Висша математика. Част 1

Продукти
КНИГИ
+
4,95 лв.
  • Издателство: Техника
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Елементи на съвременната математика, матрици и детерминанти, системи линейни уравнения, аналитична геометрия на равнината и пространството, елементи на линейното про­грамиране, комплексни числа и полиноми.

 

Николай Стоянов  |  Венера Димова-Нанчева  (автор)

 

Издателство:   Техника
Език: български език
Раздел: Математика
Поредица: Висша математика в пет части 1
Етикет:

алгебра

висша математика

За студенти от ВТУЗ

 

Твърда корица, среден формат  |  416 стр.  |  448 гр. 

(използвана книга - здраво книжно тяло, подчертавано на няколко места с химикал, леко захабен външен вид)

 

*

 

Анотация

 

В учебника Висша математика, I част се разглеждат еле­менти на съвременната математика, матрици и детерминан­ти, системи линейни уравнения, аналитична геометрия на равнината и пространството, елементи на линейното про­грамиране, комплексни числа и полиноми. Голяма част от теоретичния материал е илюстриран със съответни приме­ри. В края на всеки параграф са дадени нерешени задачи за упражнения с отговори.

Учебникът е предназначен за студентите от ВМЕИ в София, Варна и Габрово и ВИММЕСС—Русе. Той може да се ползува и от Студенти от други висши технически учеб­ни заведения, както и от инженери, които се нуждаят в своята работа от математически познания.

 

**

 

Съдържание (кратко)


7 1. Елементи на съвременната математика
44 2. Матрици и детерминанти
117 3. Системи линейни уравнения
142 4. Аналитична геометрия
335 5. Елементи на линейното програмиране
387 6. Комплексни числа. Полиноми

 

***

 

ПРЕДГОВОР КЪМ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ

 

В последните години методите на линейната алгебра намират все по-голямо приложение при решаването на различни задачи с приложен характер. Също и теорията на множествата и матема­тическата логика са основен и важен апарат за изследване не само в съвременната математика, но и в редица инженерни дисциплини.

 

Съдържанието на настоящата книга в основната си част съответствува на курса от лекции, които се четат на студентите от Висшия машинно-електротехнически институт „В. И. Ленин".

 

Глава първа „Елементи на съвременната математика" съдър­жа елементи от теорията на множествата, операции с множества и елементи от математическата логика. Втора и трета глава включ­ват необходими сведения от линейната алгебра. Запознават чита­теля с основните положения от теорията на матриците, с детер­минантите и с класическите методи за изследване и решаване на системи линейни алгебрични уравнения, в глава четвърта са раз­гледани въпроси от аналитичната геометрия на равнината и про­странството. Дадени са понятия за линейни пространства и еле­менти за аналитичната геометрия в и-мерното пространство. Об­щите методи за решаване на задачи от линейното програмиране са дадени в глава пета. Разгледана е транспортната задача. Изло­жението е илюстрирано с примери. Последната шеста глава съ­държа дефиниции за комплексни числа, полиноми и операции с тях.

 

Книгата е написана от доц. В. Димова-Нанчева — гл. I, 11 и III и § 2 от гл. VI, и от доц. Н. Стоянов — гл. IV и V и § 1 от гл. VI.

 

Авторите изказват благодарност на рецензентите доц. А. Петрова, доц. А. Генов, редактора доц. Н. Шополов, както и на колегите ст. препод. В. Попов и гл. асистент к. ф. м. н. Р. Геров за оказаната помощ при оформяването на ръкописа на учебника.

 

От авторите

Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Николай Стоянов, Венера Димова-Нанчева
Издателство
Техника
Поредица
Висша математика в пет части
Етикети
висша математика, За студенти от ВТУЗ, алгебра
Град
София
Година
1977
Страници
419
Състояние
използвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
здраво книжно тяло, подчертавано на няколко места с химикал, леко захабен външен вид
Националност
българска
Издание
второ стереотипно
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
145
Височина (мм)
215
Дебелина (мм)
26
Тегло (гр.)
448
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 5 лв.над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!