Всички Категории
PRODUCTS
КНИГИ
BACK
КНИГИ

Земна механика

  • Издателство: Техника

Земна механика

  • Издателство: Техника

Колектив  (автори) 

 

Издателство:   Техника
Език: български език
Раздел: Архитектура и строителство
Етикети:

строително инженерство

За студенти от УАСГ (ИСИ, ВИАС)

 

Твърда корица, голям формат  |  532 стр.  |  678 гр.

(използвана книга - подчертавано с химикал в няколко глави, леко захабен вид)

 

*

 

АНОТАЦИЯ 

 

В учебника са разгледани свойствата на строителните почви, напреженията в тях, деформациите и устойчивостта им. Взети са пред вид най-новите методи и изследвания в областта на земната механика.

Учебникът е съобразен с новите програми, утвърдени от КНТПВО. Някои въпроси са застъпени по-обширно. Поради това книгата ще служи не само на студентите във ВИСИ, но и на инженери в практиката.

 

**

 

ПРЕДГОВОР

 

Това пето издание на учебника „Земна механика" отразява съвремен­ното състояние на теоретическите и приложните основи на тази дисциплина. Отделните теми са оразмерени по обем в зависимост от тяхнкта същност, актуалност, съгласувано с учебните програми на студентите от строителните и хидротехническите специалности на Висшия инженерно-строителен институт. За да се отговори на тези изисквания, в последното издание за сметка на някои съкращения са намерили място нови проблемни въпроси и по-съвременни тълкувания на господствуващи хипотези и становища.

 

Това издание е основно звено на замислената от колектива на катедра „Земна механика, фундиране -и инженерна геология" поредица от три учеб­ника:

 

Инженерна геология, Земна механика и Фундиране.

 

Учебниците заедно със съответните ръководства за упражненията са взаимно обвързани части на едно единно цяло на преподаваните от катедрата дис­циплини.

 

Тясно свързано с учебника е „Ръководство за упражнения по земна меха­ника и фундиране" [6], поради което много от поместените в него таблици не се дават тук.

 

Проф. Б. Балушев е написал т. 2.28 и глави 7, 10, 11 и 12 на учеб­ника; проф. Г. Стефанов — въведението, гл. 2 (без т. 2.28) и 5; проф. Г. Дингозов — гл. 4 и 9; доц. В. Венков — гл. 15; доц. А. Алексиев — гл. 3 (без т. 3.7) и 8; доц. Н. Косев — гл. 1; гл. ас. Т. Етимов — гл. 6; гл. ас. И л. Кръстилов т. 3.7 и гл. 13; гл. ас. Л. Маринова — гл. 14.

 

***

 

Авторски колектив

 

Проф. д-р инж. Балуш Е. Балушев

Проф. инж. Георги С. Стефанов

Проф.инж. Георги А. Дингозов

Доц. инж. Веселин С. Венков

Доц. инж. Ангел Д. Алексиев

Доц. к.г.м.н. инж. Никола В. Косев

К.т.н. инж. Теодор Г. Етимов

К.т.н. инж. Илия Н. Крьстилов

Геол. Лиляна Т. Маринова

Характеристики
Отстъпки, доставка, плащане
Характеристики +
В наличност:
Да
Език
български
Автор
Колектив
Издателство
Техника
Етикети
За студенти от УАСГ, строително инженерство
Град
София
Година
1975
Страници
532
Състояние
използвана книга
ЗАБЕЛЕЖКА
подчертавано с химикал в няколко глави, леко захабен вид
Националност
българска
Корица
твърда
Формат
голям
Ширина (мм)
170
Височина (мм)
245
Дебелина (мм)
32
Тегло (гр.)
678
Отстъпки, доставка, плащане +

Непотвърдена от клиента по телефона поръчка, не се обработва! (след 3 дни опити за връзка с клиента се анулира)

 

Отстъпки, доставка, плащане

При покупка на стойност:

  • Над 20 лв., отстъпка от 10%, видима в процеса на пазаруване.
  • До 60 лв. - доставка до офис на Еконт - 5 лв., над 60 лв. - безплатна доставка
  • Доставка до адрес с Еконт - 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката
  • От 20 до 60 лв. - доставка до офис на Спиди 5 лв., поръчки под 20 лв могат да се доставят само с Еконт. Над 60 лв. - безплатна доставка
  •  Доставка до адрес със Спиди за поръчки над 20 лв.- 6.00 лв., независимо от теглото на книгите и стойността на поръчката. Поръчки под 20 лв могат да бъдат доставени само с Еконт.

 

Срок за доставка до офис на  Еконт или Спиди: Поръчваш днес, получаваш утре!

 

За редовни клиенти, закупили книгите си с регистрация, се определя персонална отстъпка с код за отстъпка, за пазаруване независимо от стойността на покупката.

За пазаруващите само с "Бърза поръчка", не се предлага код за постоянна отстъпка, поради невъзможността да бъде вписан такъв.

 

 

Поръчки направени до 17.00 ч. в делничен ден - за София и страната, обикновено се изпращат в същия ден и се доставят на следващия, или според графика на куриерската фирма. При пристигането на пратката в офиса на Еконт клиентите, направили поръчка с регистрация, получават имейл и SMS, а с "Бърза поръчка" - само SMS. 

 

След преглед на пратката в присъствието на куриера, се заплаща наложен платежКъм книгите от всяка поръчка се издава фискален бон, а при заявено желание и опростена фактура, както на фирми, така и на физически лица.

Ако книгата или книгите не отговарят на описаното състояние при поръчката, то той се освобождава от заплащане на пратката в двете посоки, след разговор по телефона с подателя.

Ако клиента след преглед прецени, че книгата или книгите не са му необходими, то той следва да ги върне на подателя, като заплати пощенските разходи в двете посоки.

 

 

За София - лично предаване

 

Среща с предварителна уговорка на две места в кв. Орландовци:

1. За пристигащите с трамвай (№ 3, 4 или 18): трамвайна спирка "Католически гробищен парк" (виж на картата) около 7-9 мин от пл. Лъвов мост.

2. За пристигащите с автомобил: кв. Орландовци, ул. Железопътна 18, пред магазин Билла (виж на картата) 

Предимствата на този начин за получаване: възможност за внимателно разглеждане на книгите, получаване в същия ден и спестяване на пощенските разходи.

 

 

За чужбина (for abroad) 

 

Български пощи

 

След уточняване на всички подробности и потвърждение от страна на клиента.

Продукти от същата категория

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!