Всички Категории
PRODUCTS
КНИГИ
BACK
КНИГИ

Приложна теория на еластичността и пластичността

  • Издателство: Техника
  • ISBN / UPC: 9540300436

Приложна теория на еластичността и пластичността

  • Издателство: Техника
  • ISBN / UPC: 9540300436

Танко Ганев  |  Христо Върбанов  |  Ангел Тепавичаров  (автор) 

 

Издателство:   Техника
Език: български език
Раздел: Архитектура и строителство
Етикети:

строително инженерство

съпротивление на материалите

За студенти от УАСГ (ИСИ, ВИАС)

 

Мека корица, голям формат  |  348 стр.  |  430 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга с леко захабен външен вид)

 

*

 

Анотация

 

Този учебник представлява увод в приложната теория на еластичността и пластичността.

Изложението е направено при предпоставка, че читателят владее висша математика и теоретична механика в рамките на одобрените учебни програми на ВТУЗ. Въпросите като елементи на вариационното смятане и някои сведения от диференциалната геометрия, които излизат извън рамките на учебните програми, са изложени накратко, за да се улесни ползването на учебника.

Включени са само основни въпроси, като анализ на пространствената задача и схеми за решаването й, вариационни принципи и общи теореми на теорията на еластичността, равнинна задача в декартови и полярни координати, теория на Сен-Венан за чистото усукване на цилиндрични и призматични пръти, теория ня тънките еластични плочи и черупки, увод в теорията на пластичността и числени методи за решаване на задачи от теория на еластичността.

Учебникът е предназначен за студентите от строителните специалности на Университета по архитектура, строителство и геодезия, за инженери конструктори в практиката и аспиранти, които се специализират в областта на строителната механика. Той може да се ползва и от студенти ма машиностроителните специалности.

 

**

 

Предговор

 

Техническите потребности на строителството са огромни. Знанията от област­та на съпротивление на материалите и строителната механика на прътовите системи не са достатъчни за изследване на по-сложни конструкции. Все по-често инженерът се изправя пред необходимостта да проектира и строи гре-достени, резервоари, язовирни стени, големи промишлени и обществени сгради с черупковй покриви.силози, сложни метални конструкции, мостове и др. Тези за­дачи налагат да се изучават теория на еластичността и пластичността и съвре­менните числени методи в тези области.

 

През последните десетилетия- тази наука се превърна в мощно средство за проектиране в ръцете на инженера конструктор. Тя намери широко приложе­ние както в практиката на строителния инженер, така и в практиката на ма-шиностроителя, самолетостроителя, минния инженер и др.

 

В системата на техническите науки приложната теория на еластичността и пластичността заема съществено място: тя запознава учащия се как се изпол­зуват мощните математични методи в комбинация със съвременните изчисли­телни средства за нуждите на строителната техника. По този начин тя стиму­лира техническия прогрес, издига инженерното образование на по-високо тео­ретично ниво и създава солидни предпоставки за проектиране и строителство на съвременни конструкции.

 

С този учебник авторите си поставят за цел да улеснят дълбокото проник­ване на инженерната теория във всекидневната практическа дейност на нашия | проектант и строител, защото практиката без теория е сляпа. Той се състои от четири части: част I „Основни зависимости в линейната теория на непре­къснатите среди", част II „Линейна теория на еластичността", част III „Увод з теорията на пластичността"  и част IV „Приблизителни методи в теорията а еластичността и пластичността". Усвояването на изложения материал ще бъде съществено улеснено, ако се извършва при едновременното ползуване на „Ръководство за решаване на задачи по теория на еластичността  и плас­тичността", съставено от колектив към катедра Строителна механика при УАСГ.

 

Глави 1, 2, 3, 4, 5 и 6 са написани от проф. Хр. Върбанов, глави 7, 8 и .4 — от проф. А. Тепавичаров, глави 9, 10, 11 и 13 — от проф. Т. Ганев, а :ава 12 — от проф. А. Тепавичаров и проф. Т. Ганев. Авторите считат за свой приятен дълг да изкажат дълбока благодарност |на рецензентите проф. к. т. н. инж. П. Колев и доц. к. т. н. инж. Т. Бобев за внимателното преглеждане на ръкописа и ценните забележки и препоръки, I които спомогнаха за подобряването му. Особено са признателни на научния зедактор инж. П. Аврамова-Каменарова за задълбоченото и прецизно редакти-:зне на учебника.

 

Авторите

Характеристики
Отстъпки, доставка, плащане
Характеристики +
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Танко Ганев, Христо Върбанов, Ангел Тепавичаров
Издателство
Техника
Етикети
За студенти от УАСГ, съпротивление на материалите, строително инженерство
Град
София
Година
1992
Страници
348
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга с леко захабен външен вид
Националност
българска
Издание
първо
Корица
мека
Формат
голям
Ширина (мм)
165
Височина (мм)
235
Дебелина (мм)
17
Тегло (гр.)
430
Отстъпки, доставка, плащане +

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!