Тропик на Рака

Продукти
КНИГИ
+
5,95 лв.
  • Издателство: Труд
  • ISBN / UPC: 9788498191189
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Хенри Милър  (автор)

 

Издателство:   Труд
Език: български език
Раздел: Модерна класика
Поредица: Златна колекция XX век  (книга 25)
Преводач: Красимир Желязков
Етикети:

преводна литература

американска литература

 

Твърда корица, среден формат  |  350 стр.  |  430 гр.

(неизползвана книга - отлично книжно тяло и корица, леко захабена обложка) 

 

*

 

На задната корица:

 

„ - Или ще ти искат пари, или ще искат да се жениш за тях. По манталитет всичките са курви. Предпочитам да се боря с девственица. Те ти дават малко илюзия. Поне се съпротивляват. - Обаче, като оглеждаме терасата наоколо, почти няма курва, която той да не е ебал по едно или друго време. Застанал до бара, ми ги посочва една след друга, изучава ги анатомически, описва добрите и лошите им страни. - Всички до една са фригидни - отбелязва той. И после започва да потрива ръце, представяйки си хубавите сочни девственици, които направо си умират за ебане. Посред мечтанията си Ван Норден внезапно спира, възбудено хваща ръката ми и посочва една много едра жена, която в момента сяда.

- Ето я моята датска путка - изгрухтява той. - Виждаш ли го тоя гъз? Датски. Как обича да се ебе тая жена! Направо ме моли.
Ела тука... погледни я сега отстрани! Видя ли гъза й? Огромен е. Казвам ти, като се покатери върху мен, едва успявам да обгърна гъза й сръце. Закрива целия свят. Караме да се чувствам като малка буболечка, която пълзи в корема й. Не знам защо съм хлътнал толкова по нея. Сигурно е заради гъза й. Просто не е за вярване. А какви гънки има само! Такъв гъз не се забравя. Факт... солиден факт. Другите могат да те отегчат или да ти дадат краткотрайна илюзия, но тая... с нейния гъз!... велика работа ти казвам... не можеш дая изличиш от съзнанието си... това е все едно да легнеш с паметник отгоре си.

 

**

 

От вътрешната страна на обложката:

 

Романът „Тропик на Рака " е публикуван за първи път в Париж през 1934 г. В полуавтобиографичната книга се разказва за бохемския живот на американски писател в Париж. Описан е животът му с разноцветна, бунтарска и декадент­ска бохема. Тук любовта, сексът, творчеството, изкуството са загубили ореола си на поетичност, божественост и достойнство. Сексът изглежда изсушен и мъчителен, работата е абсурдна, а литературата - мъртва.

Произведението не е построено като наратив, писателят ни разказва откъслечни случки, анекдо­ти, философства от време на време и е доста откровен по отношение на секса. Много известни писатели - Елиът, Дос Пасос, Езра Паунд, Оруел - приветстват тази книга. Паунд например пише: „Ето една неприлична книжка, заслужаваща да я четат". За първи път романът става популярен в Щатите, когато американските войници влизат в Париж. Те изкупуват от френската столица целия му тираж. Когато през 1961 г. книгата е публикувана в Щатите, за една седмица са продадени 68 000 екземпляра. Във Великобритания две години по-късно за един ден са купени 40 000 екземпляра. Издателите и разпространителите на книгата в Щатите страдат в десетки съдебни процеси. На Милър му забраняват да напуска Щатите, докато траят делата срещу книгата. Книжари из цялата страна са арестувани, осъждани и слагани зад решетките за това, че продават книгата. Чак през 1964 г. Върховният съд постановява, че творбата не е порнографска и има артистична стойност.

 

Хенри Милър е роден на 26 декември 1891 г. в Ню Йорк. Родителите му били потомци на немски емигранти. Като дете живее в Бруклин, завършва гимназия, записва Сити Колидж, но само за 2 месеца. Работи на различни места -шофьор на такси, библиотекар и др. През 1917 г. среща първата си жена. Жени се за втори път и съпругата му го под­държа в творческата му кариера. Тя спестява пари, което им позволява да пътуват в Европа. От 1930 г. до 1931 г. Милър живее в Париж като европейски редактор на американското списание „Феникс". Именно в Париж публику­ва и най-известния си роман - „ Тропик на Рака ". Благодарение на тази книга Милър става много известен и популярен. През 1939 г. отива в Гърция, но войната наближава и той се връща в Щатите. Установя­ва се в Калифорния - в Биг Сур. Това място е артистична колония и той й става „водещият пророк ". Там Милър се жени още 2 пъти. Умира на 7 юни 1980 г. в Пасифик Пелисейдс, Калифорния. След смъртта си е кремиран и прахта му е разпръсната над Биг Сур. Едни от най-известните произведения на Милър са автобиографичните му романи ,. Тропик на Рака " (1934 г.), „ Тропик на Козирога" (1939 г.) и трилогията „Благостно-то разпятие ". Тя е съставена от романите „Сексус " (1949 г.), „Плексус" (1953 г.) и „Нексус " (1960 г.). И Тропиците, и Разпятието са били забранени от американската цензура и не са издавани дълго време. Основната причина е гледната точка на писате­ля, според която съвременният човек е безцел­но същество. Затова той се бои да наруши забраните на обществото и да признае важност­та на вродените си инстинкти.

 

 

Характеристики
В наличност:
Да
Оригинално заглавие
Tropic of Cancer (1934)
Език
български
Автор
Хенри Милър
Издателство
Труд
Поредица
Златна колекция XX век
Етикети
американска литература, преводна литература
Преводач
Красимир Желязков
Град
София
Година
2005
Страници
350
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
отлично книжно тяло и корица, леко захабена обложка
Националност
американска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
125
Височина (мм)
210
Дебелина (мм)
25
Тегло (гр.)
430
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!