. Пецев, ст. н. с. Р. Николов и ст.н. с. К. Ле-кова за ценните съвети и препоръки; на колектива на лаборато­рията по хроматография към Института по нефтохимически син­тез на АН на СССР и на Д. Георгиева и И. Николов за помощ­та при подбора на материала и подготовката на ръкописа.

Отделните части на книгата са написани, както следва: от проф. д.х.н. В. Г. Берьозкин — глави 2, 8 и 9; от к.х.н Г. Стоев —глави 10, 11, 12 и 13; от к.х.н О. Георгиев — гла­ви 1, 3, 4, 5, 6 и 7.

София, декември 1985 г.

От авторите

Характеристики +
В наличност
Да
Етикети
химия - общ раздел
Език
Български
Автор (А-Я)
Г. Стоев, О. Георгиев, В. Берьозкин
Издателство (А-Я)
Наука и изкуство
Етикет
химия - общ раздел
Град
София
Година
1986
Страници
251
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
отчислена от библиотека книга в почти отлично състояние - без заглавната страница
Националност
българска
Издание
първо
Корица
твърда
Формат
среден
Размери (мм)
150 х 220 х 18
Тегло (грама)
365
Условия за пазаруване +

Моля, след направена поръчка, очаквайте обаждане по телефона за потвърждение!

 

  • 5.00 лв. - минимална стойност на покупка в сайта (не важи за покупка с лично предаване)
  • 5.00 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди, над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6.50 лв. - доставка до адрес с Еконт или Спиди, независимо от теглото и стойността на пратката.
  • 0 лв. - лично предаване за клиенти от София (виж по-долу)
  • 10% - отстъпка при покупка на стойност над 20 лв. , видима в процеса на пазаруване.

 

За клиенти с поне три покупки (закупили продуктите си с регистрация), може да се определи постоянна персонална отстъпка с код за отстъпка за бъдещо пазаруване, независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка.

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако доставеното не отговаря на описаното състояние при поръчката, то клиента се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че доставеното не му е необходимо, то той следва да го върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

За чужбина (for abroad) 

Foreign orders will be accepted after 01.10.2024.

Български пощи

 

Bulgarian Post / Български пощи /Neighboring countries - Greece, Republic of North Macedonia, Roumanie, Serbie, Turquie)

Bulgarian Post / Български пощи - All other European countries

Bulgarian Post / Български пощи - Outside European countries

 

ЦЕНИ ЗА ТЕГЛО НА ПРАТКИ С ПРЕДИМСТВО И ПРЕПОРЪКА - ЦЕНА (лева) 

PRICES FOR WEIGHT OF SHIPMENTS WITH ADVANTAGE AND RECOMMENDATION - PRICE (BGN)

EUR/BGN - 0.51 (1 EUR = 1.95583 BGN)

 

 

Тегло (грама)

Weight (gram)

Съседни държави

Neighboring countries

Европа

All other European countries

Извън Европа

Outside European countries
 

151 - 250

11.40

13.10

15.10

251 - 350

12.60

14.60

16.90

351 - 500

14.60

17.60

20.60

501 - 1000

14.50

24.60

29.60

1001 - 2000

20.10

37.60

41.60

2001 - 3000

36.60

46.60

51.60

3001 - 4000

43.60

55.60

63.60

4001 - 5000

51.60

61.60

74.60

 

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!