Терминологичен речник по метални и лакови покрития

Продукти
КНИГИ
+
11,95 лв.
  • Издателство: Техника
КУПИ с регистрация или с Бърза поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Атанас Колев  |  Любомир Стоименов  (автори)

 

Издателство:   Техника
Език: български език
Раздел: Машиностроене и металообработване 
Етикети: терминологични речници

 

Твърда корица, среден формат  |  228 стр.  |  318 гр.

(неизползвана книга в отлично състояние)

 

*

 

ПРЕДГОВОР

 

При бързия темп на техническо развитие и индустриализиране на нашата страна въпросите за корозията и борбата с нея изпъкват на преден план И заемат важно място всред проблемите на социалистическото строителство и икономика. Цели конструкции на съвременната промишленост са нераз­ривно свързани с употребата на метали. На разрушителното въздействие на корозията са подложени всички съоръжения и конструкции в строителството. Милиарди килограми черни и цветни метали се губят безвъзмездно от коро­зията. От събраните досега световни статистически данни се вижда, че 33— 40% от всички метали, пуснати в експлоатация под най-различни конструк­тивни форми и съоръжения, ежегодно излизат от употреба вследствие на корозионни разрушения. Тези застрашителни размери на загуби на метали налагат прилагането на ефикасни защитни мероприятия.

 

«Терминологичен речник по метални и лакови покрития» има за цел да уеднакви терминологията в областта на защитните покрития и да задоволи най-належащите нужди на специалистите, свързани с проблемите на корозионните процеси. Много от термините, които са застъпени в речника, са про­никнали от руски и немски език; в повечето случаи техният смисъл и съдър­жание се изразяват трудно само с един български термин.

 

В настоящия речник са включени около 1800 термина. Той обхваща терминологията, свързана с нанасянето на електрохимични и лакови по­крития, както и по-важните термини от електрохимията, неорганичната и органичната химия, използувани в производствената практика при нанасяне на един или друг вид покритие. Описани са също необходимите апарати и съоръжения, употребявани в съвременното производство на лакове и бои и в операциите, свързани с подготовката и нанасянето на защитни покрития.

 

При съставянето на речника са използувани основните трудове на Н. Кудрявцев, Ц. Мутафчиев, Н. Коларов, 3. Дидюков, А. Дринберг и др.

 

Терминологичният речник по метални и лакови покрития е първият речник от този вид на български език. В бъдеще предложеният материал ще се допълва и разширява,тъй като с всеки изминат ден термините нарастват поради внедряването на нови процеси по защитни покрития в различните отрасли на промишлеността.

 

Авторите

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Атанас Колев, Любомир Стоименов
Издателство
Техника
Етикети
терминологични речници
Град
София
Година
1974
Страници
228
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в отлично състояние
Националност
българска
Издание
първо
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
145
Височина (мм)
205
Дебелина (мм)
18
Тегло (гр.)
318
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт *- 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • До 100 лв. - доставка до адрес с Еконт * - 6 лв., над 100 лв. - безплатна доставка

* стандартна цена за м. ноември, 2022 г.:

до офис (до 1 кг) - 6,00 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден /0,44 лв. голям), общо 6,50 лв

до адрес (до 1 кг) : 7,56 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден/0,44 лв. голям), общо 8,06 лв

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!