Всички Категории
Каталог
КНИГИ
BACK
КНИГИ

Увод в теорията на реалните функции (1971)

  • Издателство: Наука и изкуство

Увод в теорията на реалните функции (1971)

  • Издателство: Наука и изкуство

И. П. Натансон  (автор)

висша математика   |   за студенти по математика   |   диференциално и интегрално смятане  (етикети)

Издателство:   Наука и изкуство
Език: български език
Раздел Математика
Преводач: П. Недевски   |   А. Мадгерова

 

Твърда корица, среден формат  |  582 стр.  |  607 гр.

(неизползвана книга - здраво и чисто книжно тяло, захабен външен вид)

Описание
Характеристики
Условия за пазаруване
Описание +

АНОТАЦИЯ

Предлаганата книга ,Увод в теорията на реалните функции' е предназначена главно за студентите по математика от Математи­ческия факултет, които изучават тази дисциплина, а също и за всички, интересуващи се от тези въпроси: Тя е написана с голямо педагогическо и методическо умение и се чете много леко. Особено достойнство на книгата са многото задачи и упражнения в нея, които поради липса на сборници със задачи по теория на реалните функции я правят особено полезна и ценна.

При превода бе изоставена главата, в която се разглеждат инте­гралите на Данжуа и Перон, тъй като са изгубили вече актуалността си. Някои въпроси не са изложени по най-съвременните методи, но това не е намалило научната им стойност.

Поради това, че теорията на лебеговия интеграл играе основна роля в съвременната математика, а книгите на тази тема са твърд е малко, книгата на Натансон ще представлява значителен интерес _ Читателят ще намери тук и елементи от теорията на множествата които играят спомагателна роля в разглежданите въпроси, но все_пак Са изложени доста последователно.

**

ИЗ  ПРЕДГОВОРА КЪМ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ

Тази книга представлява ръководство, написано с оглед на учебните програми в нашите университети. Тъй като значението на теорията на функциите за системата на обучаване на математици непрекъснато расте, аз съм включил в книгата (с дребен шрифт) също така и редица въпроси, които излизат от границите на тези програми.

Теорията на реалните функции се преподава в университета от трети курс ната­тък и затова се предполага, че читателят свободно владее основните понятия от анали­за : ирационални числа, граници, по-важни свойства на непрекъснатите функции, про­изводни, интеграли, редове. Смята се, че те са известни в обема на един подробен курс по диференциално и интегрално смятане.

Повечето от главите на книгата завършват с упражнения. Трябва да предупредя читателя, че те обикновено са доста трудни и изискват понякога голямо напрежение. Въпреки това настойчиво съветвам лицата, които желаят да усвоят основно предмета, да се постараят да решат поне част от приведените задачи.

Книгата е преработка на предишната ми книга „Основы теории функции вещественной переменной", която излезе в малък тираж през 1941 г. в издание на Ленинград­ския университет и за мнсго кратко време се изчерпа напълно. Мисълта за преизда­ване на тази по-раншна книга възникна твърде отдавна и отчасти бе осъществена от издателство „Радянська школа*, което издаде разширен превод на украински език, на­правен от С. И. Зуховицки — доцент в Киевския университет.

Професор Е. Я. Ремез, рецензент на споменатия превод на украински, даде по този повод редица ценни указания, които използувах и при подготовката на сегашното издание. Освен това аз съм твърде задължен и на професорите Н. К. Бари. Д. К. Фа-деев и особено на Г. М. Фихтенхолц за многобройните съвети и указания. Изкрено бла­годаря на всички споменати лица.

8 декември 1949 г.

И. Натансон

Характеристики +
В наличност:
Да
Език
български
Автор
И. П. Натансон
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
висша математика, за студенти по математика, диференциално и интегрално смятане
Преводач
П. Недевски, А. Мадгерова
Град
София
Година
1971
Страници
582
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здраво и чисто книжно тяло, захабен външен вид
Националност
руска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
160
Височина (мм)
225
Дебелина (мм)
32
Тегло (гр.)
607
Условия за пазаруване +

Поръчките се обработват след потвърждение от клиента по телефона!

(при неуспешен опит за връзка с клента по телефона в рамките на три работни дни се анулира)

 

  • 5 лв. - минимална стойност на покупка в сайта (не важи за покупка с лично предаване)
  • 10% - отстъпка при покупка на стойност над 20 лв. , видима в процеса на пазаруване.
  • 5 лв. - доставка до офис на Еконт, над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6 лв. - доставка до адрес с Еконт, независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • 5 лв. - при поръчка от 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди, поръчки под 20 лв. се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка.
  • 6 лв. - поръчки над 20 лв. - доставка до адрес със Спиди, независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв. се доставят само с Еконт.

 

За клиенти с поне три покупки, закупили книгите си с регистрация, може да се определи персонална отстъпка с код за отстъпка, за бъдещо пазаруване, независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

Bulgarian Post / Български пощи /Neighboring countries - Greece, Republic of North Macedonia, Roumanie, Serbie, Turquie)

Bulgarian Post / Български пощи - All other European countries

Bulgarian Post / Български пощи - Outside European countries

 

ЦЕНИ ЗА ТЕГЛО НА ПРАТКИ С ПРЕДИМСТВО И ПРЕПОРЪКА - ЦЕНА (лева) 

PRICES FOR WEIGHT OF SHIPMENTS WITH ADVANTAGE AND RECOMMENDATION - PRICE (BGN)

EUR/BGN - 0.51 (1 EUR = 1.95583 BGN)

 

 

Тегло (грама)

Weight (gram)

Съседни държави

Neighboring countries

Европа

All other European countries

Извън Европа

Outside European countries
 

151 - 250

11.40

13.10

15.10

251 - 350

12.60

14.60

16.90

351 - 500

14.60

17.60

20.60

501 - 1000

14.50

24.60

29.60

1001 - 2000

20.10

37.60

41.60

2001 - 3000

36.60

46.60

51.60

3001 - 4000

43.60

55.60

63.60

4001 - 5000

51.60

61.60

74.60

 

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!