Висша математика. В две части. Част 1

Продукти
КНИГИ
+
19,95 лв.
  • Издателство: Наука и изкуство
КУПИ с регистрация или с Бърза поръчка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

В учебника са включени елементи от теорията на множествата и математическата логика, аналитичната геометрия, висшата алгебра и математическия анализ. Материалът е изложен систематизирано, задълбочено и на високо научно ниво, като е онагледен богато с фигури.

Учебникът е предназначен за студентите от ХТМУ (ВХТИ) — София, като може да се ползва и от студенти от други ВУЗ в страната, както и за само­стоятелна подготовка.

 

Димитър Пиргов  (автор)

 

Издателство:   Наука и изкуство
Език: български език
Раздел: Математика
Етикет:

книги с автограф

висша математика

За студенти от ХТМУ (ВХТИ)

 

Твърда корица, среден формат  |  463 стр.  |  426 гр. 

(неизползвана книга - автограф от 19.01.1996 г., пожълтели листи на книжното тяло, два листа с петна от навлажняване - останалата част е без забележки, леко захабен външен вид)

 

*

 

ПРЕДГОВОР
 
Математиката е една от фундаменталните дисциплини във Висшия химикотехнологически институт — София.
 
Бурното развитие на техниката и технологиите предизвика все по-голямо внедряване на математическите модели и средства в инженерните изследвания. Сега математическото моделиране е един от основните моменти в тези изследвания. Използването на електронноизчислителните машини в инженерната практика постави качествено нови задачи пред обучението по математика във ВТУЗ. Ефективното използуване на съвременната изчисли­телна техника при решаването на инженерните проблеми е не­възможно без прилагането на различните математически модели.
 
Настоящата книга е пригодена за обучението на редовни, задочни и вечерни студенти от трите професионални направле­ния на ВХТИ по:
 
висша математика — първа част, линейна алгебра и ана­литична геометрия, математически анализ — първа част, и част от математическия анализ — втора част.
 
Тя е отражение на четените от автора лекции пред студен­тите на ВХТИ в последните няколко години.
 
С оглед спецификата на обучението по математика във ВХТИ са пренебрегнати доказателствата на някои теореми, като за сметка на това са разгледани редица примери за илюстрация на учебния материал.
 
В книгата изобилстват и много чертежи, които доприна­сят за обогатяване на нагледните представи при изучаването на различите математически понятия и твърдения.
 
Написването на учебник е трудна и отговорна задача. При решаването на тази задача не участвува само авторът. Ето защо изпитвам приятното задължение да изкажа сърдечна благодарност на гл. ас. Е. Пиргова, гл. ас. А. Герчев и гл. ас.А.Дишлиев за оказаната ми помощ при оформяне на ръкописа. Изказ­вам благодарност и на доц. Ж. Маждраков, ас. Й. Ангелова, ас. С. Петкова, ас. Д. Стойков и всички други колеги от катед­рата, които ми помогнаха при техническото оформяне на книгата.
 
Особена благодарност дължа на рецензентите проф. к.м.н. Из. Райчинов и доц. Д. Токарев, които с направените критични бележки допринесоха много за подобряването на учебника. Благодаря и на ст. н. с. д-р. м.н. Н. Божинов, който като научен редактор помогна много за подобряването на учебника.
 
Д. Пиргов

 

 

 

 
Характеристики
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Димитър Пиргов
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
книги с автограф, висша математика, За студенти от ХТМУ (ВХТИ)
Град
София
Година
1990
Страници
463
Състояние
неизползвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
автограф от 19.01.1996 г., пожълтели листи на книжното тяло, два листа с петна от навлажняване - останалата част е без забележки, леко захабен външен вид
Националност
българска
Книга с автограф
Да
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
150
Височина (мм)
220
Дебелина (мм)
23
Тегло (гр.)
426
Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт *- 4.50 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • До 120 лв. - доставка до адрес с Еконт * - 6 лв., над 120 лв. - безплатна доставка

* стандартна цена за м. ноември, 2022 г.:

до офис (до 1 кг) - 6,00 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден /0,44 лв. голям), общо 6,50 лв

до адрес (до 1 кг) : 7,56 лв + 0,18 лв SMS + 0.22 лв малък плик + 0,10 лв. джоб (0,30 лв среден/0,44 лв. голям), общо 8,06 лв

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платеж. Към книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

 

 

Непотвърдена от клиента поръчка по телефона не се обработва!

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!