Речник на немските идиоми

Продукти
КНИГИ
+
4,95 лв.
  • Издателство: Наука и изкуство
  • ISBN / UPC: 9540201322
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Елена Мичри  |  Веселин Вапорджиев  (автори)

 

Издателство:   Наука и изкуство 
Език: български език  |  немски език
Раздел: Речници
Етикети:

джобни речници

двуезични речници

специализирани речници

 

Мека корица, джобен формат  | 228 стр.  |  131 гр.

(неизползвана, здрава и чиста отвътре книга с красиво посвещение на заглавната страница и позахабен външен вид)

 

*

 

АНОТАЦИЯ

 

Речникът съдържа около 1000 идиоматични израза от говоримия и литературния немски език. Изразите са обяснени на немски език и преведени па български чрез фразеологичните им еквиваленти.

Речникът е предназначен за всеки, който желае да овладее тънкостите на немския език, да се запознае с богатството на изразните му средства и да разшири словния си запас

 

**

 

ПРЕДГОВОР

 

Известно е, че именно фразеологизмите съдържат в голяма степен образното богатство на езика. В тях са събрани вековният опит на един народ, неговата мъд­рост и история. В различните езици обаче идиомите се различават по структура и образност, поради което тех­ният превод представлява трудност. Целта на настоя­щия речник по лингвостранознание е да подпомогне чи­тателя при овладяване тънкостите на немския език, да го запознае с богатството на изразните му средства и да разшири словния му запас. Същевременно чрез него ще се разкрие и богатството на българския език, който в това отношение се нарежда до най-силно развитите и богати, европейски езици.

 

В речника са обхванати около 1000 идиоматични израза от говоримия и литературния немски език. Изра­зите са обяснени на немски език и преведени на българ­ски чрез фразеологичните им еквиваленти или при лип­са на такива чрез обяснения и описание. В много.от реч­никовите статии са посочени синонимни изрази в нем­ския език, които разширяват познанията за употребата на отделните идиоми и обогатяват езиковата култура на ползващите речника.

 

Речникът е предназначен за студенти от специал­ността „Немска филология", „Преводачи", но така съ­що и за всички, които се интересуват от богатството на немския език или го проучват, защото в момента той е единственият немско-български идиоматичен речник с такъв обем и съобразен с най-новите теоретични поста­новки в областта на фразеологията.

 

Идиомите от A до L са подбрани и обработени от В.Вапорджиев, а от M до Z от Е. Мичри. Общата редакция на речника е на проф.д-р Карл Гутшмид от Хумболтовия университет в Берлин.

 

На това място искаме да изкажем нашата благо­дарност и на рецензентите на речника проф.к.ф.н Павел Петков и Марта Костова.

 

София, март 1990

Авторите

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, немски
Автор
Елена Мичри, Веселин Вапорджиев
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
джобни речници, двуезични речници, специализирани речници
Град
София
Година
1993
Страници
228
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста отвътре книга с красиво посвещение на заглавната страница и позахабен външен вид
Корица
мека
Формат
джобен
Ширина (мм)
105
Височина (мм)
165
Дебелина (мм)
12
Тегло (гр.)
131
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт *- 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • До 120 лв. - доставка до адрес с Еконт * - 6 лв., над 120 лв. - безплатна доставка

* стандартна цена за м. ноември, 2022 г.:

до офис (до 1 кг) - 6,00 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден /0,44 лв. голям), общо 6,50 лв

до адрес (до 1 кг) : 7,56 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден/0,44 лв. голям), общо 8,06 лв

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!