Въпроси за времето (какво знаем и какво не знаем за него)

Продукти
КНИГИ
+
6,95 лв.
  • Издателство: Наука и изкуство
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

В книгата има повече от петстотин различни въпроса за времето, групирани по основни теми. В отговорите на тези въпроси се дава обективна оценка за това, което знаем за вре­мето и което все още не знаем. Има теми, обединяващи въпро­си, които може да зададе всеки, има теми за деца, за особена любознателни хора, за работещи в транспорта или селското стопанство, за тези, които се интересуват от работата на ме­теоролозите и тяхната подготовка, от прогнозирането на вре­мето, измененията на климата, влиянието на метеорологичните условия върху живота на хората и от други проблеми на съвре­менната наука за времето.

 

П. Д. Астапенко  (автор)

 

Издателство:   Наука и изкуство
Език: български език
Раздел: География и науки за Земята
Етикет: метеорология

 

Мека корица, среден формат  |  360 стр.  |  370 гр.

(неизползвана книга - отчислена от библиотека, без заглавна страница, леко захабен външен вид, наличност повече от 1 екземпляр)

 

*

 

ОТ АВТОРА

(Вместо предговор)

 

Хората съдят за времето не по книгите и учебниците, а по соб­ствения си опит — по това, как то влияе върху тяхното ежедне­вие и как те възприемат капризите му. Мнението, което човек има за времето, до голяма степен отразява неговите индиви­дуални реакции на състоянието на външната среда и често е субективно. Практически всички, макар и в различна степен, се интересуват от времето, то е постоянна тема за разговори, но ние съвсем не знаем всичко за него. В училище не му се отделя необходимото внимание, а популярната литература по тези въп­роси не е достатъчна. Затова не е чудно, че за много хора нау­ката за времето изглежда една от най-недостъпните области на човешкото знание.

 

Моите колеги метеоролози са удивени от разнообразието на въпросите за времето, които задават техните приятели и познати. Да се отговари на тези въпроси — това е основната цел на предлаганата книга, предназначена за всички, които се интересуват от времето, от неговите особености и капризи.

 

В книгата има повече от петстотин различни въпроса за времето, групирани по основни теми. В отговорите на тези въпроси се дава обективна оценка за това, което знаем за вре­мето и което все още не знаем. Има теми, обединяващи въпро­си, които може да зададе всеки, има теми за деца, за особена любознателни хора, за работещи в транспорта или селското стопанство, за тези, които се интересуват от работата на ме­теоролозите и тяхната подготовка, от прогнозирането на вре­мето, измененията на климата, влиянието на метеорологичните условия върху живота на хората и от други проблеми на съвре­менната наука за времето.

 

Съдържанието ще помогне на читателите да намерят отго­ворите на интересуващите ги въпроси.

 

Авторът като правило се е стремил да излага утвърдените в науката възгледи и само в отделни случаи е привеждал все още дискусионни и необщоприети тълкувания. Той се надява, че книгата ще бъде полезна за читателя, който не е компетен­тен по проблемите на метеорологията, но има желание да се ориентира в тях.

 

**

 

СЪДЪРЖАНИЕ

 

От автора /5
 
1. Въпроси, които задава всеки /7
2- Времето и заобикалящият ни растителен и животински свят /30
3. Нашето самочувствие и времето /41
4. Капризи на времето /55
5. Стихийни бедствия, свързани с времето /76
6. Времето и климатът по шестте континента на планетата /97
7. Местни признаци и народни предзнаменования за времето /121
8. За тези, които бдят над времето /137
9. Световната служба за времето /152
10. Ракетите, спътниците н времето на различни височини /171
11. Предсказване на времето /187
12. Време и транспорт /206
13. Време и селско стопанство /227
14. Времето и Световният океан /240
15. Времето в полярните области /253
16. Влияние на човека върху времето и климата /271
17. Времето в планините /290
18. Атмосферата на Слънцето и планетите от Слънчевата система /304
19. Изкуствен климат /318
20. Детски въпроси /329
21. За най-любознателните /345
 
Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
П. Д. Астапенко
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
метеорология
Град
София
Година
1987
Страници
360
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
отчислена от библиотека, без заглавна страница, леко захабен външен вид
Националност
руска
Корица
мека
Формат
среден
Ширина (мм)
140
Височина (мм)
195
Дебелина (мм)
20
Тегло (гр.)
370
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!