Речник по финанси / Dictionary of Finance A-Z

Продукти
КНИГИ
+
9,95 лв.
  • Издателство: Хейзъл
  • ISBN / UPC: 9548283166
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Английско-български и тълковен речник с най-важните финансови термини използвани в цял свят - за финансисти, банкери, счетоводители и за всеки, които се занимава с бизнес.

 

Тим Хиндъл  (съставител)

 

Издателство:   Хейзъл
Език: български език  |  английски език
Раздел: Речници
Поредица: Бизнесречници
Етикети:

двуезични речници

специализирани речници

 

Твърда корица, джобен формат  |  251 стр.  |  196 гр.

(неизползвана, здрава и чиста книга в почти отлично състояние - леко захабен външен вид)

 

*

 

УВОД

 

Този речник, съставен от бившия главен редактор на „Икономист" Тим Хиндъл, се със­тои от две части, в които авторът засяга някои от най-важните и същевременно най-комплицираните аспекти на съвременния бизнес.

 

В първата част Хиндъл фокусира внима­нието на читателя върху главните особености и проблеми, характеризиращи финансовия свят в наши дни. В есеистична форма той запозна­ва своите читатели както с някои важни исто­рически етапи в развитието на финансовата те­ория и практика, така и с най-новите тенден­ции, наблюдавани в света на финансите днес.

 

Втората част представлява речник (от A до Z според английската азбука), който съдър­жа широко употребявани, но не винаги правил­но разбирани термини в областта на финанси­те и бизнеса. Тук са включени и някои инте­ресни и духовити цитати, чрез които авторът по един нетрадиционен начин насочва внима­нието ни към важни факти от историята, отра­зяващи не само постиженията и успехите, но и провалите във финансовата сфера.

 

Речникът е полезно пособие за хора, за­нимаващи се с бизнес, които имат или биха ис­кали да осъществят лични контакти с бизнес­мени от други страни. Той съдържа термини, чието познаване е абсолютно задължително за всеки съвременен предприемач или бизнесмен, който не желае развитието на бизнеса му да бъде ограничавано от езикови бариери.

 

Речникът е особено ценен за финансисти, банкери и счетоводители. В него те ще наме­рят някои от най-важните финансови термини и принципи, използвани и прилагани от техни­те колеги във водещи в тази област страни в света.

 

Светослав Игнатов,

одитор в една от водещите световни мултинаци­онални консултантски фирми

 

**

 

Съдържание

УВОД 7

Част I ЕСЕТА 9
Част II РЕЧНИК 39

ПРИЛОЖЕНИЯ 253
Система за определяне на рейтинга на различните видове финансови инструменти на известната кредитна агенция "Стандард анд Пуърс" 255
Показалец на термините на български език 257
Показалец на термините на английски език 274

 

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български, английски
Издателство
Хейзъл
Поредица
Бизнесречници
Етикети
двуезични речници, специализирани речници
Съставител
Тим Хиндъл
Град
София
Година
1997
Страници
251
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здрава и чиста книга в почти отлично състояние - леко захабен външен вид
Корица
твърда
Формат
джобен
Ширина (мм)
100
Височина (мм)
155
Дебелина (мм)
16
Тегло (гр.)
196
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!