Речник на немските идиоми

Продукти
КНИГИ
+
4,95 лв.
  • Издателство: Наука и изкуство
  • ISBN / UPC: 9540201322
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Елена Мичри  |  Веселин Вапорджиев  (автори)

 

Издателство:   Наука и изкуство 
Език: български език  |  немски език
Раздел: Речници
Етикети:

джобни речници

двуезични речници

специализирани речници

 

Мека корица, джобен формат  | 228 стр.  |  131 гр.

(неизползвана, здрава и чиста отвътре книга с красиво посвещение на заглавната страница и позахабен външен вид)

 

*

 

АНОТАЦИЯ

 

Речникът съдържа около 1000 идиоматични израза от говоримия и литературния немски език. Изразите са обяснени на немски език и преведени па български чрез фразеологичните им еквиваленти.

Речникът е предназначен за всеки, който желае да овладее тънкостите на немския език, да се запознае с богатството на изразните му средства и да разшири словния си запас

 

**

 

ПРЕДГОВОР

 

Известно е, че именно фразеологизмите съдържат в голяма степен образното богатство на езика. В тях са събрани вековният опит на един народ, неговата мъд­рост и история. В различните езици обаче идиомите се различават по структура и образност, поради което тех­ният превод представлява трудност. Целта на настоя­щия речник по лингвостранознание е да подпомогне чи­тателя при овладяване тънкостите на немския език, да го запознае с богатството на изразните му средства и да разшири словния му запас. Същевременно чрез него ще се разкрие и богатството на българския език, който в това отношение се нарежда до най-силно развитите и богати, европейски езици.

 

В речника са обхванати около 1000 идиоматични израза от говоримия и литературния немски език. Изра­зите са обяснени на немски език и преведени на българ­ски чрез фразеологичните им еквиваленти или при лип­са на такива чрез обяснения и описание. В много.от реч­никовите статии са посочени синонимни изрази в нем­ския език, които разширяват познанията за употребата на отделните идиоми и обогатяват езиковата култура на ползващите речника.

 

Речникът е предназначен за студенти от специал­ността „Немска филология", „Преводачи", но така съ­що и за всички, които се интересуват от богатството на немския език или го проучват, защото в момента той е единственият немско-български идиоматичен речник с такъв обем и съобразен с най-новите теоретични поста­новки в областта на фразеологията.

 

Идиомите от A до L са подбрани и обработени от В.Вапорджиев, а от M до Z от Е. Мичри. Общата редакция на речника е на проф.д-р Карл Гутшмид от Хумболтовия университет в Берлин.

 

На това място искаме да изкажем нашата благо­дарност и на рецензентите на речника проф.к.ф.н Павел Петков и Марта Костова.

 

София, март 1990

Авторите

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, немски
Автор
Елена Мичри, Веселин Вапорджиев
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
джобни речници, двуезични речници, специализирани речници
Град
София
Година
1993
Страници
228
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста отвътре книга с красиво посвещение на заглавната страница и позахабен външен вид
Корица
мека
Формат
джобен
Ширина (мм)
105
Височина (мм)
165
Дебелина (мм)
12
Тегло (гр.)
131
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 5 лв.над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!