Всички Категории
PRODUCTS
КНИГИ
BACK
КНИГИ

Висша математика. В две части. Част 1

  • Издателство: Наука и изкуство

Висша математика. В две части. Част 1

  • Издателство: Наука и изкуство

В учебника са включени елементи от теорията на множествата и математическата логика, аналитичната геометрия, висшата алгебра и математическия анализ. Материалът е изложен систематизирано, задълбочено и на високо научно ниво, като е онагледен богато с фигури.

Учебникът е предназначен за студентите от ХТМУ (ВХТИ) — София, като може да се ползва и от студенти от други ВУЗ в страната, както и за само­стоятелна подготовка.

 

Димитър Пиргов  (автор)

 

Издателство:   Наука и изкуство
Език: български език
Раздел: Математика
Етикети:

висша математика

За студенти от ХТМУ (ВХТИ)

 

Твърда корица, среден формат  |  463 стр.  |  434 гр. 

(здрава и използвана книга - внимателно подчертавано с черен молив, надписани имена на заглавната страница,  позахабен външен вид)

 

*

 

ПРЕДГОВОР
 
Математиката е една от фундаменталните дисциплини във Висшия химикотехнологически институт — София.
 
Бурното развитие на техниката и технологиите предизвика все по-голямо внедряване на математическите модели и средства в инженерните изследвания. Сега математическото моделиране е един от основните моменти в тези изследвания. Използването на електронноизчислителните машини в инженерната практика постави качествено нови задачи пред обучението по математика във ВТУЗ. Ефективното използуване на съвременната изчисли­телна техника при решаването на инженерните проблеми е не­възможно без прилагането на различните математически модели.
 
Настоящата книга е пригодена за обучението на редовни, задочни и вечерни студенти от трите професионални направле­ния на ВХТИ по:
 
висша математика — първа част, линейна алгебра и ана­литична геометрия, математически анализ — първа част, и част от математическия анализ — втора част.
 
Тя е отражение на четените от автора лекции пред студен­тите на ВХТИ в последните няколко години.
 
С оглед спецификата на обучението по математика във ВХТИ са пренебрегнати доказателствата на някои теореми, като за сметка на това са разгледани редица примери за илюстрация на учебния материал.
 
В книгата изобилстват и много чертежи, които доприна­сят за обогатяване на нагледните представи при изучаването на различите математически понятия и твърдения.
 
Написването на учебник е трудна и отговорна задача. При решаването на тази задача не участвува само авторът. Ето защо изпитвам приятното задължение да изкажа сърдечна благодарност на гл. ас. Е. Пиргова, гл. ас. А. Герчев и гл. ас.А.Дишлиев за оказаната ми помощ при оформяне на ръкописа. Изказ­вам благодарност и на доц. Ж. Маждраков, ас. Й. Ангелова, ас. С. Петкова, ас. Д. Стойков и всички други колеги от катед­рата, които ми помогнаха при техническото оформяне на книгата.
 
Особена благодарност дължа на рецензентите проф. к.м.н. Из. Райчинов и доц. Д. Токарев, които с направените критични бележки допринесоха много за подобряването на учебника. Благодаря и на ст. н. с. д-р. м.н. Н. Божинов, който като научен редактор помогна много за подобряването на учебника.
 
Д. Пиргов
Характеристики
Отстъпки, доставка, плащане
Характеристики +
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Димитър Пиргов
Издателство
Наука и изкуство
Етикети
висша математика, За студенти от ХТМУ (ВХТИ)
Град
София
Година
1990
Страници
463
Състояние
използвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
внимателно подчертавано с черен молив, надписани имена на заглавната страница,  позахабен външен вид
Националност
българска
Издание
първо
Корица
твърда
Формат
среден
Ширина (мм)
150
Височина (мм)
220
Дебелина (мм)
23
Тегло (гр.)
434
Отстъпки, доставка, плащане +

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!