Висша математика. Част 3: Диференциални уравнения. Интегрално смятане на функции на две и повече променливи. Редове. Някои специални въпроси

Продукти
КНИГИ
+
7,95 лв.
  • Издателство: Техника
КУПИ с регистрация ИЛИ с БЪРЗА поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

В учебника „Висша математика", III част, е включен следният материал: обикновени диференциални уравнения и линейни си­стеми диференциални уравнения от I ред, кратни и криволинейни интеграли и интеграли по повърхнина, безкрайни редове, редове на Фурие, линейни частни диференциални уравнения от II ред, някои въпроси от функции на комплексна променлива и от вариа­ционното смятане.

 

Учебникът е предназначен за студентите от ВИАС, но може да бъде използуван и от студенти от други висши технически учебни заведения, а също и от инженери от практиката.

 

Георги Тотов  (автор)

 

Издателство:   Техника
Език: български език
Раздел: Математика
Етикет:

висша математика

За студенти от УАСГ

диференциално и интегрално смятане

 

Твърда корица, среден формат  |  364 стр.  |  516 гр. 

(използвана книга в почти отлично състояние - няколко отметки с химикал върху листовете със съдържанието - виж третото изображение)

 

*

 

ПРЕДГОВОР

 

С настоящата последна част на учебника по Висша математика завършва излагането на основите на математическия анализ. В нея са включени и някои специални въпроси, предвидени в учебната програма преди всичко на основната и с най-голям брой студенти специалност във ВИАС — промишлено и гражданско строителство.

 

И тук пред вид на важността на застъпения материал за подготов­ката на бъдещия инженер е обърнато особено внимание на изясняване­то на основните понятия и методи, а също и на логическата стойност при излагането и подреждането на материала.

 

В учебника са дадени и много примери, които по подходящ начин илюстрират излаганите теоретични положения. Разгледани са също и редица приложни задачи, при решаването на които се използува съот­ветният математически апарат.

 

Авторът изразява още веднаж своята благодарност на рецензен­тите доц. Ал. Бояджиев и доц. В. Кортенска, а също и на научния ре­дактор Златка Петрова, които със своето старателно отношение към възложената им задача допринесоха за подобряване на ръкописа.

 

Заслужена признателност трябва да се отдаде и на много от члено­вете на катедрата, включително и на др. Л. Добрева, за техните грижи по техническото оформяне на ръкописа.

 

Авторът

 Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Георги Тотов
Издателство
Техника
Етикети
висша математика, За студенти от УАСГ, диференциално и интегрално смятане
Град
София
Година
1979
Страници
364
Състояние
използвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
книга в почти отлично състояние - няколко отметки с химикал върху листовете със съдържанието - виж третото изображение
Националност
българска
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
150
Височина (мм)
215
Дебелина (мм)
25
Тегло (гр.)
516
Отстъпки, доставка, плащане

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт или Спиди - 5 лв.над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт или Спиди - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!