Систематичен курс по българско търговско право

Продукти
КНИГИ
+
13,95 лв.
  • Издателство: Българска книга и печат
КУПИ с регистрация или с Бърза поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Проф. Константин Кацаров (автор)

 

Издателство:   Българска книга и печат
Език: български език
Раздел: Право

 

Твърда корица, среден формат  |  1064 стр.  |  1275 гр.

(неизползвана книга в почти отлично състояние - леко захабен външен вид)

 

*
 

ПРЕДГОВОР

 

Систематичният курс по българско търговско право на проф. Константин Кацаров е част от нашето научно наслед­ство. Той е претърпял три издания за по-малко от 10 години (1939, 1943 и 1948 г.). Написан в духа на нормативния позити­визъм, курсът се отличава със своя широк обхват, отлична систематика, ясен и точен език и достъпен стил.

 

Курсът на проф. Кацаров в своите'' три части надхвърля правната уредба, включена в Търговския закон, отменен през 1951 г., заедно със Закона за дружествата с ограничена отго­ворност. В него се разглежда и морското търговско право, както и предпазният конкордат.

 

Отдавна сред юристите се говори за необходимостта от издаване на най-доброто от нашето научно наследство в прав­ната област. Ако изпълнението на тази задача почва с курса на проф. Кацаров, причината не е само в неговите качества, а и в неочакваната актуалност, която той придоби. Въвежда­нето в законодателството ни, в процеса на преустройството, на дружественото право завари нашата нова научна литера­тура неподготвена. Курсът на проф. Кацаров може да послужи като полезен източник на знания за търговското право. Бла­годарение на това, че в него е широко застъпен сравнително-правният подход, той може да помогне за получаване на пред­става за нормативните решения и литературата на европей­ските държави. При използването на труда обаче не трябва да се забравя, че той е съобразен със законодателството, литера­турата и съдебната практика до Втората световна война.

 

Известно е, че след 1945 г. повечето от капиталистическите държави внесоха съществени изменения и допълнения в своето търговско законодателство. Във ФРГ, Франция, Англия, Гърция, САЩ, Япония и др. бяха приети нови закони за тър­говските дружества. Сключиха се и редица международни кон­венции, напр. за международната продажба, погасителната давност, юридическите лица, интелектуалната собственост и др. Осъществява се процес на уеднаквяване на дружестве­ното и търговското право на държавите от Европейската ико­номическа общност и от други регионални общности, като напр. на Съвета за икономическа взаимопомощ, Скандинавските държави и др. Появяват се нови правни институти като ли­зинг, факторинг, инженеринг, форфейтинг, нови форми на търговско сдружаване и др.

 

И все пак доколкото в курса на проф. Кацаров се изслед­ват класическите институти на търговското право, днешният му читател ще може да види развитието им-? като използва новите правни  уредби  и  научните  изследвания  върху тях.

 

Обогатявайки и разширявайки своите знания в областта на търговското право от довоенния период, българските юри­сти, които не са изучавали тази дисциплина в университета) ще бъдат улеснени в разбирането и прилагането на новото за­конодателство за фирмите.

 

Новото издание на курса може да се разглежда и като из­раз на признателност към проф. Кацаров, който има не само големи заслуги за развитието на българската правна теория и подготовката на юридически кадри, но и за представянето на българската правна мисъл в чужбина, с издаването на френ­ски на монографии върху национализациите и върху автор­ското и изобретателското (патентното) право на социалисти­ческите страни, както и със създадената от него фондация за подпомагане на научни правни изследвания от млади българ­ски юристи.

 

Ноември, 1989  г.                                                

Проф. ВИТАЛИ ТАДЖЕР

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Константин Кацаров
Издателство
Българска книга и печат
Град
София
Година
1990
Страници
1064
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в почти отлично състояние - леко захабен външен вид
Националност
българска
Издание
четвърто фототипно издание
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
160
Височина (мм)
215
Дебелина (мм)
57
Тегло (гр.)
1275
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт *- 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • До 100 лв. - доставка до адрес с Еконт * - 6 лв., над 100 лв. - безплатна доставка

* стандартна цена за м. ноември, 2022 г.:

до офис (до 1 кг) - 6,00 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден /0,44 лв. голям), общо 6,50 лв

до адрес (до 1 кг) : 7,56 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден/0,44 лв. голям), общо 8,06 лв

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!